Scudo Sports

Yolu kapatıp düğün fotoğrafı çekmek

bu forumda bile yolun ortasında duran arabayı savunan insanlar var.. şaka gibi :confused:

Scudo
@Anonim fotoşopla afrikanın en vahşi kabilelerinin tam göbeğinde değişik haller içinde görmek istiyorum öyle tipleri

• Beğen
Tepkiler: ilker
@Isabado Arkadasim bu fakirlik ile aciklanabilecek bir durum degil her zaman. Altinda Range Rover, Audi A8 ile emniyet seridinde 120 ile giden adam da var - hele son 10 yilda iyice cogaldi bu tipler. Hem de surusune bereket. Bunlar da mi fakirdi egitim alamadi? Bu fakirlikten ote bisi. Bu halkin ciddi bir kisminin artik kulturune, kromozomlarina islemis bir bencillik, baskalarini yok sayma, ben yaptim olduculuk var. Sirf iki kurus daha fazla kazanacagim diye insanlarin canini tehlikeye atan taksiciye, dolmuscuya vs empati ile yaklasamiyorum artik. Bir insan okuzce davraniyorsa, okuz derim ben ona. Dugunde silah ile havaya sikmak da belli bir kesimi cok mutlu ediyor. Kac kisi hayatini kaybetti simdiye kadar kaza kursunu ile sirf bu eglenceden(!) biliyor musun?

Yani ben, cok onemli bir gunum, dugunum de olsa sirf kendi mutlulugum icin koca bir seridi kapamaya utanirim, sıkılırım. o insanlarin hakli olarak serzenislerine muhatap olmak istemem. Bilmiyorum, belki ben garibim diyecegim ama degilim biliyorum.

Bu genc ciftin ornegi cok hafif kaliyor benim ve diger bir cogumuzun rutin olarak karsilastiklari arasindan.

• Beğen
Tepkiler: jim beam
@Kuzey Ege Güzel arkadaşım, örnek veriyorsun bari doğru düzgün örnek ver, burada yol kapatan insanlara laf edip bana Hindistan'ı mı örnek gösteriyorsun.Ne kadar pislik diyebileceğimiz olay varsa Hindistan'da yaşanıyor.Az biraz haber izleyin gazete okuyun, onların aldığı İngiliz terbiyesi ise biz ondan almayalım böyle iyiyiz çok şükür

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Özgür Atılgan Hiç Hindistan'da bulundunuz mu bilmiyorum ama ben bulundum. Öyle pislik bir olayla da karşılaşmadım. Pislikten kastınız hijyense evet çok hijyenik bir ülke değil. Nüfus bir milyar ve çok fakirler. Ellerinden fazlası gelmiyor. Buna rağmen İtalya'da çantanıza hakim olun uyarısı yapılırken Hindistan'da yapılmaz. Ha kötü olaylar elbet yaşanıyordur, nüfus bir milyar sonuçta. Biz bu kadar fakir olup, nüfusumuz da bir milyar olsaydı nolurdu sizce? Muhtemelen Anadoluda yamyamlık hortlayabilirdi. Hindistan'ı boşverin de kendi ülke gazetelerinizi okuyor musunuz? Biz böyle iyiysek kötü halimizi düşünemiyorum.

(link)

aracınızda arıza vs yoksa yol ortasında du-rul-maz. ki durduğunuzda da ilk yapacağınız iş aracın 30-40 metre arkasına uyarı levhası koymak. araç muayenesinden geçmeniz için kontrol edilmiyor o reflektörler. yolun çok kullanılıp kullanılmaması hiç önemli değil. o an 3 araç orda olur. hiç suçsuz biri arada tost olur. siz de evliliğinizi güzel bir anı ile taçlandırmış olursunuz.

@Özgür Atılgan
Boyle iyiyiz? Ha tamam, sozun bittigi yer. Oldu, peki...

