Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

Sevgili arkadaşlar Corelli şehir bisikletim var lastik ölçüleri 700x35c üstünde orijinalde cst var pek memnun değilim ve eskidiler mitasın başlangıç seviyesi 1mm zırhlı lastiği cst'den iyi midir ? bütçem maksimum 200 tl her bir lastik için buna uygun lastik önerisinde bulunsanız çok mutlu olurum bu konularda bir miktar cahilim bilgilenmek isterim biraz detaylıca bir de estetik ve doku açısından mitası tercih ettim belki daha iyi markalar vardır sizden yanıt bekliyorum

Scudo
Sevgili arkadaşlar Corelli şehir bisikletim var lastik ölçüleri 700x35c üstünde orijinalde cst var pek memnun değilim ve eskidiler mitasın başlangıç seviyesi 1mm zırhlı lastiği cst'den iyi midir ? bütçem maksimum 200 tl her bir lastik için buna uygun lastik önerisinde bulunsanız çok mutlu olurum bu konularda bir miktar cahilim bilgilenmek isterim biraz detaylıca bir de estetik ve doku açısından mitası tercih ettim belki daha iyi markalar vardır sizden yanıt bekliyorum
Benim duyduğum kadarı ile mitas ve cst lastikler uzun süreli kullanmada kullanıcıları memnun etmiyor.

Benim duyduğum kadarı ile mitas ve cst lastikler uzun süreli kullanmada kullanıcıları memnun etmiyor.
valla kral mitasın cstden iyi olduğu kesin de bir premium marka değil tabi biraz daha bilgi lazım hiç bilmiyorum bu işleri

valla kral mitasın cstden iyi olduğu kesin de bir premium marka değil tabi biraz daha bilgi lazım hiç bilmiyorum bu işleri

Şuralara biraz bakın isterseniz: Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

Mitas'ın iş görebilecek modelleri var ama iç piyasadaki yaygın modellerinden kötü marka/model var mı diye bir araştırma yapsak, pek bir şey bulamayız. Özellikle Mitas Flash'lar sanırım firmanın ve piyasanın en diplerindeki ürünler. CST'nin de düşük seviye modelleri var ama Platinum Protector gibi F/P oranı oldukça iyi modelleri de var.
Yani Mitas'ın CST'den iyi olduğu kesin de değil, doğru da değil.

Şuralara biraz bakın isterseniz:

Mitas'ın iş görebilecek modelleri var ama iç piyasadaki yaygın modellerinden kötü marka/model var mı diye bir araştırma yapsak, pek bir şey bulamayız. Özellikle Mitas Flash'lar sanırım firmanın ve piyasanın en diplerindeki ürünler. CST'nin de düşük seviye modelleri var ama Platinum Protector gibi F/P oranı oldukça iyi modelleri de var.
Yani Mitas'ın CST'den iyi olduğu kesin de değil, doğru da değil.
ben 15 yıldır araba alım satımı yaptığım için lastik ve lastik teknolojileriyle ilgileniyorum yani dokusuna yapısına bakınca cstnin giriş seviyesi lastiğiyle mitasınkilerin arasında bir fark olduğunu düşünüyorum ama derinlemesine bilgi edinmek hoş olur, ayrıca bir binişte max 20 km falan yaptığım için çok extrem koşullarda sürülmeyecek dolayısıyla 200 tl adet başı limitim var araştırmaya ve siz tecrübelilerden bilgi almaya devam

CST, MAXXİS'in de sahibi olan, dünyanın en büyük bisiklet lastiği üreticisi konumumda bulunan bir Tayvan markasıdır.

Marka değeri olarak Mitas'ın CST'den iyi olduğu elbette ki doğru bir bilgi değil.

CST'yi ülkemizde giriş seviyesinde satılan lastik ureticisi olarak düşünmemek gerek, Maxxis'i de işin içine katarsak ülkemizde satışı olmayan orta-üst segmentte bir çok ürünü olan hatrı sayılır bir markadır.

