Arkadaşlar bisikletten bahsediyoruz, bisiklet kullanlara yapılan sözlü tacizlerden, el kol hareketlerinden bahsediyoruz. Bence boşuna konuşuyoruz niye diyeceksiniz. Arkadaşlar daha bu ülkede araba kullanmanın bir kültürü oluşmamış ki bisikletten bahsediyoruz. Elin gavuru deyip küçümsüyoruz, 1900'lu yıllarda adamların dedeleri, büyük büyük dedeleri araba kullanmışlar, karşıdan karşıya geçerken durmuşlar geçene yol vermuişler dönene yol vermişler. yıllar içinde araç kullanmanın bir kültürü oluşmuş bugün biz Avrupa gidip gelenlerden oralarda arabakullananın şöyle davrandığını, trafikte hiç korna sesi duymadığın bahseder. (Ben yurt dışına hiç çıkmadığım için anlatanların yalancısıyım). Bizde araba 1970li yıllarda bu ülkeye girdi sayılır, 40-50 senede de bu için bir kültürü olmuyor olamıyar, çünkü adamların arabayla tanışıklığı bir asır geçmiş. Şimdi biz ne diyoruz, adam arabayla beni sıkıştırdı, yanımdan geçerken pet şişe attı bunlar doğal arkadaşlar biz henüz o medeniyet seviyesine ulaşamadık. Çünkü üstüne araba sürerken düşünmez o zavallılar belki kaçamaz, panikler bisikleti devirir, birşey olur . belki ölür kardeşim fakat bu insanlıktan nasip almamış olanlar bun düşünmezler. Dediğim gibi arabanın bir kültürünün oluşmadığı bir memlekette bisiklet için zaman daha çok erken gibi geliyor. Diyeceksiniz ki sende bisiklet kullanıyorusun, hergün aşağı yukarı Ankara'da (Bir ülkenin başkenti olan koca şehirde) 60km bisiklet kullanıyorum, komple trafiğin içinde gün içinde nelerle karşılaşıyorum. Hepsini kafaya taksan, hepsinle dalaşacak olsan başın beladan kurtulmaz. Ben onları zavallılar olarak görüyorum. Zaten bazen arabadan bellerine kadar sarkıp birşeyler demeye çalışıyor analarına birşey yapmadığımın çocukları düşüp geberecekler, önümde düşerlerse bana zarar verirler bende uzakta birşeyrlere düşsünler diyorum.Bisikletten soğumaya falan gerek yok. Bizler bisikletimize bineceğiz, yolda görünüyor olmaya çalışacağız, yolda kendi güvenliğimizi kendimiz sağlıyacağız. Tüm bisiklet kullanıcısı arkadaşlarıma selam ve sevgiler dostlukla kalın, yanlış umarım birgün düzelir.