@dodobir Kesinlikle haklısınız ülkemiz zor durumda benim bahsettiğim kültürel durum.Doğumuzda yol kesip kimlik soranlar var burada mutlu günlerinde fotoğraf çekmek için iki dakika yolu kapatanlara göz yumun o zaman azıcık makul olun.Bizim gibi bir ülkeyle de Hindistan'ı karşılaştırmayın her ülke içinde bulunduğu şartlara göre şekillenir biz 1 milyar değiliz yüz ölçümümüz buna el verseydi yam yam falan da olunmazdı siz merak etmeyin.
@Kuzey Ege İçinde bulunulan durumdan bahsetmiyorum siz ingiliz terbiyesi almış hintlileri bizim insanlarımızdan üstün tuttuğunuz için söyledim.

• Beğen
Arkadaşlar ben daha önce uyarılarda bulundum. Burada bir kaç mesajı silmek zorunda kaldım. Saygı, hakaret, edep konusunda bir daha uyarıda bulunmayacağım ! Bir millete "öküz" demenin bu ülkenin hangi problemini çözebileceğini bana gösterin hep beraber öküz diye koro halinde hakarete başlayalım. Hiç kimseye veya bir topluluğa hakaret etmeniz veya etmemiz ancak fikirleriminizin gücünü yok eder ve insanlar sizi ciddi anlamda dikkate değer bulmazlar, dinlemezler ve kaos başlar.

Mesajı yazan arkadaşımız hata yaptığını kabul etmiş olmasına rağmen, konu aldı başını millet-hakaret döngüsünde ilerlemeye başladı. Bu yapılanlar hiç hoş değil. Bir daha bu konuda kimseyi uyarmayacağım hepinizin bilgisine takdim ediyorum.

Lütfen biraz daha dikkatli olalım. Konuyu kapatmıyorum, hepinizin daha makul bir şekilde kıraat edebileceğine inanıyorum, şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Atılgan
@Özgür Atılgan Bu münferit bir olay olsa sıkıntı değil, insanlar hoş karşılayabilir ama bu türden, hem de çok daha beter vakalarla karşılaşıldığı için insanlar tahammül edemiyor artık. Yani ben trafikte kırk yılda bir kural ihlaline maruz kalsam güler geçerim ama benim canıma hergün kast edilirse en ufak şeyde bile patlama noktasına gelebilirim. Bu yönden anlamaya çalışın.

İstanbul'daki nüfus artışının yol açtığı toplumsal dejenerasyon ortadayken, bir milyar olsaydık birşey değişmezdi demek hayalcilik olur. Sorun Türk kültürü değil. Sorun eğitmeden, duyarlı, saygılı birey olmayı öğretemeden toplum içine saldığımız insanların kültürümüzü, toplumumuzu yozlaştırmaları, çirkinleştirmeleri. Harika insanlarımız var ama bu ülkeye yakışmayan bir dolu insan da var aramızda.

@Özgür Atılgan
Dedim ya, benim icin sozun bittigi yer. Ben konusmuyorum.

Yollara şişe atılıyor diye forumda konusu bile var, emniyet şeridindekilere vurup öldürenler, bisikletleri taciz edenler işte bu tipler yapıyor. Ne sanıyorsunuz ki ne savunması yapılıyor anlamadım.

Forum uyelerinden bay x araciyla yolda ilerlemektedir. Yok gidis gelis cidt serittir. X in dikkatini celdirici pek cok sey olabilir.
Yol bozuktur
Hava cok sicaktir, ya da tersi
Cep telefonuna mesaj gelmistir. Ya da aniden calar, arayan patron, es, hasta anne olabilir. Ilgisi dagilmistir.
Ve daha pek cok sebep, hergun hepimizin yasayabilecegi.
Bir anda onundeki arac- araclarin durdugunu fark eder. Takip mesafesi tepki gosteremeyecegi kadar azdir.
* onundeki araca arkadan carpar. Carptigi aracin surucusu bayan ve arkadaki bebek siddetle sarsilirlar. Boyun travmasi vs gecirirler.
* ya da...araca carpmamak icin aniden saga kirar. Sag taraftaki bisikletliyi farketmemistir. Ona carpar ve bankete firlatir...
*veya...surucu araclarin durdugunu farkeder ve yavaslar. Ancak en onde, videoda da gordugumuz kirmizi pikapin sahibi inmis elinde sopayla aniden durup kazaya sebebiyet veren gelin arabasinin soforune ve damada saldirmaktadir. Gelin arabasina carpmistir. Agzindan galiz kufurler arasinda su sozler isitilir. " S....sizin romantizminizi"
Kusura bakmayin, sokaklarda hic tanimadigi insanlari, hastasiyla yaslisiyla butun gece uyutmamak pahasina dugun yapma zihniyetiyle paralel bir anlayisin urunu bu manzara. Hangi ulkede hangi millette yasanirsa yasansin ayip. Rezillik.

