Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Kargo ücreti vergiye dahil değildir. Eğer faturası var ise belirtilen meblağa göre keserler faturası yok ise internetten araştırıp fiyat biçerler.

Scudo
Şimdi biz yurtdışından bisiklet alsak ve bir arkadaşımız bize kargo ile yollasa bu gümrük olayı nasıl olur ? içinde fatura falan olmasa mesela. Misal Amerika dan

Arkadaşlar ben de ilk defa yurtdışından bir ürün alacağım ne gibi işlemler yapmak zorunda kalırım şu seti düşünüyorum.Aşama aşama neler yapılacak?

(link)

@Emre ORAN

Aşağıdaki adresten alın derim. Royal Mail ile takipli olarak gönderim yapıyorlar. Kargo ücreti dahil 797 TL'sı. %18 gümrük vergisi ödeyip sahip olabilirsiniz. Vergisi de yaklaşık 144-150 TL arası tutacaktır.

(link)

Teşekkürler seti almaktan şimdilik vazgeçtim :)

Şunu düşünüyorum da (link)
İstanbulda nereye gidip vergiyi ödüyoruz?
Vergi dışında başka bir ücret talep ediliyor mu?
Vergiyi ödedikten sonra kendi imkanlarımızla mı eve getiriyoruz yoksa kargo ücretsiz adrese getiriyor mu?

Çok teşekkürler.

@Emre ORAN

Bilgisi olan yok mu? :'(

@Emre ORAN

Sanırım vergi konusunu artık değiştirdiler.
Eğer şüpheli bir durum yoksa kargonuz kapınıza kadar geliyor, vergiyi kargonuzu alırken ödüyorsunuz.
Bir yere gitmenize gerek kalmıyor.
En azından son zamanlarda okuduğum mesajlardan bunu anladım.. :)

@Edip Dinçer

Geçen sipariş ettiğim elcikler nası olduysa gümrüğe takılmış. paketi de açılmamış bir şekilde kapıma kadar geldi. vergisi olmamasına ragmen mecbur postacıya 2.60 TL verdim (damga vergisi, ardiye falan) Bu yeni sistemde nasıl olsa ödüyolar mantığıyla her gönderiyi gümrüğe girdi-çıktı yapıp 2.6TL koparabilirler. Belli ki bana da öyle oldu.

@Edip Dinçer

Geçen sipariş ettiğim elcikler nası olduysa gümrüğe takılmış. paketi de açılmamış bir şekilde kapıma kadar geldi. vergisi olmamasına ragmen mecbur postacıya 2.60 TL verdim (damga vergisi, ardiye falan) Bu yeni sistemde nasıl olsa ödüyolar mantığıyla her gönderiyi gümrüğe girdi-çıktı yapıp 2.6TL koparabilirler. Belli ki bana da öyle oldu.

DHL UPS TNT gibi kargo firmaları ile gelir gümrüğe girerse yandın. Ardiye ordino ıvır zıvır bir dünya ücret çıkartırlar. Ptt ile gelirse kapıya kadar getiriyorlarmı bilmiyorum gümrüğe takılmazsa getirirler, ama gümrüğe takılırsa avrupa yakasında Merkez Efendi Davutpaşa Cad. No:99 Topkapıya gidip takip numarasını veriyorsun. Gümrük bedeli %18 ödeyip ürünü alabiliyorsun.

Bu arada size ptt yazı falan yollamaz beklemeyin ürünün takip numarası ile takip etmeniz gerekir.

DHL UPS TNT gibi kargo firmaları ile gelir gümrüğe girerse yandın. Ardiye ordino ıvır zıvır bir dünya ücret çıkartırlar. Ptt ile gelirse kapıya kadar getiriyorlarmı bilmiyorum gümrüğe takılmazsa getirirler, ama gümrüğe takılırsa avrupa yakasında Merkez Efendi Davutpaşa Cad. No:99 Topkapıya gidip takip numarasını veriyorsun. Gümrük bedeli %18 ödeyip ürünü alabiliyorsun.

Bu arada size ptt yazı falan yollamaz beklemeyin ürünün takip numarası ile takip etmeniz gerekir.

@bedo

Ben çok aldım, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Alışveriş laptığım iki sitede uzakdoğu kökenli. dx.com ve bangook.com.

@Bülent Oğuz

Adrese gidip takip numarasını veriyoruz,vergiyi ödüyoruz daha sonra ürün evimize kargolanıyor mu yoksa kendi imkanlarımızla mı götürüyoruz?

Kendiniz alabilirsiniz veya adrese teslim isteyebilirsiniz

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim frenler DHL ile geldi ve gumrukte takıldı. Anca 3 günden kısa bir sürede mal gümrükten alındığı için sadece %20 vergi verdim.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
@ihsan onur şener

Ucuz kurtulmuşsunuz :)

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
buyincoins ten alışveris yaptıktan sonra ödemeyi kredi kartı bilgileriyle mi yapıyoruz yoksa paypal dan mı yapıyoruz? paypal dan ödeme nasıl yapılır?

@tuna k

Her İki Ödeme Sistemi de Kredi Kartı İstiyor PayPala Kredi Kartı Girince Aktif Oluyor.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
@tuna k

Paypal'a kredi kartı bilgilerini tanımlaman gerekiyor. Paypal güvenli bir ödeme sitemi. Mal gelmezse ya da bozuk gelirse şikayet açıp paranı geri alabilirsin. Bu anlamda çok güvenli. Eğer alışveriş yaptığım sitenin paypal ile ödeme seçeneği varsa o siteye daha çok güveniyorum.

@tuna k

Hayır ödenmiyor. Sadece kredi kartını tanımladığın zaman hesabından teyit için ufak bir miktar para çekiyor ( 1usd gibi), o çekim de bir kod gözüküyor. Bankanı arayıp o kodu alıyorsun ve teyit için onu paypal kesabında giriyorsun. Bu işlemden sonra o parayı kredi kartına iade ediyorlar.

Yanlış hatırlamıyorsam, aktivasyon için cüzi bir ücreti "bloke" ediyorlar ve bu senin ekstrene yansıyor bir şifre/kod ile. Daha sonrasında o paypal sistemine o şifre/kod girildiğinde de blokajı kaldırıp geri iade ediyorlar. Sadece güvenlik ve kontrol amaçlı bir prosedür o kadar.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
Geri