Cok teşekkür ederim hemen bakayim

Iki gun içinde 60 kmlik 28.1 hız ortalaması ile rahat ve 40 kmlik 32 km ortalama ile sert ve hızlı bir sürüş yaptim. Açıkçası ilk izlenimim lastiğin oldukça sağlam olduğu.. gerçekten de yoldaki taşlar gibi kesiğe, batmaya sebep olacak etkenlere karşı dayanıklı. Hamuru sert bir lastik. Yalnız bu sebep sağlam olmasını sağlarken yolu da biraz hissettiriyor.

Yol tutuşu gayet iyi. Slick lastiklerden sonra onu çok net hissettiriyor. Işin ilginci yuvarlanma direnci ve akıcılığı önceki lastiğim olan vittoria zaffiro pro slick den bir tık daha iyi geldi bana. Sanırım hamurunun sertliğinden.

Açıkçası ben şimdilik memnunum.

Hocam 130 psi maksimum hava basıncı. 100 çok düşük geldi zaten bana siz söyleyince. Hele yol lastiği için.
Hocam lastik hakkında deneyim ve düşünceleriniz ne yönde? Patlak direnci vs. Sizden 1 hafta kadar sonra Michelin lithion 2 aldım arka lastiğin yanağı açıldı.

Hocam lastik hakkında deneyim ve düşünceleriniz ne yönde? Patlak direnci vs. Sizden 1 hafta kadar sonra Michelin lithion 2 aldım arka lastiğin yanağı açıldı.

Merhaba. Lastiklerle ironman 70.3 e dahi katıldım. Gayet memnun kaldım. Patlak yaşamadım. Hatta dönüşte bisiklet römorkunda ufak bir kaza olmuş sürtünmeden dolayı, jant tamiri gerekti. Lastiği de yenilediler ama lastikte o sürtünmeye rağmen hasar az gibi duruyordu.

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Corelli Fit Bike 2.0 sipariş verdim 52 kadro. İlk yol bisikletim olacak. (Özellikle flat bar istedim)

Bu bisikletin jant ebadı 13mm imiş yani 13 x 1.8 den yola çıkarsak en ideal lastik ebadı 700x25c ama ben buna "Schwalbe Marathon Plus 700X28c" takmak istiyorum (13 x 2.2 den yola çıkıp maksimum kalınlıkta olması ve biraz daha konforlu olmasını istediğim için)

Sizce bu bisikletin kadrosu ve fren sistemi, jantı vs düşünüldüğünde tanesi 750gram olan 700x28c lastikler ağır veya kalın mı gelir bu bisiklete? (Frenleri en zayıf yönüymüş bu bisikletin)
Yoksa 580 gram olan Marathon Plus 700X25 mı tercih etmeliyim? (Patlaklarla uğraşmayı en aza indirgemek istediğim için Marathon Plus)

Dosyalar

• fit bike 2.0.png
    fit bike 2.0.png
    185,2 KB · Okunma: 17
Son düzenleme:
Neden değiştirmek istiyorsunuz? Üzerindeki luganolar fena lastikler değil.

Neden değiştirmek istiyorsunuz? Üzerindeki luganolar fena lastikler değil.
00:00 - 05:00 arası sürüşlerine biraz sık çıkıyorum ve o karanlıkta kafam rahat olsun ve antrenmanım bölünmesin istiyorum. Şu çağda vırt zırt lastik patlamasıyla uğraşmak çok koyuyor bana. Mersinin asfaltı da hiç temiz değil çukur, mucur, cam parçaları, kırık fayans parçaları, çiviler vs ne ararsan var. Trafiğe mi odaklanayım bunlara mı? Gerçi hala da odaklanıyorum hepsine yeter ki her gün 2 saatlik tempolu sporum var bozulmasın. Mevcut tx-450 trekking bisikletime CST taktım bisikletin ölüsü 15kg olduğundan şu an toplam 16-17kg falan. Hiç patlamadı ama artık ağırlığını çekmek de istemiyorum. Zaten görevini tamamladı bana 25kg verdirerek. Bu yol bisikleti ise Marathon Plus ile birlikte bile en fazla 12.5kg olacak. Bana göre her türlü performanslı olacak yani. :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Theo3232
00:00 - 05:00 arası sürüşlerine biraz sık çıkıyorum ve o karanlıkta kafam rahat olsun ve antrenmanım bölünmesin istiyorum. Şu çağda vırt zırt lastik patlamasıyla uğraşmak çok koyuyor bana. Mersinin asfaltı da hiç temiz değil çukur, mucur, cam parçaları, kırık fayans parçaları, çiviler vs ne ararsan var. Trafiğe mi odaklanayım bunlara mı? Gerçi hala da odaklanıyorum hepsine yeter ki her gün 2 saatlik tempolu sporum var bozulmasın. Mevcut tx-450 trekking bisikletime CST taktım bisikletin ölüsü 15kg olduğundan şu an toplam 16-17kg falan. Hiç patlamadı ama artık ağırlığını çekmek de istemiyorum. Zaten görevini tamamladı bana 25kg verdirerek. Bu yol bisikleti ise Marathon Plus ile birlikte bile en fazla 12.5kg olacak. Bana göre her türlü performanslı olacak yani. :)
Durano plus alın derim. Marathon çok dirençli bir lastik hızlı gidemiyorsun yani. Durano kesinlikle korumayı aynı şekilde yapar.

