Ben gatorskin kullandım, takoz gibi lastik. Hamuru black chili değil, GP 4Season'daki de değil sanırım, çünkü oldukça yavaş aşınıyor. Patlak koruması iyi sayılır, yol tutuşu da fena değil ama 60TPI karkas ve güçlendirilmiş yanaklar olunca lastikler doğal olarak çok sert oluyor. 100PSI basınçtaki Vittoria Corsa, 60PSI gatorskin'den çok daha iyi sürüş hissi veriyor. Ayrıca yuvarlanma direnci de yüksek, ucuza bulunursa ulaşım veya antrenman amaçlı alınır, yoksa para verilmez, diye düşünüyorum.
Üreticilerin verdikleri TPI değerleri hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Çoğu üreticinin verdiği değer, karkastaki kumaşın bir katındaki iplik sayısıyken, Continental toplam sayıyı veriyor. Mesela GP4000SII'de her biri 110 TPI olan 3 kat var, conti bunun toplamını (330) veriyor. Ayrıca lastiğin yumuşaklığı, sadece TPI sayısına bağlı değil; kumaşın yanındaki kauçuğun sertliği ve kalınlığı da çok önemli bir etken. Son olarak da kumaşın materyali önemli; corespun denilen iplikten yapılan kumaş, naylondan daha yumuşak oluyor. Pamuk ise her ikisinden de daha yumuşak.