@gurol
ben burada zarar olarak bahsettiğiniz şeyin ne olduğunu anlamıyorum. evet haklısınız ortada bir zarar verme durumu olduğunda orada özgürlük biter. Peki bu hakaret neye zarar veriyor, hakaret ettiği kavrama değil herhalde? sonuçta bu kavram soyut bu yüzden zarar görmesi mümkün değil. soyuttan kastım atatürk değil, bildiğimiz atatürk imgesinden bahsetmekteyim. ayrıca atatürkçülük resmi devlet ideolojisidir ve buna karşı çıkılması yasaktır, youtube davasında görülen bu yasağı vurgular nitelikte bir kararıdır. bunun dayatılması ise felsefi olarak, modern ve demokratik olduğunu iddia eden bir devlet ile bağdaşmamaktadır diye düşünüyorum.
@gurol
İste buna kesinlikle katılmıyorum, youtube sizin için sokak, ibadethane, okul vb kadar önem taşımıyor olabilir ama sözgelimi başkası için sokaktan, bir başkası için ibadethaneden daha önemli olabilir. buna örnek olarak kendimi verebilirim de.
Hem yasakların bu siteyle sınırlı kalmadığınıda biliyoruz. mesela "islamiyet gercekleri" diye bilinen din karşıtı bir site vardı, şahsen son derece absürt yazılarda bulunduğunu düşünmekle beraber, çokta mantıksız olmayan bazı yazılar bulunmaktaydı ancak genel olarak amaçsız bir siteydi, içinde kesinlikle hakaret yoktu ancak, belki küçümser bir tavır sezilebilirdi. bu site de mahkeme kararı ile kapatıldı ve sebebi belirtilmedi bile. buna kimin hakkı var? benzeri örnekler çok ama anlatmak istediğim şeyi anlattığı için diğerlerine değinme ihtiyacı duymuyorum.
ben şahsen ilgili olayları hem tsk'dan hemde pkk yanlısı sitelerden takip ederim. baktığım kaynaklar sadece bunlar değil ama iki uç olduğundan örnek olarak veriyorum. bu iki kaynağa da bakmak ve geniş bir değerlendirme yapma hakkına sahip olmak isterim, birinin bana zararlı olucağı için yasaklaması hoşuma gitmez açıkçası. bir huyum da amerikan, sağcı sitelerden haber okumaktır mesela, bu sitelerdeki görüşlerede pkkya katılmadığım kadar katılmamakla beraber okumanın bana daha geniş bir bakış açısı sağladığını düşünüyorum.
işte bu sebeplerden özgürlüğümün kısıtlandığını hissediyorum, bu yüzden bu ülkedeki her tür köktenciliğim benim özel hayatımdaki özgürlüğümü kısıtladığını hissediyorum.