Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

@Ahmet F.ELBİR

Evet, tüm ürünleri eksiksiz ve hatasız teslim almadan onay vermek biraz riskli. Diğer ürünleriniz de elinize geçince, inceleyip onay verirseniz daha sağlıklı olur.

Scudo
2.Alışverişin mailide geldi daha dikkatli okudum, onay vermedim bu sefer :)
Birde varilen bu takip nolarını nerden takip edecem.

EMS ile gönderildiğini varsayıyorum.
(link)
(link)

Ben İstanbuldan uçakla Almataya bazen kendim için gümrüksüz malzeme getiriyorum. Buradan o tarafa gidiyor mu diye soracağım bugün. Neticede gelen uçak bir şekilde geriye de gidiyordur.

Üzgünüm, gitmiyormuş. Türkiye gümrük mevzuatı biraz katıymış.

Merhaba,

Yeni konu açıp kirletmek istemedim. Soracağım mevzu aslında benzer bir konu olduğu için bu konuyla ilgilenecek arkadaşlarında işine yarayabilir diye düşünüyorum.

İngiltereden 2.el bir bisikleti yakın bir akrabamız bize göndermek istese yine gümrüğe takılır mı? Gönderen kişi Türk vatandaşı ve orada kalıcı ikamette.

@selcukyn

Size gönderebilir ancak, ürünü kargo firmasına teslime derken yurtdışı gönderi olduğu için bir fiyat beyan etmesi gerekecektir. 75 euro altında fiyat belirtirse, burada gümrüğe geldiğinde inceleyen memurları ne kadar ikna edeceği meçhul ama ikna olmamaları kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenle gönderecek kişi makul bir fiyat yazabilir. Mesela 300€ yazsa 54€ vergi öder alırsınız. %18.

Ama uçakla gelirken getirme imkanı varsa, THY için 30 euro ekstra taşıma ücreti ödeyerek rahatalıkla getirebilir.

@Onur Kuzik

Uçakla getirme imkanı var buraya geliyor ama yanında çocukları için taşıma sıkıntı oluyor.

Demek insan oradan kendi bisikletini bile gönderse vergi vermek zorunda ilginçmiş gerçekten. Ben % 18'e razıyım gerçi. ebay.co.uk'dan piyasa fiyatının çok altına bir yol bisikleti alırsam aradaki kargo ve vergi masrafını göz ardı edebilirim diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi üstüne 200 300 euro fiyatda yazdırırsam sıkıntı olmaz sanırım sonuçta ikinci el bir bisiklet.

her yönden ebay'e yaklaşabilen olmadı daha. Ürün çeşitliliğ, fiyat avantajı, paypal sistemi vs vs vs

beni ayakkabı ile pedal da ayın 8 inde yurda giriş yaptı, şuan gümrüğe sevk edilmiş inceleme için. Aradım sordum 1 hafta bizde işi var diyorlar. Merlincycles ürünle gönderdiği evraklara bakmıyorlar anlaşılan.

evanscycles.com'dan ayakkabı ve pedal almayı düşünüyorum.

Shimano OE A530: 24.16 GBP
Shimano R064 SPD-SL Road Shoes: 39.99 GBP

Toplamda 78,78 EUR tutuyor. Gümrük sorunu yaşar mıyım? Yaşarsam ne kadar ödemem gerekir?

+ bu siteden alışveriş yapanlar; kaç günde elinizde oluyor?

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
"Gümrük sorunu" dediğiniz şey vergiye tabi olması ise, 40 Lira civarı bir vergi ödemeniz gerekir. Aynı tutarda alışverişi Türkiye'de mağazadan yaptığınızda da aynı oranda vergiyi KDV olarak ödüyorsunuz. Satış fiyatına dahil edilmektense sonradan eklendiğinde neden "sorun" olarak adlandırılıyor anlamıyorum.

Evans posta ile ya da DHL ile gönderiyor. Ben 75€'luk gümrük muafiyetinin üstündeyken hep DHL ile, altındayken PTT ile gönderttim. DHL ile en fazla bir hafta içinde (gümrükten geçmesi dahil), PTT ile ortalama 10 günde geldi. Ancak 75€'nun üstünde olup PTT ile geldiği zaman gümrükten geçmesi daha uzun oluyor diye biliyorum.

@Murat B.

evanscycles.com'da kargo seçme imkanı oluyor mu? Şu an için kargonun ücretsiz olduğu yazmakta. DHL olursa ücret mi alacaklar?

Gönderi yöntemini checkout sırasında seçiyorsunuz ve DHL için ilave ücret (15£ diye hatırlıyorum) istiyorlar.

ptt ile gümrük sınır bedeline yakın rakamlarda gelen kargolar mutlaka inceleme için bekletiliyor. Bu sürelerde murat beyin de dediği gibi 10 günü bulabiliyor. Ayın 8 inde pim girişi yapılan kargom, bugün aldığım bilgiye göre hala inceleme için sırada bekliyor, cumaya kadar işi biter diyorlar.

aliexpress yada byincoins gibi sitelerden free shipping ürün sipariş edersek, türkiye deki kargo şirketine de mi para ödemiyoruz. ptt dahil hiçbir kargo masrafı olmayacak mı?

@tuna k
Gümrüğe takılmadığı takdirde kapınıza kadar Ptt ile gelir.

ali expresten sipariş verdim onay işlemleri ni yaptım ama böyle bir mail daha geldi

(link)

leave feedback diyor, bunu şu anda mı yapmalıyım yoksa ürün geldikten sonramı?

siteden siparişlerime girincede bunlar çıkıyor karşıma

(link)

(link)

@Ahmet F.ELBİR
Ürün geldikten sonra...
Eğer geri bildirim bırakmadıysanız, Site otomatik olarak takip numarasından belirler yada ön görülen kargo ulaşma süresi bittiyse böyle bir mesaj gönderilir.

Ebaydan laptop bataryası sipariş verdim 2 ay oldu gelmedi, martin 26 sında yüklenmiş ülkeye giriş gözükmüyor, paramı geri istemek zorunda kaldım

~ Mobilden gönderildi ~

@Kerim BEŞER

siparişi 9 mayısta verdim 2.linkteki gidon çantada leave feedback bilmeden yaptım galiba o yüzden yanında sadece leave feedback sekmesi var,
ama diğer alışverişlerimde read to card sekmeleride var

Geri