Scudo Sports

Yol bisikletinde SPD pedal şart mı?

spd pedal şart değil ama olsa iyi olur tabi. kolay çıkıp takılan bişey olması önemli. kalabalık şehirlerde yaşadığımız için çok fazla dur kalk yapıyoruz. o yüzden hemen çıkarıp yere basmak önemli. ben bu aşamada hiç sorun yaşamadım. dengem bozulsa bile ters ayağımı bile hemen çıkarıp yere basabiliyorum. pedal yayını en gevşeğe aldım.

ay başında bir hafta ara ile iki kez düştüm. daha doğrusu kaza yaptım. ilk düşüşte spd olmasa ayağımı yere basabilir, muhtemelen de düşmezdim. çok hafif bir düşüştü. kalktım hiç bir şey olmamış gibi devam ettim. sonraki hafta ikinci düşüş biraz daha kötüydü. kolum bacağım baya sıyrıldı. ama bu düşüşte düz pedal da olsa hiç bir şekilde kurtaramazdım eminim. yine de düşerdim. aniden yere yapıştım çünkü. spd nin şöyle bir avantıjı olduğu da düşünüyorum. düşmek allahın emriyse, yani hiç kaçarınız yoksa bisikletle birlikte yan yatıp daha dengeli düşüyorsunuz. ayağınızın pedaldan fırlayıp bi yerlere sıkışma ihtimali azalıyor bence.

Scudo
Yol bisikletinde SPD pedal şart değil, ama sürüş tarzınızda şart olabilir.

Yol bisikletini kısa mesafe ulaşım için kullanıyorsanız ikide bir spd ile uğraşmak istemeyebilirsiniz. Ayakkabısı ayrı dert, ayarı, temizliği ayrı dert.

Yarış yapacaksanız tartışmaya bile gerek yok, spdsiz kaybedersiniz.

şahsim fikrim şu ki, kilitli pedal kullanmak şart ve performans bir yana güvenlik için de gerekli ama spd-sl olmasına gerek yok. SPD yani mtb tarzı kullanılabilir, özellikle kışın.

• Beğen
Tepkiler: makifir
SPD pedalın faydası tartışmalı bir konu.

2 yıl yol bisikletini düz ayakkabı ile kullanmış biri olarak kesinlikle şart diyebilirim. Bisiklet sürdüğünüzü o zaman anlıyorsunuz resmen. İlk zamanlarda 1-2 kere düşmeniz de normaldir gözünüz korkmasın SPD düşüşü ne sizi acıtır ne de bisikletinize zarar verir. :) Ayrıca forumda çoğu yerde yol bisikleti pedalının dağ bisikleti pedalından daha zor takılıp çıkarıldığı yazar bunu da test etmiş biri olarak tamamen bir şehir efsanesi olduğunu söyleyebilirim. Sadece yol ayakkabısı ile yürümek biraz daha zor o kadar.

@trainspotting35

Plan program hic bitmiypr degil mi :D
Hep derim : Bunlar hep Amariha ' nin oyunlari , plastik pedallar bizi kiskaniyor, buyumemizi cehemiyolla "

SPD memlekete gelmeden önce kalpiye kullanırdım, SPD geldi hemen geçtim.
İlk yatırım maliyeti yüksek kabul ama yıllarca hizmet ediyor.
96 yılından bu yana spd kulanıyorum, ikinci pedal ve ikinci ayakkabıdayım. (ilk pedal halen çalışıyor bu arada, bugün bir ihtiyaç sahibine verdim)
Yol bisikletimi aldığım gün spd-sl ve ayakkabıyı da hesaba katıp aldım.

Performans katkısını bilemeyecek, anlayamayacak kadar uzun süredir ayaklarım pedala bağlı.
Benim açımdan olmazsa olmaz konu, bisikletle bütün olma hissidir.

@Çağdaş78

Powergrips isimli ürün de var, kavraması daha iyi. Burda satılmıyor ama basit bir sistem, evde yapılabilir.

Tamam kalpiye güzlde spd daha çok güven veriyor vede daha saglıklı paraya kıyıp asla üzülmüyecegim parçalardan.

@SEL PER
@SEL PER
Yokuş testi degil , rüzgar faktörü yok , aradaki 5 bpm olagan bir durum o videoda.. Ama yokuşlarda eminim ki büyük fark olacaktır..

şehirde kısa mesafelerde rahat edeyim diyorsanız ya da spd ayakkabılarıyla çatır çutur ve parlak parlak yürümek istemiyosanız başka pedallar da kullanılabilir spd şart değil

hamlet2006 arkadaşın aksine yarışlara falan katılmadığım için şimdiye kadar bir zararını görmedim

Platform(mtb) pedallar sağlam ve güvenli hissettiriyor

67299134_709405619573853_1218408979797901312_n.jpg

Kilitli pedal kullanacaksanız kal ayarının çok iyi yapılması lazım yoksa dizlerinize zarar verirsiniz

@SEL PER

Doğru.

700-900km spd kullandıktan sonra özellikle sağ dizim haftalarca ağrıdı ve ara ara ağrımaya devam ediyor.

@SEL PER
Kesinlikle katılıyorum.

Kilit pedal çok güvenli, performansa ve sürüş hissine katkısı büyük bir malzeme. Ama ayarları doğru yapmayı beceremezseniz dizleriniz gerçekten büyük risk altına girer.
Her bisikletçi yol bisikleti ve kilit pedalı tadacaktır. Ama bilinçli olmak ve tüm ayarları doğru yapmak ya da bilene yaptırmak çok önemlidir.
Bu arada yol bisikletinin kendisi de olmazsa olmaz değildir, en iyi ve en zevkli bisiklet türü olsa da.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@Queenly
BEn de spd almayı düşünüyorum shimano r540 gayet güzel bir model ben AliExpressten 170₺ ye buldum.Fiyatı da gayet uygun orayı düşünebilirsin.

@Mustafa.bnck
SPD ile uğraşmayın Mtb kiltli pedallar en iyisi aynı görevi yapıyorlar üstelik rahatlıkla gündelik hayattada kulllanabiliyorunuz

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@burak-doganay
En iyisi derken neye göre en iyisi neye göre aynı görevi yapıyorlar? Sizce en iyisi olsa ve aynı işlevi yapsa profesyonel takımlar neden SPD kullansın ? Sizin kişisel kullanımızdan dolayı size göre en iyisi olabilir ama kalkıpta MTB pedallar en iyisi diye ne amaçla kullanacağını bilmeden başkasına önermeniz yanlış.

@Bigpatron
bence önerme yanlış değil gündelik için dedim zaten yarış içinse elbet spd olabilir mtb ayakkabıların kullanım kolaylığını bilen biliyor zaten spd resmen odundan farkı varmı yok gündeliğe uygun bisikletten indiğinde normal ayakkabıdan farkı çok az spd kalleri yürümek oldukça zor.

Geri