Scudo Sports

Yol bisikletinde 50 mi 53 mü aynakol kullanıyorsunuz?

Yol bisikletinde aynakol tercihiniz nedir?

• Toplam katılım
    255
@Sertaç EKİCİ

Telefona milyarlar bağla demedi ki kimse. 300-400 liraya GPS'li android bir telefon alabiliyorsunuz.
200 lira civarına Garmin Edge 200'ler satılıyor. Telefon da değil hem, bisiklete yatırım.
Bedavaya arkadaşınızdan telefon ödünç alın dedim, illaki vardır çevrenizde birileri. O da olmadı.

Yapmanız gereken sadece başta çok az masraf yapmak. Sonra zaten sponsorlar su gibi akacak bu değerler ile. Ekipmana harcayacağınız 500 lira, size ileride büyük paralar kazandıracak. Büyük yatırım demek bu :)

Şimdi baktım. Ferhat abi de aynı şeyi söylüyor. Söylediklerini bi kanıtlasan, çok iyi yerlere geleceksin...
Takım kaptanı olursan yılda 1 milyon dolar üstü garanti. Super domestikler vs. 500bin üzerinde kazanıyorlar çok rahat.

Scudo
Şehir bisikletindeki 48/36/26 aynakolu çıkarıp yerine hız yapsın diye (chip tuning mi yaptırıyorsun be adam) truvativ 52/42/30 aynakol taktırdım. Esas iş bacaklardaymış meğerse. Sen tekeri 52/11 kombinasyonunda 90 kadans ile çeviremedikten sonra ha mehmet ali olmuş ha ali mehmet ne farkeder.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Yatırımı bu seneki(2014 sayılırız artık) yarışlara yapıyorum işte. Sezon açılsın bir.

@ömer karan

Ömer bey anlattıklarınızın benim yazdıklarım ile ilgisi yok Sertacı bende cok iyi tanıyorum merak etme yüz yüze konuşmasak da yıllardır okurum takip ederim.

Yazdığım şeyler gayet basit şeyler Sertacın bu sene yazdığı yazılardan alıntılar:

180 kadans
220 nabız
kilo başına 6 Watt

bu yazılanlardan nabız kısmını geçiyorum 6 watı yada 180 kadansı ispatlasın istediği tüm pro takımlara binlerce dolar maaş ile işe başlayabilir okumasına millete bisiklet toplamasına gerek kalmaz onun için bisikletini toplayan bakımını yapan insanlar olur bende acizane komisyon alırım :) bu denilenleri de ispatlamak çok zor değil basit bir kadans saati veya akıllı cep telefonu illa satın almaya da gerek yok bir denemelik ödünç alınır Gökhan ile yaptığı restleşmeden bir yıl geçti hala bir ispat göremedik üstüne 180 kadans ve 6 watt değerini okuduk.

İnsan vucudunun sınırları belli Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok sınırları aşmaya çalışan da binlerce doktor mühendis var .Bunu biisklet sektörüne de uyarlar isek yine binlerce mühendis çalışıyor daha aero dinamik bisiklet ve kıyafetlerini tasarlıyor doktorlar ona göre beslenme ve antreman düzeyleri ayarlıyor kezza bu işin üstadları çalıştırma proğramlar ıdüzenliyor 6 watın üstüne cıkan insan sayısı bir elin parmakları olmadı iki elin parmakları .Şimdi Sertaç bunu Denizlide kendi imkanları ile başarıyor ise (dikkat edin başaramıyor demiyorum yani bende inanıyorum) ben hem gurur duyuyorum hemde madem böyle bir imkan var arada komisyon alayım diyorum .

Bu arada uygun hava şartı ve rüzgarda ben düz yolda mtb nin de 65 yaptıgını gördüm nasıl dersen 25-30 km hız ile arkadan esiyordu :) bu demek değil ki mtb ile 65 yapılır.

merak edenler için 178 kadanslık video kamera o kısmı yakalayamamış bacaklar gözükmüyor :)

Bu olayı yolda sürtünmeli ortamda rüzgar direnci ile veya yokuş aşağısına da razıyım yaparsan ve ispatlarsan bana gönder ben hemen işlemlere maillere başlıyorum

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
52/39- 11/25 10'lu kullanıyorum.
Bence tam yerinde.

Bir an için maksimum kadans 180 olabilir.
Yine bir an için maksimum nabız 220 çıkabilir.

Ama kilo başına 6 watt bu ???
Dünyada kilo/watt 6.x yapan toplam 5-10 pro sporcu var.

Asıl kilo/watt durumunu ne kadar sürdürebiliyor sunuz?
Örneğin 10 km bir rampada bu sonuç çıkıyorsa ???

@Yılmaz Uyar

6 Watt yaptıgını söylediği rampa 8-10 km lik bir rampaydı yüzde 10 dan da yüksekti diye hatırlıyorum Yılmaz abi.Bahsettiğin dünyadaki 8-10 sporcudan birisini yakaladım komisyonumu affetmem :)

@ferhat köse

Çok özel bir durum Honaz tırmanışı. 3 senelik hayalimdi. O tırmanış için çok ağır antremanlar yaptım. 2 kez ağladım antreman sırasında. Acıdan uyuyamadığım gecelerim oldu. Evim o dağı görüyor ve dağa bakarak, motive oldum. Dağa bakarak uyudum, desem yeridir. Tek düşüncem şu idi: "Ya bu Honaz'ı alacağaz ya da öleceğiz". Bütün herşeyimle tırmandım. Zirvede yarım saat kendime gelemedim. Tırmanıştan sonraki yediğim yemek miktarı şu idi: 3 lt çorba,4 yarım büyük tavuk dürüm, meyveler(yaklaşık 1-2 kg'da onlar). Sonraki günlerde azalarak devam etti.Eski kiloma dönmem 4-5 günümü aldı. Bir daha o kadar eziyet çektirir miyim kendime? Evet. Büyük dağlar olursa yine yaparım. Para için yapmam ama.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Yılmaz Uyar

Sertaç abi izninle paylaşıyorum.
Kaldırmamı istersen kaldırabilirim hemen. Sonuçta sana ait bir yazı.

http://img43.imageshack.us/img43/6651/1nmy.png

Bir saat 12 dakika boyunca kısacası bu değer.

