Scudo Sports

Yol bisikletiyle en fazla hız

Kimse beni geçemez, o kadarrrr! Ama abicim, o kadarr dedim.

Not: Mesajlarımı görmek istemeyen bir zahmet beni engellesin. :)

AFEC724D-40EC-407A-B7BC-AFD845A59AB0.png

Scudo
Konuyu ilk defa okuyorum. Çok tartışma olmuş. Yüksek hızlara çıkılabileceğini göstermek için trainer logumu paylaşıyorum:

Max hız 628 km/h. Trainerı kutusundan yeni çıkarıp kurmuştum, çalışıyor mu diye denememdi bu. Kalibrasyon problemi vardır sanıyorsunuz ama yaptım bu hızı. Sadece 107 kadans çünkü dişli oranım 400:11.
1598222394748.png

@hamlet2006 Aradığın ortalama ve hız mevcut abi. :) (link) Aynı rotanın daha önce ki sürüşü. (link) Şuana kadar maksimum 77 km'yi görmüşüm.
Belkahve inişi, drop barlardan tutup kendimi geriye çekerek çenemi de gidona dayayarak yaptığım hız. Daha hızlı da inilebilir oradan. :)

106.1 km'nin gidiş linki (link) (2. Linkin)

106.2 km'nin gidiş linki (link) (1. linkin)

Kadansla ilgili olarak giant continium sensörleri var ve wahoo ile iyi anlaşamıyorlar sanırım kayıtta sıkıntı. Normal sürüşte bu şekilde değerler olmuyor ama kendim 120 kadans falan çeviriyorum. :)

Düz yolda en fazla hız başlığı da var ama ortalama hız için başlık yok, onu da açalım.
Ben de arkadaşları ayarlayıp grup sürüşü ile 35 civari ortalama tuttururup trolleyeyim başlığı.

@umutcelik Üstüme alınmam gerekmiyor belki ama yukarıda ki sürüşleri tek başıma yaptım. İzmir'de girdiğim grupların hiç birinde o ortalamayı da yakalayabilmiş değilim şuan da. Buna 100 km'den daha kısa sürüşler de dahil.

(link) Bu da yapabildiğim en yüksek ortalama şuan için.

Düz yolda en fazla hız başlığı da var ama ortalama hız için başlık yok, onu da açalım.
Ben de arkadaşları ayarlayıp grup sürüşü ile 35 civari ortalama tuttururup trolleyeyim başlığı.

"Ne olursan ol demiş Mevlana'da gel" demiş. :)
Tamamen takılıyorum.

Hiç öyle deme 35 ortalama tutturmayı bırak peloton grup sürmek bile herkesin harcı değil.
Bundan dolayı sizin gibi peloton sürüşü de kabul olmalı.

yani 35 için gruba gerek olmasa gerek yok deyip yeni bir kapı açayım :)

Ah ah sene 2019
Denizli'den İzmir'e kaptırmış geliyorum.
İlk beş saatteki ortalamam 29, sonra bir sele ağrısı bir sele ağrısı geri kalan 115 km yi 5 saat 15 dakikada anca gelebildim. Hiç yorgun bile değildim. Yani beni "Minimum Yasası" gereği sınırlandıran şey patron yani "totom" idi.

@umutcelik Üstüme alınmam gerekmiyor belki ama yukarıda ki sürüşleri tek başıma yaptım. İzmir'de girdiğim grupların hiç birinde o ortalamayı da yakalayabilmiş değilim şuan da. Buna 100 km'den daha kısa sürüşler de dahil.

(link) Bu da yapabildiğim en yüksek ortalama şuan için.
Hocam kimseye değil lafım lütfen yanlış anlamayın. Yaşadığım coğrafya dümdüz, her yer kesintisiz bisiklet yolu, çok büyük rota avantajım var o sayede trolleyebilirim ortalama hız meselesini.

