Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

Merhabalar , wiggle'den f/p ürünü bir lastik almak istiyorum. ( öğrenciyim malum . )
Bisikletim başlangıç seviyesi bianchi slr 400 modeli o yüzden performanstan ziyade azda olsa güvenli bir lastik almak istiyorum.
Mevcut lastiğim chaoyang adlı bir çin malı ve 1 kere büyük kaza geçirdim , 1-2 kerede direkten döndüm , özellikle ıslak zeminde sabun gibi kayıyor.
Buna göre önerilerinize açığım.

not:ayrıca şu an ki lastiğim 700x25 ben onu 700x23'e çevirmek istiyorum.

iyi günler.

Scudo
@brstrmn (link) bu lastikleri çok övüyorlar ama nerede öğrenci olduğunuza bağlı. Kültür Üniversitesinde bursuz okuyorsanız tam öğrenci işi lastikler. :):)

@brstrmn eğer mavi veya kırmızı veya sarı kenar çizgilerini dert etmezsen vittoria rubino g+ graphene sadece 17 dolar ve ıslakta güzel tutan kaliteli bir lastiktir. Kesinlikle tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: brstrmn
@trainspotting35 yok abi , devlet üniversitesinde mühendislik okuyorum. :) jantım iyi olsa bunu düşünebilirdim lakin jantım tel maşa onuda yaza doğru alacağım önce lastik siparişini vermek istiyorum.

@Ozan k. araştıracağım , sağolun.

peki bunlar adet fiyatı değil mi ? yani 2 tanesi 34 dolara gelecek.

@brstrmn evet tane fiyatı artı o fiyatın %18i vergiyi kapıya gelen PTT görevlisine vereceksin

@brstrmn
Ben maxxis detanator kullanıyorum. Hem yol tutuşu çok iyi hemde kolay kolay patlamıyor.

@selim82
Islak zeminde detonator çok kötü kuru zeminde çok güzel bir lastik svhwalbe durano lara bakın yurt dışından daha ucuza getirebilirsiniz @brstrmn

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
(link)

bunlar nasıldır acaba ? direkt olarak buradan sipariş verebilirim .

1.5luk rubena kullanıyorum,arka teker dans etmek için bahane arıyor.özellikle yer nemlise varya tutabilene aşk olsun B-)

Ben yağmurdada biniyorum. Sıkıntı yaşamadım.

Conti gp4000 s2 lerin de ıslak performansı için çok iyi diyemeyiz. Yurt dışından alma imkanınız varsa mitchelin lithion 2 veya yurt içi için schwalbe durano modeline bakabilirsiniz. Dynamic sport kullanmadım yorum yapamıycam genel yorumları iyi gibi. Kuru havada çok iyi performansı olsa da gp4000 s2 ler ıslak zeminde sizi üzebilir.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@CheytacBey

Takabilirsiniz

@brstrmn

Decathlon'dan Michelin pro3 veya pro4 de alabilirsiniz. Ozellikle taksit olacagi icin sizi hic mi hic zorlamaz. Onceki lastigim pro4'tu ve fiyatini hak eden bir lastik. Daha iyisi tabiki var ama daha pahali.

@Fırat Ç.

Evet Detonatorun cok sert bir hamuru var, islak yolda yag gibi kayiyor, ayrica asiri sert hamurundan dolayi cok kisa surede kenarlari catlamisti bendekinin. Koruyucu zirhinin da iyi olmadigini dusunuyorum, gul dikeni batip patlatmisti :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
Specialized Turbo Cotton veya Michelin Power Competition kullanan var mı aramızda ? Michelin Türkiye şartlarında daha iyi gibi bir seçenek ama Specialized ise 700x24 ile bir tık daha fazla konfor avantajı var.

Continental grand prix 4000S II,Türkiye şartlarında adet fiyatı 300-350 TL gibi rakamlar arasında iken yurtdışı tercihi daha mantıklı 30-39 $ gibi rakama geliyor KDV gümrük vs dahil edersen 150-200 ₺ ancak(tabi kredi kartı tek çekim+bir aksilik durumunda iade değişim vesaire extrem durumlar ve bekleme stresi).. bunun yanında alternatif olarak Decathlonda Michelin pro 4 fiyat performans olarak tercih edilebilir, neredeyse çifti 250 gibi bulunabilir + taksitle ...bu arada michelin pro4 daha evvel kullandım ve gayet gayet memnundum.

Decathlondaki michelin pro 4 ler 25 tl zamlanarak 140 tl oldu

@19tunahan93

Michelin Power Competition kullandım; yuvarlanma direnci düşük, yol tutuşu iyi bir lastik. Schwalbe One gibi muadillerine göre biraz daha narin ama önceliğiniz hız ise rahatlıkla tercih edilebilir.

Turbo cotton ise kullanmadım ama kullanmış arkadaşım var. Hamuru çok yumuşak olduğu için son derece kısa ömrü olan bir lastik. 1000-2000 km dayanacak bir lastiğe o kadar para vermek sadece yarış kullanımı için veya sayamayacağınız kadar çok paranız varsa mantıklı. Sadece yarışlar için alacaksanız tavsiye ederim, sürekli kullanacağınız lastiğe o kadar para verecekseniz ipek tubularlar var, onlara bakın.

Bu arada, 700x24'ün neden konfor avantajı olduğunu anlamadım, Power Competition'un 700x25'i de var.

(link)

Fiyatına göre güzel lastik.Tavsiye ederim.Lastiği aldıktan sonra bisikletin akıcılığı arttı.Yol tutuşu ve patlak direnci de güzel.Islak da kötu değil ama mükemmel de değil.

Geri