Scudo Sports

Yüksek kadans her derde devaymış

@suat akman

Bende geçen gün kadanslı süreyim dedim bisikletin üzerinde hoplayıp durdum,vites az geliyor. Çok yükseltince de ağır geliyor nasıl gidecem ben???

Scudo
Bütün cevapları okuyamadım önceden sorulmussa kusura bakmayın.

Benim kadans sayacım yok fakat çok hızlı çevirdiğim de pedaldan ayağım bir anda kayabiliyor ve dengimi kaybedip zor topluyorum. O sırada +100 kadans yapıyorumdur heralde ama kilitli pedal dısında bunu engellemenin bir yolu yok mu?

@Berkay*

kalpiyeli pedal olabilir ayağınız çıkmaz 3 gün kadar kullanmayı DENEDİM pek bi çekebildiğimi sanmıyorum doğrusu

Şu anda kadans ortalamam 65. daha fazla olabilirdi fakat 1-2 gün aşırı yavaştık. neyse soruma geleyim: bu kadansın faydasını ne zaman görmeye başlarız? birde şehir içinde vs. 80 kadans ortalaması yapılabilir mi gerçekten? ya da ben o kadar yapabilir miyim? hayal mi yoksa?

@ilker özmüş
Neden olmasin? Faydasinj ben ilk haftadan gormeye basladim, 1 aydir ara verdim bisikletteki hasardan dolayi, sil bastan basliyorum

@Berk Ilgarne gibi faydalar gördünüz? beklenti ne yönde olmalı?

Arkadaşlar, forumun tavsiyesi nedeniyle yüksek kadansa dönmüştüm. Eskiden sadece ve sadece büyük aynayı kullanırdım, hatta hibridimde sadece tek ayna var. Ama yokuşlarda ciddi bir performans kaybı yaşadım, resmen rezil oldum. Son Medeu tırmanışından sonra yeniden eski düzenime döndüm. Şimdi aynı yokuşları 22 km hızla çıkıp rampa başında "yokuş yok mu lağnn, yokuş verin bana" tarzında adrenalin dolu oluyorum.

İşin kötüsü sağ dizim ağrıyor ama bisikletle ilgili değil, eskiden kalma, pinpon oynarken zorlanıyorum mesela. Tek korkum dizlerime zarar verme ihtimali, yoksa kadans umurumda değil.

Kışın evde kullanmak için normal fitness bisikleti aldım, onunla kadans antremanı yapabilirim.

@Raşit S
Bence onun yerine bi trainer alip daha guzel antrenman yapabilirdiniz :D

@ilker özmüş
1 haftada nibali olmayi beklemeyin fakat ortalama hiz arttirma acisindan cok yararli bence, elimde 2.1 lastikli bir mtb var. Aldigim 2 nisan gunu turda 30km ortalamam bisiklet yolunda 17 iken, mayis sonunda 35 km 26 oldu, 2 ayda gelisim bu siz karar verin

Ayrica vitesi 3x7'ye alip surekli onunla gitmek gibi bir hata kesinlikle yapmayin, ileride diz kapaklarinda rahatsizlik yasayabilirsiniz

Gerçekten her derde deva :D 2 ay önce zar zor çıktığım yokuşları bu aralar çok rahat çıkmaya başladım. :D

bende 2 aydır sürüyorum kadanslı. faydasını gördüğümü anladım şimdi sizin demenizle. fakat atrık öndeki küçük dişliyide baya kullanacağım. genelde büyük dişlide yapmaya çalışıyordum bunu ben.

Kadans ile aram barışmadı bir türlü, kadanslı km saatim yok ama tahmin ediyorum saniyeleri falan sayarak 60 kadans civarı benim vücudumun rahat rahat çevirebildiği kadans...
İsterdim bir turu 80-90 kadans ile tamamlamayı ama yorgunluk hissediyorum uzun süre yüksek kadans çevirdiğimde, gerçi şöyle bir durumda var yüksek kadansa geçtiğimde kendimi kaptırıp 35kmh ve hatta üzerinde seyrediyorum e yorulmam normal... Ama kaptırıyor insan dayanamıyor... Bacaklar saat gibi dönünce psikolojik olarak, hızlı gideceğim ben sinyali veriyor beyin... 15 dakika sonra tabi tamam abi yoruldum biraz 28kmh gidelim moduna geçiyoruz.

Denemeye devam edeceğim, aklımda olacak bir dahaki sefere 30kmh la yüksek kadans çevireceğim(başarabilirsem :D) bakalım ne olacak.

Hangi vites aralağında yüksek kadans elde edebiliriz ? Ben bu konuya çok yabancıyım. Rica etsem bana istenilen kadans temposunu yakayabilmek için vites ayarını nasıl yapmalıyız onu anlatabilir misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Emre S.
Konuyu okuduysanız az çok fikir edinirsiniz Atilla bey. Gerisini tecrübe edeceksinjz zaten.

kadanslı saatimiz yok ise kendimiz tahminen nasıl anlarız kaç kadansta olduğumuzu (tahmini olarak)

15 saniye boyunca kaç tur pedalladığını sayıp dört ile çarpabilirsin. Eğer saniye gösteren kilometre saatin de yok ise gidona bir saat bağlayıp bakabilirsin.

@Hakan Yazman
Merhabalar,
Son zamanlarda hep 3*6/7 viteslerde kullanarak ortalama 30 km hızla gidiyordum. Fakat yanlış olduğunu öğrendim :(
Bu yüzden bu hafta konuyu ve yorumların birçoğunu okuyup yukarıdaki gibi antrenmana başladım.
1. Gün 2*4/5 viteslerde 85-100 devir ile kullanmaya çalıştım fakat hız olarak 22 km'yi geçemedim.
3. Gün 2*4 vites ile 100 devir ile kullandım, hız olarak max. 26 km. gördüm.
Çoğu kişinin yorumlarında daha hızlı olduklarını belirttiklerini gördüm, acaba ben yanlış mı yapıyorum?
Bir diğer sorum da; devir sayımı artırmak için ağırlığımı seleye ve gidona veriyorum, bu da belimin ve kollarımın ağrımasına neden oluyor ve ayrıca ertesi gün dizlerimde ağrı oluyor. Başlangıç için normal midir?

Ben geride bir oturma pozisyonu alıyorum kadanslı kullanımda gidonada daha fazla yatıyorum dediğiniz gibi. Bel ağrısının nedeni gidonla sele arası mesafenin kısa kalması olabilir. Daha uzun gidon boğazı alarak çözebilirsiniz. Diz ağrısına birşey diyemeyeceğim acaba eklem sıvısı mı az ? Sorunların kaynağını bulduğunuzda bizimle de paylaşırsanız sevinirim. Hızlarınız normal bence. Devir sayınız artınca daha yüksek viteslerde aynı devirde çevirmeye çalışırsınız yani bir nevi güç antremanı yapmış olursunuz.
Ozansefer

Merhaba,
Diz ağrılarım geçti, sanırım yeni başladığım içindi.
6. günde devir sayım 100'ün üzerine çıktığı gibi hızım da 30 km'yi geçti ve ilk günlerdeki gibi zorlanmıyorum artık.
Tamamen alışmakla ilgili sanırım.

Geri