Scudo Sports

yol tacizcileri

Gecmis olsun dostum, bir benzeri motor olayida benim basima geldi yanimdan gecerken sirtima vurdular ve dustum. O an o kadar ainirlendim ki hemen kalkip isiklarda kendisini yakaladim. Ne yaptigini saniyosun derken agiz burun daldim. Gecmis olsun tekrardan benim gibi bisikletinde şok cihazi tasimani tavsiye ederim (telefondan yazdim harfleri yanlis yazmis olabilirim)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ali Demir
Scudo
ehliyet alacaklar, psikolojik testten geçmesi gerek. devamlı insan içinde olunduğu için reaksiyonların ölçülmesi gerek.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. bisikletten soğumuş değilim. binmeye devam edeceğim. sanırım gençler kendilerince eğlendiğini sanıyordu. niyetleri kavga etmek değildi eğer öyle olsaydı ben durup küfür ettiğimde üzerime gelirlerdi ama gazladılar gittiler. ya da elimdeki biber gazından da korkmuş olabilirler. ama bu nasıl bir eğlencedir anlamış değilim. aslında farkedemediğimiz aramızda dolaşan o kadar çok suçlu potansiyeline sahip insan var ki.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Kendileri bir gün olsun bisiklet sürmediği için böyle yapıyorlar. Allah ıslah etsin

Servis araçlarının ve diğer şirket araçlarının arkalarında "Hatalıysam..." ile başlayan bilgilendirmeler olur, ancak kamyonlarda ve tırlarda bu pek olmuyor. Bir kaç şeye dikkat etmekte fayda var. Rahatsız eden aracın plakası, şirketin adı ve varsa telefonu. Telefon aracın üzerinde yazmıyorsa, telefonunuz imkan veriyorsa internetten öğrenin. Arayıp şikayette bulunun ve gerekirse yüzleşeceğinizi de belirtip kararlı olun, hatta taciz çok ciddi boyuttaysa polise de ihbar yapacağınızı söyleyin. Hiç merak etmeyin şirketin malını kendi keyfi davranışları için kullananlara iyi ders olur. Ayrıca takipçisi olun, daha sonra tekrar arayın.

Geçmiş olsun hocam yarın Aydın/Söke den Aydın/Didim e yola çıkacağım.... Yol Düzlük tamemn 20 km lik kısım köy yolu sadece diğer yol düz duble yol fakat gidiş 60 dönüş 60 + 10km didimde turlama toplam 130 KM gözüm korktu valla :/ inşallah başımıza daha böyle kötü şeyler gelmez iyi pedallamalar

Geçmiş olsun.

Sana bu tacizlerde bulunan sapıklar; ya gaspçıdır ya tecavüzcü ya da hasta ruhlu caniler. Allah hepsinin belasını versin.

Bizler de senin gibi kişilerin apaçık şekilde taciz edildiğini yollarda görünce yardımcı olursak, duruma müdahele edersek bu tacizciler de yavaş yavaş geri adım atmak zorunda kalırlar.

Bizler geri adım attıkça bu caniler daha çok üzerimize geleceği için; inceldiği yerden kopsun diyeceğiz, direnç göstereceğiz.

Aslında bu tip insanlar tek başlarına olduğunda it gibi korkaktırlar. Yalnızca 3-5 eşkiya bir araya gelince kendilerini aslan zanneder çakal yavruları.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çöl
malesef dostum müslümanlıkla alakası yok. ama ülkemizde turiste karşı bir magandalık adeti var bisikletlileri de turist sanıyolar kurban hep aynı ..

• Beğen
Hocam plakanın fotosunu çek sosyal medyada paylaş ün yaparsa paylaşım sayfadan sayfaya dolaşır rezil olur belki :(

Bu tür insanlar "kedi uzanamadığı ciğere mundar der" misali hayat kalıplarının dışına çıkamadıklarından bisikletlilere sataşıyorlar. Moralinizi bozmayın ve yolunuza devam edin. En iyi cevap bu olur sanırım.

Bu tip insanlar genelde bisiklet ve bisiklet kültürünü çekememesinden dolayıda böyle saçma işlere girebiliyor, bünyesi kaldırmıyor çünkü. Genelde de eğitimsiz saçma sapan insanlar yapar zaten bu işleri, şahinciler, kamyoncular, nadirde olsa tırcılar, motor tepesine 50 kişi binen dangalaklar gibi. Zaten yaşam tarzlarından bellidir ne tip bir keko oldukları. Acınılasıdır, sen bisiklet sporundan soğuma ancak bu tip bir olayla karşılaştığında her hangi bir taciz durumunda polisi arayıp şikayet etmekten çekinme, özellikle lisanslı sporcuyum canıma kastettiler (genelde bu kalıbı kullan) motora 3 kişi binmişler deseydin plakayıda verseydin iş farklı bir boyuta ulaşırdı ;).

