@hamlet2006 Bu laf bana geldi anlaşılan.

Hiçbiri ben en hızlıyım ama en dayanıksızım ; ben en dayanıklıyım ama en yavaşım, ben en pahallıyım ama en en iyisiyim, ; ben en ortasıyım başkasına bakmanıza gerek yok demiyor.
Duranoyu ele alalım, aşağı yukarı söylenen şey: Dayanıklı bir lastik olduğu. Yalnız, yol tutuşu ve akışkanlığına yönelik elimizde reel sonuçlar yok. Kimisi bu özellikleri de iyi diyor, kimisi yol bisikletinde pek mantıklı değil,ağır ve yavaş kalıyor; yol bisikletinin amacı atiklik ve hızdır bunları es geçersek ne anlamı kalır diyor.Peki bunlar duyusal analizler,dolayısıyla kişi,çevre şartlaruna göre değişen şeyler diyelim. Peki bunun bilimsel ama tarafsız araştırma sonuçları nedir? Genel olarak öne sürülen malüm siteye göre bilimsel sonuçlarına baktığımızda onada doğruyu yansıtmadığına yönelik söylemlerle karşı karşıya geliyoruz. Peki biz bunu hangi sınıfa hangi ölçeğe göre değerlendireceğiz? Ürünlerde öyle doyurucu, tarafsız, anlaşılır bir tablo varda biz mi kaçırıyoruz?
Ürünlerde İSO şartlarında en hızlısı, en yavaşı, en dayanıklısı,en orta sekmenti lastik diye bir sınılandır ma mı var? P Zeroya en hızlısı diyelim ama en dayanısızada aynı zamanda diyelim, Duranoya en dayanıklısı ve en yavaşası diyelim. Peki hızlı olanı seçmekle ne kadar birimlik dayanıksızlığı kabul edeceğiz? Yani ortada aynı şartlarda durano 2defa patlarken zero 4 defa patlar diye bir veri var mı? Diğer şekilde zero sana aynı şartlarda hızda ve yolda duranoya göre 4-5 birin önde olur diyebilir miyiz? Kısacası hangisi ne kadarlık a özelliği kazandırıyırken ne kadarlık b özelliği kaybettirir? Bunları tartışmaya çalışıyoruz.
Site, aa ben bu sefer bu kadar yol kattettim, ben bu yarışta bu sıraya girdim,bakın bende bu bisiklet bu ekipman var, ben bu hızlarda bisiklet sürebikiyorumu sunarken, böyle verileri ilgilileriyle neden tartıştırmasın veya neden net bir sonuca ulaşmak doğrultusunda tekrar tekrar sormayalım?
İşin birde ekonomik boyutu var tabi,öyle 30-40 tllik ürünler değilki kardeşim bunun nesini tartışalım desek. Tek lastikte 200-250tllik ürünler veya totalde 300-500tl lik ürünler bunlar. Elbet topu potaya sokmaya çalışacağız.

Gerekirse 10 defa tekrarlayarak.