Scudo Sports

Yol yarış bisikletlerinde disk frene geçilmeli mi?

Argon 18 buna üzüldü.

2015-TRP-TTV-direct-mount-aero-road-bike-brakes01.jpg

Bu da üzülür:
IMG_0413.JPG

(link)

Scudo
Hastasıyız! 😻

Bunu yazarken şunu da düşünmeden edemedim. Forumda bir çok kişinin klasik bisiklet dediği, artık piyada pek görülmeyen, cro-moly borulu, sarı kaynaklı rakorlara (muff) sahip, dıştan fren vites tel-kabloları olan, alt boruda vites kolları ve 6'lı rubleye sahip bisikletlerle epey bir yarış koştum, eskiye özlem ve merak bundandır bende, gerçi karbon kadro ne ayak diyeceksiniz, ondan kaçış yok

1682162248975.png

Gcn bunla ilgili baya bir video yayinladi. Yokus asagi inerken misal donus oncesi v frene daha erken asilmak gerektiginden disk frenli bisikletler genel ortalamada daha hizliydi. Emergency break olayi zaten malum. V fren sadece daha hafif olacagi icin sadece tirmanis olan bir etapta mantikli olanilir gibi. Onun disinda bir espirisi kalmamis gibi.

V frenin bacaklarinin geri tepmesi (yani icindeki yay)
Haricimde markasının önemi varmı yani shimanonun v freniyle markasiz bi v frenin arasindaki fark nedir

• Beğen
Tepkiler: Mentalfeed
Haricimde markasının önemi varmı yani shimanonun v freniyle markasiz bi v frenin arasindaki fark nedir
Bende hiç shimano frenli bisikletim olmadı hep ekonomik markalar denk geldi, alonga,protek,tekrto gibi. Ayarlamayı deneme yanılma yaparak kesinlikke pabuçların paralel basmasını sağlayacak şekilde ayarladım. Ve Baradin pabuçlar V frende stopiie yaparak durduğum anlar oldu çarşı içinde, kumpas frende de yani malum gidiyor durmak yerine :hihi::srnsml:🤪

Bende hiç shimano frenli bisikletim olmadı hep ekonomik markalar denk geldi, alonga,protek,tekrto gibi. Ayarlamayı deneme yanılma yaparak kesin paralel basmasını sağlayacak şekilde ayarladım. V frenlerde stopiie yaparak durduğum anlar oldu çarşı içinde, kumpas frende de yani malum gidiyor durmak yerine :hihi::srnsml:🤪
Kumpas fren nedir

Yani marka cok da önemli degil diyosun ayari dogru yapilirsa
Yani uzman değilim zirveye yakın frenlerde kullanmadım sonçta ekonomik modellerde benim tecrübelerim fark olmadığı yönünde

• Beğen
Tepkiler: EmreAgey
Fren bacaklarından x markasına göre shimano nun daha esnemez(rijit) veya daha hafif olması olabilir belki

Hiç uzun dönem disk fren kullanmadım ama v frende en dikkatimi çeken şey telefon direği telleri gibi yaz kış uzayıp kısalmasıydı. Eminim disk frende daha azdır.
Disk frende janttaki tel sayısı azsa ve örme yapısı düz radyal ise sağlam fren yaparken tel başlarını koparır diye okumuştum ama yarış bisikletinde o kadar yerle sürtünme sağlayabilecek lastik yanağı olmadığından sanırım pek olası değil.

Hiç uzun dönem disk fren kullanmadım ama v frende en dikkatimi çeken şey telefon direği telleri gibi yaz kış uzayıp kısalmasıydı. Eminim disk frende daha azdır.
Disk frende janttaki tel sayısı azsa ve örme yapısı düz radyal ise sağlam fren yaparken tel başlarını koparır diye okumuştum ama yarış bisikletinde o kadar yerle sürtünme sağlayabilecek lastik yanağı olmadığından sanırım pek olası değil.
Aynen bencede tel başı kopmaz bide ben hidrolik disk fren + v fren yapicam iki fren kolunu üst üste koyucam sonra ikisini baglicam

Aynen bencede tel başı kopmaz bide ben hidrolik disk fren + v fren yapicam iki fren kolunu üst üste koyucam sonra ikisini baglicam
Disk fren çok ağır bir mekanizma ayrıca öyle kolay bağlanılmıyor. Siz v-frenle aynı sisteme kuramazsınız çünkü maşalarda ya v fren ya da disk fren rotoru düzeneği var. İkisi beraber olanını görmedim.

Disk fren çok ağır bir mekanizma ayrıca öyle kolay bağlanılmıyor. Siz v-frenle aynı sisteme kuramazsınız çünkü maşalarda ya v fren ya da disk fren rotoru düzeneği var. İkisi beraber olanını görmedim.
Maşaya degil zaten arkaya yapicam da hem v fren hemde disk fren olan masalarda var agirlik benim icin cok onemli degil 13 kg dag bisikleti benimkisi

Maşaya degil zaten arkaya yapicam da hem v fren hemde disk fren olan masalarda var agirlik benim icin cok onemli degil 13 kg dag bisikleti benimkisi
Arka teker çok kuvvetli çekmez ki, ön tekerden erken kilitlenir. Yanlış anlamayın işinize karışmak gibi olmasın...

Arka teker çok kuvvetli çekmez ki, ön tekerden erken kilitlenir. Yanlış anlamayın işinize karışmak gibi olmasın...
Yok tavsiyeleriniz benim icin önemlide arka teker neden çekmesinki tel uzun olur diyemi

Mtb sistemlerde çok var.

Yok tavsiyeleriniz benim icin önemlide arka teker neden çekmesinki tel uzun olur diyemi
Otomobillerde de öyle hocam, ağırlık öne kaçıyor siz fren yapınca. Sırf o nedenle gerçek hayatta en hızlı yarış arabası 911 çünkü fren esnasında ağırlık dengesi %50-%50 oluyor.

Geri