Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

Merhaba Michelin lithion 2 decathlonda satılan 700x25 lastik önerir misiniz? 360 TL tanesi şu anda yada o fiyat bandında daha iyi model öneriniz var mıdır? Göz gezdirdim fakat yorum göremedim.

Scudo
Uygun fiyatlı birşey yokmu ? Fazla bütçem yok lastik geçen sürüşte bu hale geldi bisikleti kullanamıyorum. Fikirlerinizi bekliyorum

Dosyalar

• IMG-20220824-WA0000.jpeg
    IMG-20220824-WA0000.jpeg
    100,2 KB · Okunma: 89
Son düzenleme:
Uygun fiyatlı birşey yokmu ? Fazla bütçem yok lastik geçen sürüye bu hale geldi bisikleti kullanamıyorum. Fikirlerinizi bekliyorum
Aman Allahım GRL mi o?? Berbat lastikleri var sakın almayın aldırtmayın. Jant ebatlarınızı ve istediğiniz genişliği söylerseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.

Aman Allahım GRL mi o?? Berbat lastikleri var sakın almayın aldırtmayın. Jant ebatlarınızı ve istediğiniz genişliği söylerseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.

Valla aldığımda bin pişmanım ztn internetten aldım bayram sebebiyle 2 haftadan uzun bir süre kullanmamıştım 15 gün geçtiği için iadede edemedim şuanki lastiğim 700x28 fakat havası şişikken tekeri takmıyorum bisiklete uygun değilmi acaba

Son düzenleme:
Valla aldığımda bin pişmanım ztn internetten aldım bayram sebebiyle 2 haftadan uzun bir süre kullanmamıştım 15 gün geçtiği için iadede edemedim şuanki lastiğim 700x28 fakat havası şişikken tekeri takmıyorum bisiklete uygun değilmi acaba
700x28 çoğu kadroya uymaz yol bisikletlerinde. Kadroya ve fren kısmına sürtme yapabilir. Cavalier için de aynı durum geçerlidir diye zannediyorum. 700x25 bir lastikle yola sıkıntısız devam edebilirsiniz.

Fren üstündeki mandalı gevşetince de mi girmiyor?
Fren modeline göre desteklenen maksimum lastik genişliğine Shimano'nun sitesinden bakabilirsiniz. Örneğin Claris (link) fren en fazla 28 mm, eski Ultegra (link) fren en fazla 25 mm lastiğe uygun.

Fren modeline göre desteklenen maksimum lastik genişliğine Shimano'nun sitesinden bakabilirsiniz. Örneğin Claris (link) fren en fazla 28 mm, eski Ultegra (link) fren en fazla 25 mm lastiğe uygun.
Shimano'nun verdiği değerlerde epey bir hata ve emniyet payı var; yani 25mm diyorsa, hangi jant olursa olsun 25mm lastik ile makul bir boşluk kalır demektir.

Ultegra 6800 ve Dura-Ace 9000 fren ile 30mm lastik kullanmışlığım vardır.

Shimano'nun verdiği değerlerde epey bir hata ve emniyet payı var; yani 25mm diyorsa, hangi jant olursa olsun 25mm lastik ile makul bir boşluk kalır demektir.

Ultegra 6800 ve Dura-Ace 9000 fren ile 30mm lastik kullanmışlığım vardır.

Evet, Shimano verilerinde birçok konuda o büyük tolerans var ama bir yandan da o sınırları belirtirken bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. Mesela Shimano'nun 6 vitese uygun dediği arka attırıcıyı Kron 3x7 vitesli bisikletlerinde, 3x6 ya da 3x7'ye uygun dediği ön attırıcıyı Kron ve Peugeot 3x8 bisikletlerinde kullanıyor. Çalışıyor ama ayar sorunu yaşatıyor. O yüzden ben üreticilerin belirttiği aralıkların içinde kalmayı tercih ediyor ve öneriyorum.

Fren üstündeki mandalı gevşetince de mi girmiyor?
Fren modeline göre desteklenen maksimum lastik genişliğine Shimano'nun sitesinden bakabilirsiniz. Örneğin Claris fren en fazla 28 mm, eski Ultegra fren en fazla 25 mm lastiğe uygun.
Mandalı tamamen gevşetiyorum lastikte hava varken girmiyor önce takıp sonra şişiriyorum. Birde iç lastik te 700x25-32. 700x18-25 gibi değerler bulunuyor hangisi 700x25 dış lastik için uygun olur?

Mandalı tamamen gevşetiyorum lastikte hava varken girmiyor önce takıp sonra şişiriyorum. Birde iç lastik te 700x25-32. 700x18-25 gibi değerler bulunuyor hangisi 700x25 dış lastik için uygun olur?

25-32 ve 18-25 değerleri mm olarak dış lastik genişliğine uygunluk aralıkları. İki iç lastik de 25 mm dış lastiğe uygun, dış lastik birinin alt sınırında, birinin üst sınırında. Ben 25 mm lastik kullansam 25-32 olanı tercih ederdim, daha az esner. Ancak lastik 25 mm yazıp da aslında genişliği 24 mm civarı olan Vittoria Zaffira Pro gibi bir lastikse o zaman 18-25 mm aralığa uygun iç lastiği tercih ederdim.

