Scudo Sports

Yolda arabasından biri size bağırırsa...

Scudo
@Aysenur Affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum. Bu kadar rahatsızsanız, neden bir sürü yaşam standardı yüksek müslüman arap ülkesi varken, gavur avrupaya yerleştiniz?

@Aysenur Keşke bütün gurbetçiler sizin gibi samimi olsa. Bazı gurbetçiler avrupayı kötüleyip duruyor ama orada da yaşamaya devam ediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Aysenur
Bana denk gelenler:

1. gençten çocuk:
-hello where are you from?

ben: -cevap yok ve sürüşe devam.

2. artık serserilik, apeçilik, otçuluk vb. sıfatlarla bütünleşmiş şahin arabası yanıma yanaşır, şoförün yanında kafasını pencereden uzatan apaçi genç:
-naber len yar..ğam
-kaç basıyon bunla (peş peşe apti apti gülüşmeler)

ben: -cevap yok ve sürüşe devam.

@mahmutyolkans kardes gelicem ins ama uzuldum nokta su trol soru sordugumu zanneti bi kac kisi avrupanin adi var boyle bi imkan olduysa nedrn firsati degerlendirmiyelimki asimile olmadim ben cok sukur olmakta istemiyirum ister istemez o kulture bendesme oluyir avrupayi kotulerler ama gelmesi kolay degil o adimi atmak varya iste hersey o adimi atmaktan geciuir konu bisiklettiwNerelere geldi

@Aysenur
Sizi tebrik ederim yurtdışında ikamet edip de bu konulardan burda bahsetmeye cesaret edemeyenler var.
Açık yüreklilikle konuyu özetlemişsiniz.
Gitmek isteyenler gitsin ama yaşayacaklari sehirde kaçyıl kalırlarsa kalsınlar hep "yabanci" muamelesi görecekler. Varsinlar görsünler:harika:

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@atasoy evet beyfendi burda yabsnci turkiyedr alamanci bisiklet sevdalisiyim bende insan gibi bi kac soru sordum konu nerden nerelere geldi

Gelsinler avrupayi cok seviyorsalar ben vatanimda olmek istiyorum sosyal hayati bile dolu dolu bes alti dedinmi heryer kapali burda

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Atasoy
İstanbul'da ikamet ediyorum. Her sabah trafiğin yoğun olduğu saatlerde diğer insanların yollara düştüğü zamanlarda bisikletimle Kadıköy'deki işyerimize gidiyorum. Akşam 5-6 arası yine trafiğin yoğun olduğu saatlerde eve dönüyorum. Yaklaşık 2,5 senedir yaz kış demeden bu şekilde ulaşımımı sağlıyorum.

-Bostancı Kadıköy sahil yolunda turlamıyorum.
-Sabah çok erken veya gece çok geç saatlerde yollar boşken turlamıyorum.
-Kalabalık bir grupla turlamıyorum, yalnızım.
-Toplam 5 km bir güzergahta 20-25 dk arası bir sürede bisikletle trafikte ilerliyorum.

Bunları ayrıca belirtmek istedim, neden biliyor musunuz? Bakın bir kere bile üstüme süren olmadı. Trafikte önüme kıran olmadı. Sözlü bir taciz yaşamadım. Yanımdan geçerken bağıran çağıran olmadı.
Yaz kış, Pazar günleri hariç neredeyse her gün trafiğin yoğun olduğu bir güzergahta ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. İstanbul için konuşacak olursak her şey süt liman demek polyanacılık olur elbette. Burada sanki kelle koltukta yaşıyormuşuz gibi bir tablo çizmek bana abartılı geliyor. Arkadaşlardan gelecek itirazları göze alarak iddia ediyorum ki; maalesef biraz abartıyorsunuz. Ben burada çizildiği kadar berbat koşullarda pedal basmıyorum. En azından şu konuda çok eminim, Ümraniye Kadıköy arasında bisikletle ulaşımda tedbirli bisiklet sürücüler için problem yok.