Malesef toplumumuzda kurallara uymak bir pısırıklık göstergesi olmuş. Açık gözlülük yapmak, aşırıya kaçmak, insanların hakkını gasp etmek ise övünülecek hasletler.

Geçen sene İzmit-Gölcük arasında yer alan yolda inanılmaz bir trafiğe denk gelmiştim, daha sonra en önde bir düğün konvoyunun olduğunu gördüm 2-3 ahlaksız hızlarını düşürüp yan yana dizilmişler, önlerine geçmeye çalışan olursa da üzerlerine kırarak engel oluyorlardı, polisi arayıp ihbar ettim ama pek birşey olduğunu sanmıyorum. Aileden alınmayan terbiye maalesef sonradan kazanılamıyor.

millet olarak o kadar sorumsuz oldukki böyle şeyler gerçekten artık çok garipsenmiyor, bizlerde bisikletliler olarak izmirden bahsedeyim, kırmızı ışıkları vs dinleyen trafikte araç gibi davrananların sayısı çok fazla değil maalesef. yasasal anlamda sıkıntımız yok ülkemizde sadece uygulama anlamında var, yasalar gerçekten uygulanırsa çoğu şey çözülecektir. ama o da çok zor

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bu tip olaylar karşısında sıkça söylerdim hep "Dünya hiç güzel bir yer değil" diye. Bir gün farkettim ki dünyada sorun yok, güzel olmayan insanlar. Lanet olsun gevşek gevşek nölcek yaa diyen eğitimsiz ilkellere. Lanet olsun toplumu ileriye taşıyacak azınlığın bu ilkeller tarafından ezilmesine bastırılmasına. Duyarlılığından dolayı tebrik ederim.

Burası Türkiye çok doğru ama Türkiyenin içinde bizler varız. Bu kültür bizim, bu ülke bizim. Yapılan çok doğru değil ama söylem de çok yanlış orda damat veya yanındaki biri sarhoş olsaydı asıl o zaman Burası Türkiye denilirdi.Ayrıca 2 hafta kadar önce BBC de seyrettiğim bir programda (Medeniyetin beşiği) İngiltere de evlenen bir çift 2.Dünya savaşından kalma eski bir kamyonla yolu trafige kapatarak kliseye kadar bu kamyonla gittiler ve tıpkı bu videodaki insanlar gibi yolda durup resim çektiler

@WantedTurk bilmiyorum ehlıyetınız var mı ?ehlıyet almadan once yapılan sınava hazırlanmak ıcın bır kıtap verıyorlar oturun buna calısın dıye hangı durumlarda o yollarda hangı kosulları yerıne getırerek durabılecegınızı belırtıyor bu ısın kuralını belırleyenler ve dugunumuz oldu dur bır fotograf cekelım abı bu kosullardan bır tanesı degıl uzgunum anlayısla karsılanacak bır durum degıl bence ufak bır goz atmayla bunları gorebılırsınız

Onca şehit veriyoruz onca olaylar oluyo ülkede bu sorunu çok büyütmüşsün arkadaşım.Polis falan bunlara gerek yok bence; ben onları savunmuyorum yaptıkları kesinlikle yanlış fakat tatlı dille yaklaşsaydınız keşke.Belkide karşıdaki bayanda size tatlı dille özür falan dilerdi belki.Ha eğerki özür dilemeyip bayan olayı büyütseydi bu sefer polis çağırabilirdin.

• Beğen
Geri