Merhabalar herkese 1 hafta önce Peugeot T12 FS aldım. Üzerinde Mitas SHIELD 700X38C lastikler var, buradan okuduğum kadarıyla baş ağrıtan bir marka. Hemen Schwalbe gibi bir markaya geçmemi önerir misiniz, yoksa bu lastikleri gittiği yere kadar kullanayım mı? Ya da Schwalbe dışında bir marka mı önerirsiniz? Teşekkürler.

Merhabalar herkese 1 hafta önce Peugeot T12 FS aldım. Üzerinde Mitas SHIELD 700X38C lastikler var, buradan okuduğum kadarıyla baş ağrıtan bir marka. Hemen Schwalbe gibi bir markaya geçmemi önerir misiniz, yoksa bu lastikleri gittiği yere kadar kullanayım mı? Ya da Schwalbe dışında bir marka mı önerirsiniz? Teşekkürler.
Bence gittiği yere kadar kullanın. Belki de hoşunuza gidecek, kullanmadan peşin hükümlü olmayın derim.

Wittorya 700 35 lastik 9cu seviye 3mm zirhliymiş taktığım ilk gün lastik patladı normal lastik alin daha iyi paraniza yazlık etmeyin ben aldığıma pişman oldum kesinlikle almayın

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Wittorya 700 35 lastik 9cu seviye 3mm zirhliymiş taktığım ilk gün lastik patladı normal lastik alin daha iyi paraniza yazlık etmeyin ben aldığıma pişman oldum kesinlikle almayın

"Vittoria 9. seviye" satıcıların uydurduğu bir ifade. Doğrusu "Vittoria 9. nesil".
Seviyeye göre baksak, Vittoria Urbano 9, Schwalbe Marathon serisinin en zayıf üyesinden daha az patlak korumalı.

Merhabalar , CST C1920 Platınum Protector 26x1.75 lastik takmak istiyorum bisiklete şehir içi süreceğim için fakat 1.50 veya 35mm ye kadar emsalleri var mı merak ediyorum internette bulamadım , 2.25den de 1.75 e geçince birisi 54x559 birisi 47x559 arada 7mm mi var sadece diyerekten daha küçük arayışındayım .

Arkadaşlar merhaba bisikletimin kadrosu 32 ye kadar lastiği destekliyor .Soğuk asfalt için önereceğiniz yumuşak ve sağlam önereceğiniz lastik var mi ?Teşekürler

Arkadaşlar merhaba bisikletimin kadrosu 32 ye kadar lastiği destekliyor .Soğuk asfalt için önereceğiniz yumuşak ve sağlam önereceğiniz lastik var mi ?Teşekürler
Bisikletiniz disk frenli mi? Aksi takdirde fren kaliperleriniz bu ölçüyü desteklemeyebilir.

Schwalbe One ve Vittoria Rubino Pro 2.0 kullandım. Hız veya ağırlık önceliğiniz değilse patlak önleyici şerit deneyebilirsiniz. Bu lastikler ekstra zırhlı değil.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Geri