Scudo Sports

yol tacizcileri

Benim gördüğüm bir taciz olayı ise bayan şoförün bayan bisikletiyle olan davranışıydı. Yeşilköy International Hospital'ın oralarda 100 mt önümde MTB kullanan oldukça profesyonel görünen bayan bisikletli biraz yolu ortalamış ve iyi bir hızla sahipti. Arkadan onu geçmek isteyen geçemeyen ( beceriksizliğinden tabiki ) bayan şoförün ( oldukça lüks bir arazi aracı vardı ) sıkıştırması hatta pencereyi açıp "ne işin var kızım git evinde otur gerizekalı" demesiydi. Bayan bisikletli eğer tecrübeli olmasa kesin çamurluğa çarpardı. Sonra yanına hızlıca gidip "ne oldu geçmiş olsun" dediğimde "öküzlüğün bay bayanı yok maalesef" dedi. Çok canı sıkıcı...yaşamakta görmekte can sıkıcı...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çöl
Scudo
@Gökhan Toros

Yazdıklarınız doğru ama pratikte bir sıkıntı var. Hem Tolga Beyenir'in olayında hem de Şanlıurfa'daki olayda emniyet şeritleri oldukça genişti ve bu tarz geniş şeritler maalesef şerefsizler için ekstra şerit görevi görüyor, özellikle makas atarken geniş emniyet şeritleri onlara fayda sağlıyor. Bu yüzden geniş emniyet şeritlerinde özellikle sağa yanaşarak gidiyorum.

• Beğen
2 gün öncede Türkiye turuna motosiklet ile çıkan bir grub arkadaşımı, Van da taşlayıp yaralanmalarına sebeb oldular bu tip piçler.

• Beğen
Fiziksel olarak bir müdahale olmadığı sürece gülüp geçin.
Kişiselleştirmeyin. Şahsınıza birşey yaptıkları yok.
Zaten durup ne yapıyorsun demeye kalmadan kaçıyorlar.

• Beğen
@Battal Yılmaz
1. si orada fotoğraf makinemi çıkarmak istemedim. gasp edilme ihtimalini düşündüm. 2. si motorun plakası yoktu. köy yerlerinde gezen motosikletli gençleri bilirsiniz. plakasız motorlarla ön kaldırırlar hava atarlar falan. o tip motorlardandı.

@Mustafa Şükrü YILDIRIM

plaka yoktu motorda. plaka olsa arayıp şikayet edecektim zaten. evet bazı insanlarda malesef kabadayılık mevcut. sağlık personeliyim. acil serviste karşılaştığım bir vakadan bahsedeyim.
adamın 1 tanesi bacağından vurulmuş. adam hüngür hüngür ağlıyordu. "benim çoluk çocuğum var, ya başka yerime gelseydi kurşun" diye. adamın vurulma sebebi ise çok komik. önündeki araca yol vermesi için sellektör yapıyor daha sonra sollarken öndeki aracın sürücüsü silahını çıkarıp ateşliyor. adam can havliyle plakayı alamadığı için sürücüde yakalanamıyor. kim vurduya gidiyor.

@Gökhan Toros

en sağdan gitmem yanlış demişsiniz ama özellikle virajlarda neredeyse şarampole kadar giriyorum. nedeni ise sürücüler virajlara her zaman bisikletli vardır diye girmiyorlar adam rasgele en sağdan viraja dalıyor. bisikletliyi de göremediği için mazallah kötü sonuçlar olabilir. ben hala en sağdan gitme taraftarıyım. kamyoncu olayına gelince, ondan etkilenmemin sebebi ise aslında sağanak yağmura yakalanmamdı. zaten yağmur altında yokuş çıkacam diye cebelleşiyorum orada. her hangi bir koruyucu kıyafetim yok bir de sağım solum ormanlık alan yıldırım düşme ihtimali de var. bir de kamyoncu geçerken bana deli işareti yapması beni öfkelendirdi. eminim siz olsanız siz de öfkelenirdiniz. gelelim ihbar etme konusuna benim aklımdan da geçti şikayetçi olmak fakat motorun plakası yok aynı yol üzerinde defalarca turlayıp duruyorlar. yakınlarda 3 köy vardı muhtemelen onlardan birinde ikamet ediyorlar. şikayetçi olsam çoktan yok olacaklardı motoru da saklayacaklardı bir yere ben da bütün gün jandarmaya ifade vermekle, uğraştığımla kalacaktım.

