@Carcass06
Dostum kusura bakma ama senin anlama yeteneğin benim anlatma yeteneğinden bağımsız, yani olmayınca olmuyor bunu zorlamanın bi alemi yok, tartışmayı haklı çıkabilmek adına sürekli konu dışına çekme eğilimindesin, şimdide ingilizce üzerinden saldırmayı seçmişsin ama ne yazık ki bu da seni haklı çıkaramaz, merakını gidermek için söylüyorum ingilizcem gayet akıcıdır, sorun şu ki sen idddianı türkçe olarak bile savunamıyorsun anlatamıyorsun, hal böyle iken senden başka bi dili tercüme etmeni istemezdim. Sana çok basit bi soru sordum "nedir benim iddia ettiğim mit ?" diye, ve cevaplamak yerine beni anlamamakla itham ediyorsun, eğer bi konuya hakim ne dediğinden eminsen iddianı açıkça söylersin bu bu kadar basit, git ingilizce öğren ya da google da araştır demezsin. Madem ingilizcene güveniyorsun şu sayfadan dersini çalış öyle gel. (link)
aslında mesaj yazmayı gerekli görmüyordum ama bu kadar laf kalabalığı ettikten sonra tartışmaya bi son nokta koymak ve konu sahibininde sorununa bir cevap yazmak gerektiğini uygun gördüm. Burada ellerini kullanmadan ya da bakış olmadan nasıl dönüş yapıldığını gösteren bi video var, dikkat et video diyorum, senin gibi her izlediğim videoya "belgesel" demiyor ya da mutlak doğru gözüyle bakmıyorum. Bu dönüş stili japonların literatüre geçirdiği bi yöntemdir, countersteering ile bu dönüşleri yapamazsın ve düşersin. Biliyorum bunlarda anlamana yetmeyecek ama ben yine elimden geleni yapayım, çünkü senin aksine benim niyetim sidik yarışı değil anlaşmak ve uzlaşmak. Gerçi daha önce de belirttiğim gibi zaten ellerini bırakarak ve yatarak dönen her bisikletçi bu gerçeğin farkında, bu video belki seni de ikna edebilir.
Biraz zor bi tekniktir, her isteyen vücut ağırlığını kullanarak yatırabilir ve dönüşü gerçekleştirebilir, maharet isteyen kısmı ise düşmeden tekrar kaldırıp toparlayabilmektir, tabii ki bu bisiklette daha kolay.
@Koray Gürel
Viraj almak kimsenin doğuştan sahip olduğu bi yetenek değil her kullanıcı bunu tecrübe ettikçe geliştiriyor, bazende talihsiz tecrübelerle. Sizin pozisyonunuzdan anlaşıldığı kadarıyla dönmenize etki eden biraz korkmanız ve dolayısıyla kasılmış bi halde viraj almaya çalışmışsınız ve sonuç böyle olmuş. Bunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var öncelikle ellerinizi bırakarak viraj almayı öğrenmek yüksek hızlarda elleriniz gidondayken viraj alma yeteneğinizi geliştirecektir, böyle bir sorun yaşadığınız için aklınızda baskın olarak kalan şey bu şekilde viraj alamayacağınız olmuş olmalı, bu veriyi güncellemeniz ve nasıl viraj alacağınızı hafızanıza yerleştirirseniz işler daha kolay olacaktır, atlatılan her tehlikeden sonra başarılı olmak zihninizdeki bu hafıza nedeniyle daha zor olacaktır o yüzden kontrol edebileceğiniz hızlarda ve ellerinizi kullanmadan dönmeye alışın.
Videoda gördüğüm kadarıyla vücudunuz bisikletin tam üzerinde sabit ve kasılmış halde, bu haldeyken gidonu çevirdiğinizde bisiklet yatmamak için direnmiş ve sizi virajın dışına doğru yönlendirmiş, bir daha ki sefere bu hızlarda dönmek istediğinizde viraj girişinde ilk hareket olarak gidonu virajın tersi yönüne kırarsanız burada sizi viraj dışına iten etki tam tersi şekilde çalışarak ağırlık merkezinizi viraj içine konumlandırır ve güvenli bi şekilde viraj alırsınız. Viraj çok keskin olmadığı için diğer bi yöntem olan vücudunuzu viraj içine kaydırarak da virajı alabilirdiniz, önce viraj içine vücut ağırlığınızı kaydırıp sonra yumuşak bi hareketle gidonla dönüşü destekleyebilirsiniz, burada da dikkat etmeniz gereken şey bisikleti vücudunuzdan daha fazla yatırdığınızdan emin olmasılısınız, dış taraftaki pedalın en aşağıda ve ağırlığınızı o pedala aktardığınızdan emin olmalısınız, eğer siz bisikletten daha fazla yatarsanız yine aynı etkiyle ters tarafa sürüklenebilir ve düşersiniz, yağışlı ortamda bisikleti dik tutarak dönmek istiyorsanız o zaman ağırlık merkezinizi öne kaydırıp üst vücudunuz mümkün olduğu kadar gidonun üstünde ve belinizden aşağısı daha sabit olarak dönebilirsiniz, ağırlık merkezinizin önde veya arkada olması tamamen farklı tepkilere neden olur, daha fazlasını ancak deneyimleyerek öğrenebilirsiniz ve en önemlisi korkmadan kasılmadan viraj almak, aksi takdirde vücudunuz virajın içinde bile olsa yeteri kadar olmadığı için viraj dışına itilebilirsiniz, en kolay olanı viraj girişinde gidonu ters tarafa çevirmek ve bisikletin geri kalanını halletmesini sağlamaktır, kolay gelsin.