@ihsangencerİhsan bey doğrusu ben de anlamıyorum bu durumu. Benim kaydettiğim hızlar ile buradaki hızlar arasında ciddi fark var. Km saatim mesafeleri hassas ölçtüğü için hızı da hassas ölçtüğüne eminim. Bu hız farkını, performan yol bisikletçilerinin bu başlığa uğramadığı şeklinde yorumluyordum ama verdiğiniz fotodan sonra tekrar düşünmeye başladım.
Benim geçen seneye kadar rekorum, Akyarma Geçidi'nden aşağı 111+ km/s idi.
Bu sene Gökova Bisiklet Turunda Sakar Geçidinden Akyaka'ya inerken 122+ yaptım. Gurubun en önündeydik ve benimle birlikte birkaç tane daha yol bisikletçisi vardı (bende tur bisikleti vardı).
GBT-2014 sonrasında Anamur'a batıdan yaklaşırken, Ören rampasında 132+ ölçtüm (bir de polis otosu solladım bu arada)

Bu rampanın başlangıç-bitiş koordinatları : 36.036503,32.788696 - 36.04615,32.791271
Mesela bizim burada Beylikdüzü-Büyükçekmece rampasından (deve bağırtan rampası) neredeyse her geçişimde 90 km/s üstüne çıkıyorum. Trafik yoksa ve rüzgar hafif arkadan esiyorsa 100'ü geçiyorum. Ve bu rampa benim iş güzergahım üstünde. Neredeyse her hafta birkaç defa 90-100 arası yapıyorum. Tek yapmam gereken aero pozisyon almak ve freni sıkmamak.
Oysa bu başlıkta bakıyorum, 90'ı geçen nadir kişi var. Ben neredeyse her hafta birkaç defa geçiyorum. Bu ne iş? Ben de bilmiyorum.
Km saatinin yanlış ölçtüğüne ihtimal vermiyorum, çünkü mesafeleri doğru ölçüyor. Yine de bir gün Beylikdüzü'nden bir arkadaşla deve bağırtan rampasında km saati kalibrasyonu yapsak iyi olacak sanırım.
Belki de tur bisikleti dengeli/oturaklı olduğundan yüksek hızda stabilite problemi olmuyordur, belki yol bisikletlerinde böyle bir problem vardır - bilmiyorum. Hiç yol bisikleti kullanmadım.