Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

@BerkEvren

Benim de kafama yattı. Ancak şu Vittoria modellerini de bir araştıracağım.

Scudo
TR şartlarına en uygun lastik Continental 4seasons gibi görünüyor,
Forumda onerilince continental ultra sport 2 almıştım ultrasport 2 ler Çin yapımı, yumuşak ve ucuz hatta bir çok marka fabrika çıkış lastiği olarak kullanıyor. Niye fazla vereyim? Dedim

Ancak farkettim ki (Almanya üretimi olan 4seasons ve gatorskin ile kiyaslayinca) lastikte çok iyi bir dikkatli bakışta hafif yamukluk var. Tamamen üretim sonucu sonuçta kiyasladigim lastikler sıfır di. Bu durumu Jant akordunda anladım öyle sorun çıkaran bir durum yok. Ancak Alman üretimi nde sıfır hata payı oldugunu gördüm.

Bir de şunu gozlemledim fiyat arttıkça lastik daha hafif ve teknolojik oluyor. Akıcı, patlak direnci yüksek (üstündeki tırtıklı yapısına rağmen) ve hafif... Daha ne olsun?

Bence yarış amacı yoksa yolda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız gatorskin, 4seasons, bunlar iyi. Ancak benim param yok tu ultrasport 2 aldım ona da Merlin de 40tl iken tr den 66+4.5kargo:77tl verdim birazcık koydu.

4seasons yazın çok yumuşak olduğu için eriyor, yol tutuşunu kaybediyor ve parçalanıyor. Ben sert frende arka lastiğin 10cmlik kısmını kaybettigim için lastiği çöpe atmak zorunda kaldım. Ben Michelin pro4 endurance tavsiye ederim. 4 mevsim çok memnun kaldım.

@Ozan k. Sağol Ozan bunu eskittikten sonra değerlendireceğim

@Ozan k. Az önce ben de iki lastiği karşılaştırmaya çalışıyordum internet üzerinden. Bu bilgiyi verdiğiniz çok iyi oldu. Vittoria lastikleri de merak ediyorum doğrusu...

@alper 76 Ozan peki gatorskin e ne diyorsun? Ben gatorskin hardshell i en son olaya kadar kullandım memnun dum.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Gatorskin benim de aklımda olan bir model. Patlak mevzusu arka arkaya bağladı zaman can sıkıyor..

Gatorskin'i hiç kilullanmadigimdan yorum yapamayacağım. Eğer blackchili denilen hamuru kullanıyorsa yazın sorun yok ama kışın özellikle rögar kapaklarinda kayar. Yok 4seasonsdaki daha yumuşak hamurun aynisiysa o zaman da yazın yipranir. Ama mesela siz 60 kilosunuzdur o zaman yazın da kurtarır. Veya yazın ayrı kışın ayrı lastik kullanıyorsanız 4seasons güzel lastik.

Ben hem 4seasons kullandim hem gp4000ii. İkisi de bence 4 mevsim kullananlara uygun değil. Ama pro4 uygun.

Ben yazın gp4000 kışın da pro4 falan kullanmayı düşünüyorum. Gp4000'in normalden geniş yapısı ve yüksek tpi sayısı yüzünden sürüş kalitesi çok iyi. Konforlu da. Hoş 28lik pro4 bulsaydim belki de 4 mevsim pro4 kullanabilirdim, şimdi iki farklı lastik biraz lüks olacak bana.

Ben gatorskin kullandım, takoz gibi lastik. Hamuru black chili değil, GP 4Season'daki de değil sanırım, çünkü oldukça yavaş aşınıyor. Patlak koruması iyi sayılır, yol tutuşu da fena değil ama 60TPI karkas ve güçlendirilmiş yanaklar olunca lastikler doğal olarak çok sert oluyor. 100PSI basınçtaki Vittoria Corsa, 60PSI gatorskin'den çok daha iyi sürüş hissi veriyor. Ayrıca yuvarlanma direnci de yüksek, ucuza bulunursa ulaşım veya antrenman amaçlı alınır, yoksa para verilmez, diye düşünüyorum.