25-32 ve 18-25 değerleri mm olarak dış lastik genişliğine uygunluk aralıkları. İki iç lastik de 25 mm dış lastiğe uygun, dış lastik birinin alt sınırında, birinin üst sınırında. Ben 25 mm lastik kullansam 25-32 olanı tercih ederdim, daha az esner. Ancak lastik 25 mm yazıp da aslında genişliği 24 mm civarı olan Vittoria Zaffira Pro gibi bir lastikse o zaman 18-25 mm aralığa uygun iç lastiği tercih ederdim.
25-32 olan oto sibob olduğu için onu istiyordum sorun olurmu diye tereddüt ediyordum cevap için teşekkürler bu arada dış lastik kenda

25-32 olan oto sibob olduğu için onu istiyordum sorun olurmu diye tereddüt ediyordum cevap için teşekkürler bu arada dış lastik kenda

Jantınız oto sibopa uygun mu? Presta sibopa uygunsa oto siboplu lastiğin sibopu delikten geçmez.

Jantınız oto sibopa uygun mu? Presta sibopa uygunsa oto siboplu lastiğin sibopu delikten geçmez.
Uygun. En son dış lastik sağlamken kullandığım iç lastikte oto sibobtu.bayramdan önce 3 tane presta sibob iç lastiği (2si 2 haftalık falandı) şişirirken iğnesi içeri kaçtı presta sibob istemiyorum o yüzden

Bugun bisiklete vittoria zaffiro pro grafen 2.0 lastikleri taktım. 700x25 ebatlarında. Iç lastik olarakda yine vittoria zaffiro 700x20/28 presta ic lastik taktım. Fakat bugun süremedim. Yarın sürüp deneyimlerimi yazarım.

Yalnız lastiği ilk takıp 105 psi kadar bir hava bastım. Bir kaç saat sonra kontrol ettim. Içim rahat etmedi, yine hava bastım, ama sanki 105 in altına düşmüştü. Demin yine bir baktım, bu sefer öyle çok fark yok gibiydi, yine de 105 psi ın üstüne bastım.

Aslında bulabilsem iç lastiği 18/25 ebatlarında alırdım. Bilmiyorum sorun olur mu? Lastik kenarlarına sıkışma var mı diye baktım sorun gözükmüyordu. Fakat iç lastik içerde düzülür/bir yerde toplanırsa diye korkmadım değil.

Merhaba Michelin lithion 2 decathlonda satılan 700x25 lastik önerir misiniz? 360 TL tanesi şu anda yada o fiyat bandında daha iyi model öneriniz var mıdır? Göz gezdirdim fakat yorum göremedim.
Öneririm. Kütük gibi lastik. 2000 km yol yaptim, bir defa patlamadi.
Uygun fiyatlı birşey yokmu ? Fazla bütçem yok lastik geçen sürüşte bu hale geldi bisikleti kullanamıyorum. Fikirlerinizi bekliyorum
Michelin lithion 2 yada continental ultra sport 3 uygun fiyatli ve patlama direnci yüksek...

• Beğen
Tepkiler: ridermachine
Bugun bisiklete vittoria zaffiro pro grafen 2.0 lastikleri taktım. 700x25 ebatlarında. Iç lastik olarakda yine vittoria zaffiro 700x20/28 presta ic lastik taktım. Fakat bugun süremedim. Yarın sürüp deneyimlerimi yazarım.

Yalnız lastiği ilk takıp 105 psi kadar bir hava bastım. Bir kaç saat sonra kontrol ettim. Içim rahat etmedi, yine hava bastım, ama sanki 105 in altına düşmüştü. Demin yine bir baktım, bu sefer öyle çok fark yok gibiydi, yine de 105 psi ın üstüne bastım.

Aslında bulabilsem iç lastiği 18/25 ebatlarında alırdım. Bilmiyorum sorun olur mu? Lastik kenarlarına sıkışma var mı diye baktım sorun gözükmüyordu. Fakat iç lastik içerde düzülür/bir yerde toplanırsa diye korkmadım değil.
Bu gün sürdüzmü acaba sonuç nedir?

Merhaba. Bildigim kadariyla kullandiginiz lastik max hava basinci 100 psi. Kontrol edin isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Merhaba. Bildigim kadariyla kullandiginiz lastik max hava basinci 100 psi. Kontrol edin isterseniz.
Cok teşekkür ederim hemen bakayim
Bu gün sürdüzmü acaba sonuç nedir?
Iki gun içinde 60 kmlik 28.1 hız ortalaması ile rahat ve 40 kmlik 32 km ortalama ile sert ve hızlı bir sürüş yaptim. Açıkçası ilk izlenimim lastiğin oldukça sağlam olduğu.. gerçekten de yoldaki taşlar gibi kesiğe, batmaya sebep olacak etkenlere karşı dayanıklı. Hamuru sert bir lastik. Yalnız bu sebep sağlam olmasını sağlarken yolu da biraz hissettiriyor.

Yol tutuşu gayet iyi. Slick lastiklerden sonra onu çok net hissettiriyor. Işin ilginci yuvarlanma direnci ve akıcılığı önceki lastiğim olan vittoria zaffiro pro slick den bir tık daha iyi geldi bana. Sanırım hamurunun sertliğinden.

Açıkçası ben şimdilik memnunum.

Hocam 130 psi maksimum hava basıncı. 100 çok düşük geldi zaten bana siz söyleyince. Hele yol lastiği için.

Dosyalar

• 20220830_100338.jpg
    20220830_100338.jpg
    44,2 KB · Okunma: 69
  • 20220830_100329.jpg
    20220830_100329.jpg
    41,7 KB · Okunma: 71
Son düzenleme:
Cst receourse lastik kullanan var mı acaba genel yorum yapabilecek?

(link)

Cst receourse lastik kullanan var mı acaba genel yorum yapabilecek?

(link)
Özellikler güzel görünüyor da bunlar katlanır tipte olanın özellikleri büyük ihtimal. 215 gr telli lastik görmedim hiç, ayrıca tpi değeri de telli CST lastiklerde daha düşük oluyor. Bu fiyata Michelin Lithion 2 katlanır lastik var Decathlon’da. Onu öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ridermachine
Geri