atılan laflara karşılık onların kapasitesinde cevap verince 2 kat daha egleniyorlar ve daha zararsız hale geliyolar. attıkları laflara yada sataşma çabalarına gülüp hiç sorma he valla falan diynce yürü koçum benim helal falana dönüyorlar. henüz çalışmadığı öküz görmedim :)

@Mehmet Çöl

Virajlar, özel durumlar vs. haklısınız. Ben genel olarak dedim. Her durumda öyle kullanılacak gibi bir şey yok :)

Şikayet etmek konusunda da, ne olursa olsun ben şikayet etme taraftarıyım. Şikayet ettiğinizi görürlerse, saklanırlar biyerlere. En azından günleri rezil olmuş olur. Duymazlarsa, zaten ilk çevirmede giderler. Düzgün bir dille şikayet ettiğiniz zaman zaten devriye gönderiyorlar.

• Beğen
@Ali Kerimoğlu

Havalı silahlarla ölümcül yaralar açamayız yinede dediğiniz gibi sinirden Gözüne filan sıkarsanız. problem yaşarsınız.

@semih çelik
aslında haklısınız gülüp geçmek lazım. belki de benim sinirlendiğimi görünce daha da üzerime geldiler. gülüp geçsem uzatmayacaklardı belki de. ama işte o da kolay olmuyor içinden "ben onlara ne yaptım ki" diye geçiriyorsun ve bu düşünce de sinirlenmene neden oluyor.
bugün de bulunduğum çevre etrafında kondisyon için kısa mesafeli tur yaptım. sürekli yokuş aradım bulduğum yokuşa tırmandım. bugün de dünün aksine güzel tepkilerle karşılaştım. yoldan geçen bazı arabalar kornaya basıp el sallayanlar oldu. birkaç çocukla ve bir amcayla sohbet ettim biraz. böyle şeylerde insanın hoşuna gitmiyor değil hani.

Sabah okumustum yazınızı yorum yazamadım . Öncelıkle gecmiş olsun . O kadar yorum yapılmıs zaten bize soylenecek soz bırakmamıstır arkadaslar . Birisi sizin onlara karsılık vermenızle hata yaptıgınızı soylemıs aslında dogru . Hiç karsılık vermemenız lazımdı . Yani motorcu yanınızda hareket yaparken yavaslayıp gıtmesını bekleseydınız . Kavgaya bulasmanızı onermıyorum cunku nolacagı hıc bellı olmuyor . Kavga cıkarsa elbet kendınızı korumak ıcın savunacaksınız ama kavgayı sız baslatmayın . Misal karsınızdaki adam hasta olabılır bazı ınsanlar var vucudunda ufak bır kanama oldu mu kan durmuyor ve kan kaybından gıdıyor ya da ne bılıyım cesıtlı hastalıgı olanlar oluyor o anda o adama bıse olsa sizin basınız yanar . O yuzden ilk hamleyı sız yapmayın ama canınızı tehlıkeye atacak bır hareket gelırse karsıdan o zaman kendınızı savunmak adına onlemler alırsınız .

• Beğen
@Ali Kerimoğlu

Benim gibi yanınızda elektro şok cihazı bulundurun, 1 kere kullandım ve gayet cazip :) en azından ortamdan uzaklaşmak için.

