Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Kargolarınızda 75 euro altındaysanız ptt tercih etmenize gerek yok hatta tercih etmeyin çünkü çok yavaşlar. 75 euro altı (kargo hariç) olduğu sürece gümrüğe takılmayacaktır tabi yasak ürünler ve adet sınırını aşmadan. Sınırı aşacaksanız mutlaka ptt tercih edin yoksa aldığınıza pişman olursunuz. Bir de aracılık yapan siteler var. Mesela ebayda bir ürün beğendiğiniz yurtdışına yollamıyorsa bu siteleri kullanabilirsiniz tabi bunlardan çok var en güvenilir olanı tercih edin. Bence en iyisi www.amerikadaniste.com eğer aracı site kullanacaksanız 75 euro sınırını da alt edebilirsiniz gibi. Çünkü gümrük artık gift olayına uyandı.

chainreactioncycles adılı siteden yapılan alışverişler ptt ya da royal maille yaapılırsa kargado kalırmı 800-1600 euro arası bi ücret tutarı olursa yüzde kaç vergi eklenir?

@kkazim

Yurtdışı alışverişlerde genel olarak dolar üzeri alışveriş yapıldığından gümrük muafiyet bedelini arkadaş dolar üzerinden vermiş, ki bu da doğrudur.

ne üzerinden yaparsan yap, kontrol edildiğinde hepsi euro üzerinden değerlendirilir. şu an için 75 euro karşılığı 95 dolar yapmakta, 95 dolar üstü vergiye tabidir, en azından gözden kaçmadığı takdirde..

@emircan Başbuğ06
PTT ile 75 euro-1500 euro arası %18vergi+2TL karşılığı ürünü teslim alabilirsin.

bence de 75€ olarak bilmekte fayda var. kur değişimleri diğer para birimlerinin sınırını değiştiriyor çünkü.

bir de, ab dışı ülkelerden geliyosa %20 vergi alınıyor.

Geçen hafta yabancı bir siteden Bisiklet forması ile kolluk sipariş verdim. Toplamda kargo dahil $77.98 tuttu.12 dolar kargosu var. Almadan önce kargo işlemini sorduğumda ürünü gemi ile gönderdiklerini ve daha sonrada kapına kadar gönderdiklerini söylediler.

Şimdi benim tam anlayamadığım bir sorunum var. Aldığım ürün vergiye tabi mi oluyor?

@kkazim
75 euro neysede 75 den sonrası çok kargo için :S

Bazen Paketlerin üzerinde 75 paund (işareti) yazabiliyor ve bunu euro gibi sanıp gümrükten geçirebiliyorlar aklınızda bulunsun. :) Güzel oluyor...

• Beğen
Tepkiler: atakibrahim
@kkazim

Doğrudur. 10 kuruş eksik yazmışsınız ama :D

@Hamza Hakkı

Gümrükte kargo fiyatı çıkarılıp değerlendirilir yani $55 ki bu da €75 sınırını geçmiyor yani korkmanıza gerek yok.

Yurtdışı gümrük sınırı 75euro oldugunu ögrendim. Bu sınırı aştıgımız zaman gönderilen kargo şirketine göre önümüze 2 olasılık cıkacagını duydum. 1. durum kargo şirketi dhl,fedex veya ups gibi firmalar ise gümrüğe takıldıgında devreye ordino parası ,depo kirası ve gümrük müşavirlik masrafları...... sonunda 600 lira civarı masraf cıkıyormuş. 2. durum gönderilen firma bizdeki ptt gibi yerel firma ise aldıgın ürün avrupadan geliyorsa kargo %10 diger ülkelerdn geliyorsa %20 vergi ödemen yetiyor. Sorum daha önce chainreactioncycles.com alışveriş yapmış olanlara bu site ne tür kargo firması kullanıyor daha önce gümrük sınırını aşanlar ne durumlarla karşılaştı?
bu firmalardan biriyle mi kullanılıyor (ingilterede ptt ye denk olan firmalar) : International Datapost, Global Piority, International Standart, International Economy, Royal Mail International

ayrıca daha uygun bisiklet için siteler varsa paylaşımları bekliyorum teşekkurler.

Royal Mail veya Parcel Force ile yollanırsa Türkiyede dağıtımı PTT yapıyor. Diğer yazdığın firmalar hakkında bilgim yok, şimdiye kadar chainreaction dan yaptığım siparişler hep PTT ile geldi ama. PTT ile gelip gümrüğe takılırsa %18 veya %20 vergi ödeyerak ürünü alabilirsin. 3-4 kez gümrüklü alışveriş yaptım, hepsi de dediğim prosedüre göre gerçekleşti...
Bu arada Avrupadan geliyorsa vergi %10 değil, %18.
Diğer alışveriş siteleri forumda çok yazıldı, hem mevzuat ile ilgili daha detaylı bilgiye hem de diğer alışveriş sitelerine forumda arama yaparak ulaşabilirsin..

Bende birşey sorayım ozaman. 75 euro sınır aşıldığı zaman %18-20 Vergiyi ne şekilde ödüyoruz.Kalkıp gümrüğe gidip vergiyi ödeyipmi alıyoruz başka bi alternatifimi var yada direk ptt ile gelip siz ptt ye ödüyorsunuz vergiyi bu nasıl gerçekleşiyor?

@A.Kadir Ünal
Benim bulunduğum ilde gümrük müdürlüğü olmadığı için ben kapıda PTT memuruna vergiyi ödeyerek teslim alıyorum, forumda okuduğum kadarıyla diğer illerde arkadaşlar gidip ürünü kendileri teslim alıyormuş.

@batuhan izmirli
kargo hariç..

Gümrüğe takılsa da pttden alıyorsunuz. Gümrük Müdürlüğü ile alakanız olmuyor. Ayrıca 75 Euro sınırına kargo dahil değildir. Mesela 80 Euro değerinde alışveriş yaptınız, 10 Euro kargo bedeli ise vergi ödemezsiniz. Diğer yandan 100 Euro alışveriş yaptınız 10 Eurosu kargo ise 90x18%(ya da 20%) üzerine eklenir. Bazı firmalar kargo bedelini paketin üstüne girmez. Hepsini bir yazıverirler o zaman sıkıntıya düşebilirsiniz. Dünya üzerinde ülkeler arası dolaşan bütün kargoların üzerinde ürünün değerini ve kargo ücretini ayrı ayrı gösteren kısımlar bulunmaktadır. Alışveriş yapacağınız zaman bu durumu bildirmenizde yarar var.

Yaklaşık 15 gün önce yurt dışından bir alışverişim oldu, şu an yine yurt dışından almak istediğim bir ürün var. Gümrüğe takılmaması için bu alışverişimi aile bireylerinden birinin üzerinden kendi kredi kartımla gerçekleştirsem sorun yaşarmıyım. Aynı adres aynı kredi kartı sadece faturadaki isim farklı olacak.

Gümrük mevzuatındaki sınırlama kaldırıldı artık. İstediğiniz kadar alışveriş yapabilirsiniz sadece 75 euro olayı var.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@Doğa Can Yaman

İyi haber, teşekkür ederim Doğa.

Geri