Üreticilerin verdikleri TPI değerleri hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Çoğu üreticinin verdiği değer, karkastaki kumaşın bir katındaki iplik sayısıyken, Continental toplam sayıyı veriyor. Mesela GP4000SII'de her biri 110 TPI olan 3 kat var, conti bunun toplamını (330) veriyor. Ayrıca lastiğin yumuşaklığı, sadece TPI sayısına bağlı değil; kumaşın yanındaki kauçuğun sertliği ve kalınlığı da çok önemli bir etken. Son olarak da kumaşın materyali önemli; corespun denilen iplikten yapılan kumaş, naylondan daha yumuşak oluyor. Pamuk ise her ikisinden de daha yumuşak.

Conti 4 Season lastiklerim 8000 km yi aşmak üzere yaz kış sorunsuz kullanıyorum. Ön arka yer değiştireceğim 1-2 bin km daha yaparım ön lastikten 1-2 iplik çıktı ama daha gider diye düşünüyorum. Bu arada 90 kiloyum ve sürekli 100-110 psi hava basıyorum.

Geçen sene bir takım yedek almıştım ama herhalde yaza doğru takarım ancak.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Peki continental gp 4000 s2 nin 28 mm olanını kullandınız mı? 28 mm olanını yabancı formlarda övenler var

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@ibrahim uzun benim kullandığım 28c. Ama schwalbe pro one 28c'ye göre daha kalın ve şişko duruyor. Sürüşü daha konforlu diyebilirim. Pro one eski conti yeni olduğu için yol tutuşu karsilastiramam ama sanki yaz lastiği olarak conti daha iyi gibi. Ancak conti yağmurda rögar kapağı üstünde falan inanılmaz kayıyor.ona çok dikkat etmek lazım.

Rubena Rhoneix Racing Pro aldım 127 tpi örüm sıklığı var ağırlıgı 180 gram ile 2250 gram ağırlığında farklılık gösteriyormus bence sacma bı drum ama olagan bir drum elbette pataması zor bi lastik yumuşak hamurlu tavsiye ediyorum ama ıslak zemin için birşey diyemem kuru havalar için hem ucuz hemde sağlam lastik :)

@PistonBacak 180-225 diğeceğime 2250 demişim :QWE düzeltme olsun :D

Ben de araştırmalarım sonucu Michelin Pro 4 Endurance almaya karar verdim.

Şu an en uygun Wiggle'da 28 dolar civarına bulabildim, Black Friday ayağına biraz daha uyguna getirebilirsem direkt sipariş vereceğim.

@Cenk Akbulut

Decathlon'da 115 liraya Pro4 Service Course var ((link)) 1-1.5 aydır çeşitli hava koşullarında üzmedi. Neredeyse avrupa fiyatına geliyor. Tek sorun internet sitesinde kalmamış olması (belki gelir) ama bazı mağazalarda stokta görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Cube Peleton kullaniyorum suan ustundeki scwalbe lugano lastikler bitti.

Michelin Dynamic Sport,Pro3 ve lugano arasindayim.
Arka tarafa pro 3 on tarafa lugano ile devam mi etsem acaba ?
Fikri olan var mi fiyatlari
Pro3:86 Lira
Lugano:52
Dynamic:58

Dostlar merhaba B-twin Triban 100 sahibiyim bisikleti geçtiğimiz mayıs ayında aldım şuana kadar gayet memnunum fakat biraz daha hızlı gitmek açısından lastiğimi inceltmek istiyorum, sorum şu ; Şuan kullandığım lastiğin ölçüleri 700x32c bu bu ölçüdeki lastikleri 700x25 ölçülü bir lastikle değiştirsem bir problemle karşılaşırmıyım,jantıda ona göre değiştirmek gerekir mi ?
İkinci sorum ise maksimum vitesim 7 ben bunu 14 veya üstü yapmak istiyorum bunun için önerebileceğiniz bir vites seti varmıdır ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar ibcelileö merhabalar. Carraro 012 antreman bisikletim var lastik boyutlarım 700x25 ben bu lastiğe 700x23 takabilir miyim? Cevaplarınız için simdiden tesekkurteş.

Geri