• Beğen
@Anonim

İşte bu mesaj tam yerine oturmuş.:) Demek ki dini kurallarla (hangi din olursa olsun) olmuyormuş. Acep nedendir.??? Aslında cevabı herkes biliyor ama çevresinden dirsek yer, afaroz edilir diye üç maymunu oynuyor.:)

Öncelikle geçmiş olsun. Yalnız söylemeden geçemeyeceğim, 2'dir demek dinle olmuyormuş falan diyenler var, bilmiyorlar ki ondan diyorlar. Ben de diyorum ki, trafikte de kurallar var ama adam uymuyor. Şimdi kurallar mı yetersiz, yoksa adam mı sorunlu bunu da vicdan sahiplerine sorarım. Din herkese saygı der, anlayana yeter de artar.
Ben de geçende yoğun trafikteyim, önümdeki arabadan(minibüsten) yol bekliyorum, adam gittikçe sağa yaklaştı. Solunda dev gibi alan var. Sinirlendim, içimden dedim vermezsen verme, bastım solundan, artık kastı varsa aldı cevabını.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten can sıkıcı şeyler yaşamışsınız. Umarım tekrarı benzer şekilde olmaz. Ben de kesinlikle cevap vermeme taraftarıyım. Bir kaç kez şehir içinde araç sürücüleriyle tartışma yaşadım. Birisinde adam ara sokaktan aracın burnunu ben geliyor olmama rağmen ana yola fazla çıkardı ve solumda araç olmaması sayesinde bir kaza olmadan atlattım. Ama 30 km/h civarında ilerlediğim için bu ani tehlikeyle oldukça tedirgin olup, sinirlendim ve veryansın ettim aracın arkasından. Adam dikiz aynasından beni görüp arabayı durdurup üstüme yürüdü. Ben neredeyse bana çarpacağını, dikkatli olmasını söylüyorum ama anlayan kim, ne diye arkamdan el kol yapıyorsun diye bağırıyor, neredeyse kafa göz kavga çıkacak. Etraftan birileri müdahale etti de olay büyümedi. Ben sinirlenmekle kaldım sonuç olarak. İkincisinde İzmir İnciraltından Levent marinaya bağlanan duble yolda ilerliyorum. Arkamdan bir araç yaklaşıp yakın mesafede şiddetli bir korna çalıyor. İrkilip hafif yalpalıyorum. Araç beni geçtikten sonra sürücü dikiz aynasından bana bakarak eliyle kaldırımı işaret ediyor. Ben de sinirlenerek ne diyorsun anlamında sallıyorum elimi. Ve yine yol ortasında duruyor araç. İki kişi iniyor içinden. Bir gelişleri var sanki düşmanına saldırıyor adamlar. Ne var lan, ne el kol yapıyorsun filan tarzında giriyorlar mevzuya. Ben sakinliğimi koruyarak, adamları öncelikle sakinliğe davet ediyorum. Daha sonra niye korna çaldıklarını, geçtikten sonra bana niye kaldırımı işaret ettiklerini soruyorum. Sonra o ani kornalar yüzünden bisikletlilerin ne kadar tedirgin olduklarını, düşme tehlikesi atlattıklarını anlatıyorum. Ben seri bir şekilde ve agresif görünmeden bu tarz şeyler söyleyince kıvırıp, ben sana korna çalmadım, arkadan bi araba geliyordu ona çaldım, sen niye üstüne alındın filan demeye başladılar ve yumuşadılar. Düşünebiliyor musunuz adamlar siz yolunuzda giderken bir şeyler yapıyorlar, sonra siz ne var diye hesap sorunca da deliriyor, üstünüze yürüyorlar. Araçtan çıktıklarında ağzımdan sert bir ifade çıksa kavga çıkması işten bile değildi. İki olayda da karşılaştığım magandaların araçlarından inişlerini ve yüzlerindeki nefreti, kabalığı görünce kendimce bir karar aldım. Bundan sonra korna çalanlara, laf atanlara, hatta tehlikeli hareket yapanlara dahi tepki göstermeyeceğim. Rahatlamak, hayat kalitemi arttırmak için yaptığım bir faaliyeti felaketle sonlandırmak istemiyorum çünkü...