@Sertaç EKİCİ

Sertaç para için yapmıyorsun bisiklet senin hayalin değil mi bak yarış koşacağım diyorsun 6 watı ispatladıgın anda pro takımdasın hemde takım kaptanı olarak bunu sen para için değil hedeflerin için yapmış olacaksın para için mail atıp seni o takımlara tanıtacak olan benim :)

ne yediğini içtiğini anlatmaya gerek yok gayet açık ve net dünyada yüzlerce pro bisikletçinin yıllarca çalışıp yapamadıgını sen yapıyorsun. bunu ben yapsam sürekli anlatırım her yönden kameraya çekerim trt yi çağırırım olmadı gazeteci çağırırım kimseyi tanımam foruma asla girmem :)

sen o kadar mütevazi ve güzel bir insansın ki sadece sanal ortamda kendi arkadaş gurubuna bildirim olarak yayınlıyorsun bu mütevaziliğin için de ayrıca kutlarım inşallah o 6 watları 10 saniyeden fazla süren 180 kadansları bize gösterirsin de bizlerde seni tanıdıgımız için çevremizdekilere hava atarız.

53/39 kullanıyorum. ilk başlarda ne kadar zorlansamda, şu anda Allah'a şükür gayet iyi performans elde ettim. en azından yokuşlarda pek problem yşamıyorum.

@Sertaç EKİCİ

Sertaç onu bunu bilmemde virajlarda bisiklet nasıl yatırılır minvalinde bir yazı hazırlayacaktın hatırladınmı. Sahi ya ne oldu o yazı. marduk dünyaya çarpmadan yetiştiriversen bi diyorum.

bu tartışmada tarafların beklentisi ne onu anlamış değilim :confused:
yorum yazan herkesin bir beklentisi olduğu kesin, ama ne..

@Gökhan Toros

Gokhan bey gerek bu konu olsun gereksede farklı konularda yaptıgınız yorumları ilgi ile takıp edıyorum.Sormak ıstedıgım bır konu var bısıklet sporu ıle hangı asamada ugrasıyorsunuz .Aktif bir sporcu olarak mı yoksa amatör duzeyde mı ? veya baska bir acıdan yaklasayım gerek ulke ıcı veya ulke dısı mıllı takımlar sevıyesınde bır basarınız varmı ?? bunu ınanın samımıyetımle soruyorum.Konuyu takıp ettıgım ıcın bu konuya dahıl olan ınsanların yorumlarını daha ıyı anlayabılmek ıcın ..

@Lammarth

Gökhan gayet güzel açıklamış aynen katılıyorum doğruysa hak ettiği yerde yarışsın değilse oyalamasın.

ekstra bir de olmayacak duaya amin dememeyi öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. tamam dilin kemiği yok istediğini söyler ama matematik ve bilim kesindir. 15 dakika 6.5 watt basan birinin pro tur kazandığı dünyada "1 saat 20 dakika 6 watt bastım ya laa arabalar çıkamıyor durmak zorunda kalıyor ben cıkıyorum" gibi cümleler insanı bisikletten soğutuyor. ben bu cümleyi facede okudugumda Sertaç'tan gelen bildirimleri kapatmıştım okuyup da kafa yormamak adına ama iş foruma da gelip dayanınca 180 kadans ile artık cevap vermek zamanı geldi.Çünkü burayı hep bu işi ciddi takip edenler değil yeni başlayanlar istekliler de okuyor bir şey öğrenmeye çalışıyor. nasıl ki kalabalık bir turda rampalarda veya düzde cok hızlı gidip yeni başlayanı geride bırakırsanız bisikletten soğur burada da yazılanları okuyup kendi değerleriyle kıyaslayınca aynı etkiyi yapar.Yine söylüyorum ben bir saat boyunca kilo başına 6 watt basayım forumdan kimseyi tanımam zaten sizde beni göremezsiniz Türkiyede olmam.

@M.atay

:)
Tamamen hobi amaçlı kullanıyorum ben.
Herhangi bir başarım da yok, başarı kaygım da yok zaten. Zevk için yapıyorum ben bu işi çünkü. Antrenmanlarım barda bitiyor mesela genelde, birasız bitirmiyorum :D

Bütün araştırmalarım, incelemelerim de tamamen hobi amaçlı.
Her ne kadar bu işi para kazanmak için yapmasam da sevdiğim bir konu hakkında araştırma yapmak, yeni şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor. Bu bildiklerimi başkalarıyla paylaşmak da aynı şekilde. Üstüne bir de doğru olmayan, bana mantıklı gelmeyen mesajlar görünce dayanamıyorum. İnsanların yanlış yönlendirilmesi -afedersiniz- gıcık ediyor beni.
O nedenle zaten bu kadar çok mesajım var forumda. Daha önce benzeri donanımhaber forumda da böyleydi. Overclock ve soğutma bölümünde onlarca incelemem, yazım vardı.

Neyse, konu sapmıştı yeterince. Daha farklı yerlere gelmesin :)

Geri