Peki bir de ben şeytanın avukatlığını yapayım biraz. Mübarek bisikletsever kardeşim o yol bisikleti ile 30-40 km ortalama ile kavşağa girince nasıl durmayı düşünüyorsun? Kavşaktaki tüm araçlar durup senin geçişini seyredecek diye bekliyorsun değil mi? Kusura bakma ama istersen İsveç'te böyle kavşağa gir risk heryerde aynıdır.

Hele ki ortalama düşmesin diye kırmızıda durmadan yola dalan o süslü kardeşlerime diyecek söz bulamıyorum. "Ama bisikletliye hiç saygı yok memlekette" diye de gelip yazabiliyorlar sonra işte bu çok enterasan.

Her şehirde temkinli dolaşılacak semtler vardır. Bu Berlin'de de Paris'te de Amsterdam'da da bilinir. İte bulaşma çalıyı dolaş tabirinin mutlaka buralarda da bir karşılığı vardır.

Velhasıl Shire'da yaşamıyoruz biliyorum ama koca memleket "sin city" olmuş gibi de döşenmeyelim lütfen. Doblodaki adam yolda yürürken de sağa sola salça oluyor, trafikte başka araçları da taciz edebiliyor. Onun tek derdi sen değilsin canım kardeşim. Pedal basarken uyanık olalım, ayık olalım, proaktif olalım, emniyetli ve sakin olalım. Biraz da kalender olalım. Burada cevap yazan bir çok kalendermeşrep arkadaş gördüm. Hayata biraz da bu gözle bakmaya çalışmak ömrümüzü uzatır, neşemizi arttırır. İnşallah hiç birimiz can yakan bir kaza yaşamadan ağız tadıyla ömür boyu pedal basarız. Dünyanın bisikletilere ihtiyacı var.

Bütün serseriler sizi mi buluyor? Ben Malatya gibi sürücülerin aşşşırı kötü sürdüğü bir yerde bile 1 kere kaza yaptım, 2 kere de yavaş git uyarısı aldım (bazen serseri takıldığım da oldu fakat kimse bana ne yapıyorsun demedi) onun dışında bir sıkıntı yaşamadım. Ankara ve İstanbul'da da aynı şekilde (maşallah) hiç kazam yapmadım ve serseriler de bana sataşmadı. Bu ülkede hak ararsanız bulamazsınız, Arabacılara sataşmayalım, huzurumuzu bozmayalım ve aynı şekilde sürmeye devam edelim. Yaşım 16 olabilir ama babamın durumu ve benim bisiklet merakım yüzünden bir çok şehir gördüm ve bir çok şehirde de bisiklet sürmüşlüğüm vardır.

Arkadaşlar kusura bakmayın fakat bu ülkede daha bisikletlerin trafiğe çıkabileceğini bilmeyenler var fakat bir 30 sene sonra her şey farklı olacaktır diye düşünüyorum.

@şamilkafkas
Hocam düşüncelerinize katılıyorum.
Çok haklısınız, harika yazmışsınız. Ayakta alkışlıyorum:harika: ve eklemek istiyorum.
Yanınından yüzlerce arac saygıyla empatiyle geçse bir tane kendini bilmezin denyoluğunu faturasini bütün sürüculere ve hatta "Türkiye böyle" söylemine çevirmekte üstümüze yok.
Yutdişinda birçok bisiklet guruplarinin sosyal medya paylaşımlarıni takip ediyorum. Amerika, Avusturalya, Almanya v.s. orda meydana gelen araç/ bisiklet kazalarinda yapılan yorumlarda hiç kendi insanıni kötüleyeni görmedim.
Almanya'dan bir çift dünya turu yaparak geldikleri Türkiye'yi bir baştan bir başa turladilar. Hiç olumsuz bir şey yazmadılar. Hatta yollar çok güzel sürücüler çok saygıli diye paylaşımlari oldu.

@Aysenur , Oradan öyle görünebilir, fakat bu insanlar bu ülkeyi sevmeyen, terk etmek isteyen vb. insanlar değil inanın.