Arkadaşlar bisikletten bahsediyoruz, bisiklet kullanlara yapılan sözlü tacizlerden, el kol hareketlerinden bahsediyoruz. Bence boşuna konuşuyoruz niye diyeceksiniz. Arkadaşlar daha bu ülkede araba kullanmanın bir kültürü oluşmamış ki bisikletten bahsediyoruz. Elin gavuru deyip küçümsüyoruz, 1900'lu yıllarda adamların dedeleri, büyük büyük dedeleri araba kullanmışlar, karşıdan karşıya geçerken durmuşlar geçene yol vermuişler dönene yol vermişler. yıllar içinde araç kullanmanın bir kültürü oluşmuş bugün biz Avrupa gidip gelenlerden oralarda arabakullananın şöyle davrandığını, trafikte hiç korna sesi duymadığın bahseder. (Ben yurt dışına hiç çıkmadığım için anlatanların yalancısıyım). Bizde araba 1970li yıllarda bu ülkeye girdi sayılır, 40-50 senede de bu için bir kültürü olmuyor olamıyar, çünkü adamların arabayla tanışıklığı bir asır geçmiş. Şimdi biz ne diyoruz, adam arabayla beni sıkıştırdı, yanımdan geçerken pet şişe attı bunlar doğal arkadaşlar biz henüz o medeniyet seviyesine ulaşamadık. Çünkü üstüne araba sürerken düşünmez o zavallılar belki kaçamaz, panikler bisikleti devirir, birşey olur . belki ölür kardeşim fakat bu insanlıktan nasip almamış olanlar bun düşünmezler. Dediğim gibi arabanın bir kültürünün oluşmadığı bir memlekette bisiklet için zaman daha çok erken gibi geliyor. Diyeceksiniz ki sende bisiklet kullanıyorusun, hergün aşağı yukarı Ankara'da (Bir ülkenin başkenti olan koca şehirde) 60km bisiklet kullanıyorum, komple trafiğin içinde gün içinde nelerle karşılaşıyorum. Hepsini kafaya taksan, hepsinle dalaşacak olsan başın beladan kurtulmaz. Ben onları zavallılar olarak görüyorum. Zaten bazen arabadan bellerine kadar sarkıp birşeyler demeye çalışıyor analarına birşey yapmadığımın çocukları düşüp geberecekler, önümde düşerlerse bana zarar verirler bende uzakta birşeyrlere düşsünler diyorum.Bisikletten soğumaya falan gerek yok. Bizler bisikletimize bineceğiz, yolda görünüyor olmaya çalışacağız, yolda kendi güvenliğimizi kendimiz sağlıyacağız. Tüm bisiklet kullanıcısı arkadaşlarıma selam ve sevgiler dostlukla kalın, yanlış umarım birgün düzelir.

şu konuya bile dinle islamla bağdaştırma çabalarını görünce o cahil dediğimiz tacizcilerden bir farkımız kalmıyor. Benim dinim dahil hiç bir dinde insanlara zarar ver, onları incit, yarala, öldür, malına, ırzına göz koy diye bir kural olabilir mi?
bunları yapan insan da hangi dine inanıyorsa o dinin temsilcisi veya o dinin gereği mi yapmış oluyor?
Size de geçmiş olsun arkadaşım, gerçekten üzülmemek elde değil.

• Beğen
Tepkiler: mucoist
Mesela böyle bir sığır ırkına denk geldiniz yolda sizi sıkıştırdı ve düşmenize neden oldu netice itibariyle sizin haklı olmanıza rağmen zeytinyağı gibi üste çıkarak birde üzerinize yürümeye kalktı hatta dahada fazlası yanında bulunan bir sürtük tuttu bisikletinizi fırlattı bu durumda ne yapardınız elbette olması gerekeni değilmi ?
Asla şiddeti önermiyorum ancak haklıyken de kimseye kendinizi ezdirmeyin biz trafiğin eziği değiliz bunu öyle ya da böyle öğrenecekler

Geri