Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.405
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Bende hiç shimano frenli bisikletim olmadı hep ekonomik markalar denk geldi, alonga,protek,tekrto gibi. Ayarlamayı deneme yanılma yaparak kesinlikke pabuçların paralel basmasını sağlayacak şekilde ayarladım. Ve Baradin pabuçlar V frende stopiie yaparak durduğum anlar oldu çarşı içinde, kumpas frende de yani malum gidiyor durmak yerineV frenin bacaklarinin geri tepmesi (yani icindeki yay)
Haricimde markasının önemi varmı yani shimanonun v freniyle markasiz bi v frenin arasindaki fark nedir
Kumpas fren nedirBende hiç shimano frenli bisikletim olmadı hep ekonomik markalar denk geldi, alonga,protek,tekrto gibi. Ayarlamayı deneme yanılma yaparak kesin paralel basmasını sağlayacak şekilde ayarladım. V frenlerde stopiie yaparak durduğum anlar oldu çarşı içinde, kumpas frende de yani malum gidiyor durmak yerine🤪
Paralel baskı sistemin diğer adı diye bilyorumKumpas fren nedir
Yani marka cok da önemli degil diyosun ayari dogru yapilirsaParalel baskı sistemin diğer adı diye bilyorum
Yani uzman değilim zirveye yakın frenlerde kullanmadım sonçta ekonomik modellerde benim tecrübelerim fark olmadığı yönündeYani marka cok da önemli degil diyosun ayari dogru yapilirsa
Fren bacaklarından x markasına göre shimano nun daha esnemez(rijit) veya daha hafif olması olabilir belkiV frenin bacaklarinin geri tepmesi (yani icindeki yay)
Haricimde markasının önemi varmı yani shimanonun v freniyle markasiz bi v frenin arasindaki fark nedir
Hiç uzun dönem disk fren kullanmadım ama v frende en dikkatimi çeken şey telefon direği telleri gibi yaz kış uzayıp kısalmasıydı. Eminim disk frende daha azdır.V frenin bacaklarinin geri tepmesi (yani icindeki yay)
Aynen bencede tel başı kopmaz bide ben hidrolik disk fren + v fren yapicam iki fren kolunu üst üste koyucam sonra ikisini baglicamHiç uzun dönem disk fren kullanmadım ama v frende en dikkatimi çeken şey telefon direği telleri gibi yaz kış uzayıp kısalmasıydı. Eminim disk frende daha azdır.
Disk frende janttaki tel sayısı azsa ve örme yapısı düz radyal ise sağlam fren yaparken tel başlarını koparır diye okumuştum ama yarış bisikletinde o kadar yerle sürtünme sağlayabilecek lastik yanağı olmadığından sanırım pek olası değil.
Disk fren çok ağır bir mekanizma ayrıca öyle kolay bağlanılmıyor. Siz v-frenle aynı sisteme kuramazsınız çünkü maşalarda ya v fren ya da disk fren rotoru düzeneği var. İkisi beraber olanını görmedim.Aynen bencede tel başı kopmaz bide ben hidrolik disk fren + v fren yapicam iki fren kolunu üst üste koyucam sonra ikisini baglicam
Maşaya degil zaten arkaya yapicam da hem v fren hemde disk fren olan masalarda var agirlik benim icin cok onemli degil 13 kg dag bisikleti benimkisiDisk fren çok ağır bir mekanizma ayrıca öyle kolay bağlanılmıyor. Siz v-frenle aynı sisteme kuramazsınız çünkü maşalarda ya v fren ya da disk fren rotoru düzeneği var. İkisi beraber olanını görmedim.
Arka teker çok kuvvetli çekmez ki, ön tekerden erken kilitlenir. Yanlış anlamayın işinize karışmak gibi olmasın...Maşaya degil zaten arkaya yapicam da hem v fren hemde disk fren olan masalarda var agirlik benim icin cok onemli degil 13 kg dag bisikleti benimkisi
Yok tavsiyeleriniz benim icin önemlide arka teker neden çekmesinki tel uzun olur diyemiArka teker çok kuvvetli çekmez ki, ön tekerden erken kilitlenir. Yanlış anlamayın işinize karışmak gibi olmasın...
Mtb sistemlerde çok var.Disk fren çok ağır bir mekanizma ayrıca öyle kolay bağlanılmıyor. Siz v-frenle aynı sisteme kuramazsınız çünkü maşalarda ya v fren ya da disk fren rotoru düzeneği var. İkisi beraber olanını görmedim.
Otomobillerde de öyle hocam, ağırlık öne kaçıyor siz fren yapınca. Sırf o nedenle gerçek hayatta en hızlı yarış arabası 911 çünkü fren esnasında ağırlık dengesi %50-%50 oluyor.Yok tavsiyeleriniz benim icin önemlide arka teker neden çekmesinki tel uzun olur diyemi