Hakan Ergül
Daimi Üye
- Tepki
- 166
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Açıklanır, niye açıklanmasın? HD fren koyunca daha fazla kar yapıyosa HD frenli modelleri çoğunlukta tutar imalatçı. "Disk fren daha iyiymiş" diyip ekstradan para veren çıkıyor sonuçta. Disk fren daha güçlü frenaj sağlıyor doğru, ama alanların kaçı o kadar güçlü frenaja ihtiyaç duyuyor?
Aslında disk frenin en büyük artısı, çemberlerden değil de kullan-at bileşen olan rotordan yemesi. Böylece, özellikle karbon çember kullananların içi rahat oluyor.
Yol bisikleti kullansam alü çember + V fren kullanırdım. Basit yapısı, ucuzluğu, hafifliği büyük artılar. Fren yüzeyi çukurlu çemberlerle ve yumuşak pabuçlarla yeterli frenaj sağlanıyor.
açıklanmaz derken asıl amaç bu değil.tabiki karı daha fazla olabilir.ama sen bir mala istediğin kadar kar koy eğer çok satmazsa çok kar koysan ne olur koymasan ne olur.önemli olan arz talep meselesi...piyasa koşullarında bir mala ne kadar çok rağbet olursa doğal olarak fazla satan mal daha fazla üretilir..benim kastettiğim buydu.yani her iki ürünü de kıyaslamaya gerek yok.ikisininde avantajları dezavanatjları var.ama siz ne kadar sevsenizde sevmesenizde yakın zamanda bir üst düzey sıfır bir bisiklet almak istediğinizde v fren li olanı modeli çok zor bulacaksınız yada hiç bulamayacaksınız.çünkü firmalar artık yavaş yavaş v frenden vazgeçiyor.önemli olan da bu....ikisinin üstünlüklerini tartışmanın da bir anlamı yok.tabiki hd frenin maliyeti ve bakımı daha zor ve masraflıdır.ama dediğim gibi ben 3 sene 13.500km yol yaptım öyle fazlada bir bakım gerektirecek bir durum olmadı.he çok uzun bir turada çıkmadım.ama sonuçta bende sıkıntı çıkarmadı.belki başka bir arkadaşta sorun çıkartabilir.bu tamamen tercih meselesi.yani hd fren in yada v frenin iyi olması kişiden kişiye değişir bir durum.bunun cevabını vermek zor.çünkü herkesin de bildiği gibi ikisininde avantajı ve dezavantajı var.o yüzden herkesin kendi kriterinde kazanan farklılık gösterebili