3-5 arkadaşı ayarlarsam tempolu sürüş için daha da artıyor bu avantaj. Pek çok arkadaşın yarısı kadar efor sarfedip benzer ortalama yakalarım diye tahmin ediyorum.

Tabi bu işin bir takım duzenlemesi de olmalı.
Min 40 km ve kesintisiz, strava/garmin duraklatilmadan yapılan sürüşler gecerli olmali.
yani 35 için gruba gerek olmasa gerek yok deyip yeni bir kapı açayım :)

Solo 37-38 yapan arkadaşlar görüyorum bazen strava'da, helal olsun diyerek basıyorum kudos'u.

@umutcelik Anladım. :) Pardon yanlış anlaşılma oldu. :kötü: Mtb kullanırken foruma ilk girdiğim zamanlarda 50 km mevzusu çok konuşulurdu molasız 50 km süremeyen gelmesin diye. Gerçekten o ilk 50 km önemliymiş yola geçince onu anladım ben. :)

Tabi bu işin bir takım duzenlemesi de olmalı.
Min 40 km ve kesintisiz, strava/garmin duraklatilmadan yapılan sürüşler gecerli olmali.

Hocam grup şunlardan oluşuyor ellaham:
Mattheuv van der Pol
Tom Dumoulin
Anna Van der Breggen
Animiek Van Vlutten
Marianne Vos
@Cemal Ç.

Çok sağlam ortalama. Biz faniler için zor olur

Edit büdüt:Min 40 kmyi görünce 40 km/sa hız sandım kusura bakmayın.
Cemal gruptan çıkabilirsin geri kalanı Hollandalılar halleder.

"Ne olursan ol demiş Mevlana'da gel" demiş. :)
Tamamen takılıyorum.

Hiç öyle deme 35 ortalama tutturmayı bırak peloton grup sürmek bile herkesin harcı değil.
Bundan dolayı sizin gibi peloton sürüşü de kabul olmalı.

Sağlam bir peloton içinde 35 çok büyük mesele değil benim rotamda. 170-180 watt ortalama ile yaparım gibi geliyor.
Hocam grup şunlardan oluşuyor ellaham:
Mattheuv van der Pol
Tom Dumoulin
Anna Van der Breggen
Animiek Van Vlutten
Marianne Wos
@Cemal Ç.

Çok sağlam ortalama. Biz faniler için zor olur

Laurens ten Dam bıraktıktan sonra abi modunda takılmaya başladı, yolda denk geldiği insanlarla beraber sürüp amatör gruplarla falan takiliyormus. Daha denk gelemedik ama takipteyim, bir grup sürüşü organize ederse katılıp gücümün yettigi kadar devam edicem.

Laurens ten Dam bıraktıktan sonra abi modunda takılmaya başladı, yolda denk geldiği insanlarla beraber sürüp amatör gruplarla falan takiliyormus. Daha denk gelemedik ama takipteyim, bir grup sürüşü organize ederse katılıp gücümün yettigi kadar devam edicem.

İyi bisikletçidir
Yanlış bilmiyorsam aynı zamanda sağlam "mangalcı" dır. Mangalı çok sever. :ssrtcbya:

İyi bisikletçidir
Yanlış bilmiyorsam aynı zamanda sağlam "mangalcı" dır. Mangalı çok sever. :ssrtcbya:
Stravadan takip ediyorum, gördüğüm kadarıyla sabah çıkıyor, yolda birilerine rastlayip oturup bira falan içiyorlar, takılıyorlar 100-120 km civarı yol yapıyor tüm gün sonra akşam eve dönüyor. Şahane emeklilik.

Biz erkeklerin kadınlardan neden az yaşadığını hepimiz biliyoruz sanırım. Maalesef başkalarının cesitli video , olcum araclari paylasarak yaptıklarından etkilenerek kendini tehlikeye atan, zarar gören hatta ölen çok var. Bu da testestoronun yan etkisi sanırım. Şimdiye kadar yaptıklarını düşünüyorum da neyse . Kendinize dikkat edin.
Sağlıcakla pedallayın.

Geri