Scudo Sports

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

inancyavuz

Üye
Tepki
13
Bisiklet
Kron
Yol bisikleti kullananlar ne kadar hız yapabılıyor ben duz yolda 55 km yapmıştım sızlerın nedır

Scudo
96 km hız yapan gördüm (youtube), 75 km hıza bizzat şahit oldum

@Ümit ÇORUM

Bu söyledikleriniz düz yoldaki hızlar mı yoksa inişlerde mi? Başlık max hız açılmış ama İnanç Bey düz yoldaki hızını söylemiş. Eğer söylediğiniz hızlar inişte ise doğrudur. 92 yi görmüştüm km saatinin resmi falan da var elimde. Hatta 99 u da görmüştüm kaça kadar çıkabileceğimi denemek amaçlıydı zaten ama bir daha denemem heralde. Hayatımı çok riske attığımı düşünüyorum.
*
Bu arada düz yolda 55 iyidir. Tutturulabiliyor ama önemli olan o hıza anlık ulaşabilmek değil ortalama hızı yüksek tutabilmek bence. Yanlış anlaşılmasın max hız da önemlidir yüksek hızlara çıkabiliyor olmak iyi ama sürüşün genelinin performansının yüksek oluşu adına ortalama daha önemli diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman GÜNGÖR
90 Km. çıkma imkanım olmadı ama herhalde çıkmazdım. Önünüze köpek veya başka yabani hayvan çıktığını falan düşünsenize veya lastiğinizin yarıldığını. Allah korusun. 50 iyidir. :)

Risk gerçekten çok yüksek. Allah göstermesin çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Yol bisikletimle ilk kaza mı yapana kadar yüksek hızlar için uğraşıyordum ama 50 lerde bir hızla o kazayı yaptıktan sonra vücudun 11 yerinde yara olunca biraz akıllandım galiba. en azından artık hız falan denemiyorum. Gittiği yere kadar gidiyor bisiklet çok hızlandığımı farkettiğimde kontrol altına alıyorum hızımı.

Libadiye inişinde, genellikle 75kmh Civarlarında oluyor.
Yokuş aşağı olduğu için göztepe köprüsünde araç arkası gidiyorum.
(link) - 86kmh araç arkasında. yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum ama engel olamıyorum.
(link) - nerde 86kmhye çıktığımı ve eğimi görebilirsiniz.

Strava'da 113 kmh yazdığını gördüm. ama kesinlikle gps hatası. 86 kmhde bile his kalmıyor diyebilirim.

Ortalama hızımı 28kmh civarındaydı Çamlıca tırmanış dahil.

(link) Buyrun oda bu.

Yol ile inişte 71 düz yolda 50...
Özellikle inerken 65 ten sonra bisiklet inanılmaz hafifliyor, rüzgardan bile dengem bozulacakmış gibi hissediyorum. Tarifsiz bir his ama gerçekten çok riskli, abartılmamalı.
Her metresini ezbere bilmediğin yolda tamamen rus ruleti bence zaten 50 nin üzeri hız.

@Ömer KARAN

Kusura bakmayın bisiklet turlarımdan dolayı foruma pek fazla zaman ayıramıyorum. Youtube da videoda izlemiştim kamyon arkası rüzgarsız yolda düz yol 96.5 km görüyor...

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Libadiye yokuşu inişinde Göztepe köprüsünde Carraro marka bisikletle kasksız bir şekilde çok yüksek bir hızlan trafiğin solunda giden sizseniz ,ki birkaç kez şahit oldum inanın çok tehlikeli lütfen dikkat.

75KM Hızla yokuş aşağı inmiştim, 75 bile fazla Allah korusun.. önemli olan ortalamayı fazla tutmak.

geçen günlerde 46.2 kmlik çatalca-büyükçekmece yolunu 36km hız ortalama ile bitirdim.

(link)

@Ümit ÇORUM

Evet doğrudur buna benzer bir video bende izlemiştim. Kamyon arkasında deryarı kullanarak performansı iyi olan biri yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman GÜNGÖR
Mtb ye göre yavaşsınız arkadaşlar. Mtb ile düz yolda45 50 ile giden var

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@selami atay

Düz yol, MTB ve 50 km hız bana gerçekçi gelmiyor. :D

• Beğen
Tepkiler: Berke
Peki arkadaşlar bisiklet lastikleri bu hızlara elverişli mi?
Bir çok lastik üreticisi sitelerinde "ready for e-bike" diyor ve 25-50 KM arası bir değer veriyor.
Elektrikli bisikletler için olan sınır normal bisikletler için daha yüksekte olsa yok mu?

@Berke Kazankaya

Arkadaşlar ister inanın ister inanmayın. Bende Carraro Big 929 MTB var. Onunla maximum hızım 50.4km. Bisikletim 27 vites ve 18. vitesde rahatlıkla 40 km hıza çıkabiliyorum. 50.4 km hızı da 27. vitesde yapmadım.

21 vites ng 650 ile. Dümdüz eğimsiz yolda 43'e gelebiliyorum.
Not: Hadi 40 olsun

Geri