Örnekler; Sigorta sistemi, trafik cezaları, araç muayeneleri, maaş sistemi, vergiler vb. vb. vb. neredeyse devlet ile gördüğün tüm işlerde açıkça kazıklandığının hissi oluşunca tüm insanlarda, ülkelerindeki bu kötü sistemi böyle ulu orta söylüyor olmaları da normal oluyor artık. Hoş şeyler görmüyoruz, böyle olunca da güzel güzel anlatamıyoruz ülkemizi napalım.

@seomam haklisin guzel kardesim uzuluyirum sizler adina burdada hayat kolay degil

@Aysenur Amcam Gronningen'de çok uzun süredir. Geçen yıl kesin dönüş yaptılar. Ağlu ve kızları halen oradalar, hepsi de iyi işlere ve gelirlere sahipler. Keyifleri yerinde fakat dediğiniz gibi, hepsinin içinde bir Türkiye sevdası - hasreti var sürekli.

Ama geldiklerinde anlattıklarından aklımda kalan şeyler Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar iyi durumda. Örneğin, bi Mortgage sistemi denendi ülkemizde, şuan esamesi dahi okunmaz. Neden; Çünkü başta bankalar olmak üzere devlet dahi bu işi rant'a çevirecek yolların önünü açtılar. Sonuç: Sistem yok halen, bankalara borçlanma oranı ve rant üst düzeyde. Hollanda bu sistemi devlet destekli özel sektörle yürütülen projelerde kullandı diye biliyorum, bir çok artısı var anlatılan.

Hikaye çok uzun, şu konuya dahil olmak istemedim ama tutamadım kendimi :) Neyse, umarım sizler de dönüş yaparsınız memleketinize.

Arkadaşlar bu avrupa ile Türkiye'yi kıyaslama konusu çok uzamadı mı sizce de? Konu gereksiz yere geriliyor ve bisiklet merkezinden sapıyor. Canı isteyen avrupaya yerleşsin, istemeyen de Türkiyede kalsın :)

• Beğen
Tepkiler: seomam ve Aysenur
@atasoy o bir tane denyo sizi canınızdan edebilir, en fazla üç ay yatıp. çıkabilir. Saygı ve kurallar hiç kimsenin eşref saatine bırakılmamalı.

Siz hangisini tercih ederdiniz arkadaşlar, trafik kurallarına mecbur olduğu için uyanları mı yoksa keyfine göre olanları mı? On numara insanlar var trafikte, iyi de bu insanlar yasalar ve kanunlar öyle söylediği için değil insan oldukları için öyle davranıyor, adam saygılı, nazik, insan ve hayvan canını altındaki araçtan üstün görüyor. Sırf onların hatrına vahşete ve cinayete gözlerimizi kapatacak mıyız, bardağın boş tarafını gören gerçekleri söyler.

Kimse vatanını canı istediği için terk etmez, canı yandığı için terk eder.

Asayiş esastır, sosyal toplumun tutkalı ortak temel ihtiyaçlardır, güvenlik, barınma, sağlık, gıda vs. bunlar çürümeye başladığı zaman aynı fistanı giyiyor olmamız bizi kurtarmaz.

@Cem Ç

Hocam amele tiplere katılıyorum ama benim arabam 2002 Doblo, şirket aracıda Caddy ;) Ailecek bisikletçiyiz ve emin olun sedan denen ucube araçlardan inanılmaz rahat. 28" L kadro yol bisikletini koltuğu yatırıp arkaya aparat maparat kullanmadan atıp gezdirebiliyorum :D

Bence trafikteki en büyük tehlike unsuru vw logolu araçlar. şu ana kadar yol veren (Geçiş önceliği değil, nezaket olarak) 2 adet vw oldu. Kalanların hepsi hele şırokkolar felan yürüyen tehlike. VW gördümmü Arabayla, bisikletle veya yayan uzaklaşana kadar bekliyorum, kafam rahat geziyorum. İşin enteresan tarafı da özellikle Fiat sürücüleri (TOFAŞK Grubu hariç, Bende dahil) yayaya, bisikletliye ve acemilere daha çok yol veriyor. Şirket aracıda gördünmü kaçacan zaten :D

• Beğen
Tepkiler: Fireblade
Geri