Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

İşte bende o durumdan kaygılanıyorum 75 euro olaydı iyiydi

Scudo
@ümit KOCABAŞ 30 Ağustos 2014 tarihinde kargo dahil 69 Euro'ya almışım :) Zam yapmış Merlin. Bence vergi ödemezsin. 0.74 euro için bayram arefesinde böyle şey yapmazlar. Al gitsin.

• Beğen
Tepkiler: Ümit Kocabaş
Gelen iç lastikler çok berbat hiç iç lastik niyetine saymayın, aynı lastiği aldım iç lastikler ikinci tura çıkmadan önce lastiklerin havasını ayarlarken sibop`un yapıştırıldığı yerden hava kaçırdı, iyi ki km lerce uzakta başıma gelmedi, turda yedek olarak tek ,iç lastik taşıyorum.
75,74 euro ya muhtemelen gümrük vergisi çıkar, iç lastiksiz alınca 1 dolar daha pahalı oluyor, başka sitelerden çifti 75euro altına bulabilirsen oradan almanı tavsiye ederim. Ya da 75 euroyu geçeceksen 2 tane de düzgün iç lastik al derim

• Beğen
teşekkür edrim önerin için merlin en ucuz olanı ve en uygun kargo ücreti alan yer malesef

teşekkürler bu sitede daha uygunmuş fakat bu sitede alışveriş nasıldır bi de kargo ücreti ne kadardır ben göremedim de

(link)
şöle bi alışveriş listesi hazırladım ve 75 euroyu geçirmedim
teşekkürler murat cömez

@ümit KOCABAŞ
Rica ederim sözü bile olmaz, yardimlasmak bence bu hobbye ait bir sey. Kargo ücreti türkiyeye 14,95€. Verdiginiz linki biz malesef acamiyoruz, o sayfayi sadece kayitli kisi kendine özel olarak görebiliyor.

Krgo Ücretini söyle bulabilirsiniz....

Fotoda yukarida kirmizi daire icine aldigim (Versankosten) yere tiklayin...
versankosten.png

Sonra sayfa acilinca biraz asagida yine kirmizi daire ile isaretledigim yerde ülkeyi secin ve tiklayin, kargo ücretini hemen gösterecektir....
versand 1.png

versand 2.png

Umarim yardimci olmustur fotolar:harika:

Zaten gümrükten geçerken heralde kargo ücreti dikkate alınmıyor net alışveriş Sınırı olan 75 euro dikkate alınıyor heralde

Eğer bu lastiği alırsak ve gümrüğe takılırsa, gümrük ücretini nasıl ödüyoruz? İstanbul'a mı gitmek gerekli? Yoksa kendi ilimizdeki PTT şubesinden gümrük ücretini ödeyip mi teslim alıyoruz? Ya da kapımıza kadar geliyor, kapıda ücreti ödeyip mi teslim alıyoruz?

• Beğen
valla konuya açıklık getirecek birini merakla bekliyorum

Gümrükte toplam hesaba bakiyorlar yani kargo dahil olarak bakiyorlar. Parcalar atiyorum 70€ ve kargo 15euro ise gümrük 85euro olark hesapliyor.

@Eren D. Ürün, bulunduğun şehirdeki PİM'e gelir. Ürünü teslim aldığında vergiyi ödüyorsun.

@Murat Cömez Bence bir yanlışın var. Ben, kargo dahil 75 euroyu geçen bir çok alışveriş yaptım. Hatta son olarak jant seti almıştım ve vergiyi ürünün fiyatına göre ödedim. Kargo ücreti işin içinde değil.

yurtdısında bir cok ürün almış hatta canyon bisiklet almış biri olarak. vergi ürünün ücreti üzerinden ödenir arkadaşlar. kargoya ve paketlemeye falan vergi ödemezsiniz. yanlız söle bi durum var eger ürünü aldıgınız site faturada ayırmamışsa kargo bedelini yani total rakamı yazmışsa o zaman o rakam üzerinden vergilendirirsiniz. ama bu başlık altında adı gecen sitelerde kargo ayrı yazılıyor ....

Merlin Cycles'tan 9 Haziran'da Continental Grand Prix 4000S II lastik siparişi verdim. 24 Haziran'da elime ulaştı. Gümrük ödemedim. Pakette gelen iç lastiği kullanmadım. Kargo dahil maliyet:

Not: Fiyat ekonomik sayılmaz. Mart sonunda Hepsiburada'dan araba için Bridgestone 4 mevsim lastik almıştım tanesi 128 TL'ydi.

upload_2015-6-25_14-41-33.png

@Murat Cömez "atıyorum" derken cidden atmışsınız. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. Gümrük limitleri ürün fiyatı üzerindendir, kargo hesaba katılmaz.

• Beğen
bende şimdi ukimde bir görevliyle konuştum ve bana söylenen ürün değeri 75 euroyu geçmediği ve yasaklı bir madde olmadığı sürece vergiya tabi değilsiniz dedi ve kargo ücreti hesaba dahil değildir dedi

@feversea
Yanlis yönlendirmiyorum sadece bildigimi söylüyorum, türkiyede demekki baska almanyada kargo gümrügü dahildir ve buda kesin birsey.
Eger türkiyede dahil degilse yanlis yönlendermis oluyorum ve özürdilerim.

bike-components.de
bu siteden almayı düşünüyorum ben de aynı lastiğin 700x28'inden. 210 liraya geliyordu.

• Beğen
Geri