Bizim insanımızın ruhunda bir kabadayılık, serserilik ve aşırı bir özgüven mevcut zaten, misal sık sık trafikte birbirini vuranlar, otopark kavgaları vs. olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ali Demir
en iyi cevap kale almayip duymamazlıktan gelip devam etmek bırakın daha da kudursunlar

olay kafa yapısı ile alakalı. üzerimizde tayt + forma başımızda kask olunca bizi sıradışı görüyorlar, o zaman da böyle angutça iletişim yollarına başvuruyorlar, bunu normal görüyorlar. biz çocukken mahalledeki delilerden ya da down sendromlulardan korkar (maalesef bize kötü olarak gösterirlerdi) fırsatını bulunca onlara taş atardık bu da aynı kapıya çıkıyor. bu sahneleri eski türk filmlerinde görebilirsiniz. trajikomik ama doğru.

aynı şekilde ana bacı namus kavramlarını yüceltirler ama tenhada bir kadını hele de turisti görünce tecavüz etmekten çekinmezler. kabataş bağcılar tramvayında turistleri fütursuzca taciz ediyorlar. rezillik diz boyu.

@Ahmet Ayaz

Ahmet Bey yorumunuza sonuna kadar katılıyorum.

@Mehmet Çöl,

Bu gibi karşılaştığınız vakalar ülkemizde inanın normaldir. Anadolu içlerine girdikçe anormalleşir. Maalesef metropoller çığırından çıkmış durumda. Bu gibi durumlara her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bel çantanızda ya da arka cebinizde muhakkak biber gazı olsun. Kullanmaya karar verdiğinizde ise karşı tarafın gazı elinize aldığınızdan haberi hiç olmasın. Aksine dikkatlerini ısrarla başka bir noktaya çekin. Gazı sıktıktan sonra ise acele etmeyin.

Keşke bu yola başvurmak zorunda bırakmasalar. Fakat şu var, kaçınılmaz olduğunda ise (bundan eminsek) daima uyanık olup ilk hareketi yapan taraf olmalısınız.

Ben siyah kemer sahibiyim, buna rağmen bunu çok iyi bilenlerden bile bana musallat olanlar olmuyor değil malesef, ilginç bir ırkımız var.

(link)

Havalı silah bulunduracaksınız birtane,

durup popolarına öyle bi saydıracaksınız ki bunların. mosmor olacak heryeri.

artık yetti, aptal aptal davranması milletimizin. Misavirperver ülke oldu sana tacizci.

Düşünsenize bayan bir bisiklet sürücüsü tura çıksa , çıkmasa daha iyi yanında biri olmadan.

• Beğen
@huseyin.gundogdu
Bu tarz nesneler sizi saldırgandan korumaz. Aksine saldırganı daha da saldırgan hale getirir. Siz de durumdan bir an önce kurtulmak maksadıyla saldırganın hayati organlarına ateş edebilirsiniz, bu da sizin başınızı belaya sokar.

Biber gazı etkili çözümdür. Rüzgara ve karşı tarafın elinizde biber gazı olmasına dikkat etmek şartıyla.

Gerçekten geçmiş olsun size. Onlara köpek, hayvan falan desek hayvanlara köpeklere yazık olur. En azından onlar bize saldırmıyorlar veya bisiklette giderken bizi rahatsız etmiyorlar. Ne biliyim söylenecek kelime bulamıyorum onlar için zaten bu tip şeyleri yapanlar da ilkokulu falan zar zor bitirmiş iyice salak böyle en aptal kişilerdir yani. Hiç bir eğitimli insan böyle bir şey yapmaz yani. Bana böyle olmadı ama bisiklete bindiğimde bizim burdaki çoğu kişi bana uzaylıymışım gibi bakıyor. Ne yaptık ki onlara hala çözemedim. Neden bizden nefret ediyorlar?

• Beğen
Yaptığın hatalardan bahsedeyim ilk önce;

İlk olarak emniyet şeridinin de yolun da en sağından gitmen yanlış. Kendine her zaman sağ tarafta kaçış alanı bırakman gerek. Yoksa sıkıştırırlar.
Emniyet şeridi varsa şeridin olabildiğince solundan, yoksa sağ şeridin en az yarım metre içinden sürmen gerekiyor bisikleti.

İkinci olarak ise bu olaylardan çok etkilenmen. Sana ne kamyondaki adam geçerken ne hareket yapıyorsa. Bakman gereken yer orası değil. Sen kendi işine bakacaksın, yanından geçenlerin ne düşündüğüne değil.

Son olarak da yanında yavaşlayıp özellikle taciz edenler var. Onları da duracaksın, gerekli yerlere ihbar edeceksin. Gerisiyle polis ya da jandarma ilgilenecek. Ne arkalarından bağıracaksın, ne başka bir şey. Durup telefonu eline aldığın gibi zaten uzayacaklar.

Geri