@suat akmanLastikler 700x35c, aynakol 28/38/48, ruble 14-28, top vites oranı 48/14 = 3.43
Top viteste 80 km/s için gereken kadans 174 d/dk. (60 km/s için 130 d/dk.)
130 kadansı(*) birkaç dk korumak bana çok zor gelmiyor. Öte yandan 80 yaparken, kısa sürmesine rağmen kendimi paralamıştım doğrusu.
(*) Kadans saatim olmadığı için, km saatinden hesaplanmış değeri yazdım. Yani mesela km saatim %10 fazla ölçüyorsa, o zaman bu ifadedeki "130" kadansı da "117" olarak değiştirmek lazım.
Ön çantalardaki metal parçaların sensörü etkileyebileceği fikriniz çok mantıklı. Ayrıca, bu teoriyi destekleyici nitelikte, ön çantaların birinde tamir kutusu (yaklaşık 1 kg metal), diğerinde de şarj cihazları, traş mak., çakı, makas vb. gibi metal bileşenler içeren bir kutu vardı. Ancak yine de buna ihtimal vermiyorum, çünkü...
Analitik olarak: Sensör manyetik alan değişimlerinden (hareketli mıknatıstan) etkilenir. Oysa çantalardaki metaller hem sensöre çok uzak, hem hareketsiz, hem de mıknatıssız (manyetik anlamda pasif). Nitekim sensörün bağlı olduğu çatal çelikten ve sensöre çok daha yakın olmasına rağmen ölçüme bir etkisi yok, çünkü hem hareketsiz hem mıknatıssız.
Gözlemsel olarak: Km saati çok istikrarlı davranıyor. Parazitik etkiler beklenmeyen, geçici ve rastgele hatalara sebep olur. Km saati yanlış ölçüyor olsa bile (şu an bir şey diyemiyorum), bu hatayı istikrarlı yapıyor.
Dolayısıyla bir hata varsa bile, saatin kendisinden kaynaklanan bir hata olmalı. Dış etkilerden dolayı değil bence.
Aklıma bir şey geldi. Dağ bisikletinin km saatini de tur bisikletine takacağım. Çift km saati olacak yani.

Diğer km. saatinde max hız fonksiyonu da var. Bu şekilde bir müddet deneyeyim bakalım ne çıkacak.
Bu arada olumlu-olumsuz eleştiride bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Belki de bu başlık senelerce süren bir rüyadan uyanmama vesile olacak, kim bilir.

Durum netleştikçe başlığı güncellerim.