Scudo Sports

Yol bisikleti ve çanta

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.878
Bisiklet
Cervélo
merhabalar.
yol bisikletimi tayt ile kullanmaya başladım havalar iyi olunca. fakat şuan garip bir problemim var.
cep telefonumu,anahtarlarımı ve para - kart gibi ufak eşyalarımı nasıl taşıyacağımı tam olarak çözebilmiş değilim. çünkü üzerimde hiç cep yok. sele altı çanta bir alternatif olabilir fakat tam o noktada arka reflektörüm bulunuyor. reflektörü kullanmayıp oraya çanta mı takayım? bazen gece turlarına çıkıyorum ve reflektör gerekli oluyor.

ayrıca yanımda yedek lastik - yama kiti - pompa da yok şuan için (çok uzak mesafelere gitmiyorum zaten)

tecrübelilerden yardım bekliyorum :eek: bisikletin herhangi bir yerine hiç olmazsa telefonumu sıkıştırabileceğim bir yer yok mudur

Scudo
Bir forma alırsanız onların arka cepleri gayet yeterli oluyor dedikleriniz için..
Ben arka cebimde; Buff'a sarılmış telefon, cüzdan, pompa, anahtar barındırıyorum :).

reflektor icinse yelek seklinde reflektorler var onlardan giyin cok daha belirgin olursunuz. ya da gidona takilan cantalardan alin formadaki cepler yetersiz olursa

@Lammarth
Sele altı çantaların arka kısmı hem reflektörlüdür hemde aydınlatma takabilmek için bölümleri vardır ben sele altı çantamda pompa yedek iç lastik yama takımı ve çakı alyan seti taşıyorum kaprimi telefonumu ve su kabımı sırtımdaki ceplerde taşıyorum .Bu arada dokunmatik cep telefonu kullanıyorsanız muhakkak ön yüzünü koruyan kılıf ile sırt cebinizde taşıyınız terden 2 defa dokunmatik bozmuşluğum var :)

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Benim seyahatlerde kullandığım şu tip çantalar var. Üst göze cep telefonu ve şeffaf olduğu için bir harita parçası koyulabilir. İçinde de cüzdan, powerbar, ilaç, tamirtakımına yetecek kadar yer var ve gözünüzün önünde. Çok ucuz çin malı!:)

http://img803.imageshack.us/img803/7601/anta003.jpg

den alabilirsiniz.

Bende kendi yaptığım yöntemi söyliyeyim farklı bir alternatif olsun size.
Cüzdan, telefon, yedek içlastik + patlak kiti, plastik levye, biber gazı, 1 adet alyan ve anahtarlarım bel çantamda, pompam ve suluğum bisikletin kadrosunda :).
Forma cepleride ideal ancak ben cüzdan ve telefon için güvenilir bulmuyorum :). Birde kaza anında takla durumu olursa anahtar vs sırta zarar verebilir.

h&m'de dahi arkasında cebi bulunan bisiklet formaları var. gayet kaliteli,

ayrıca yine h&m brick lane bikes ile ortak bir koleksiyon çıkardı,

bisiklet giyim ürünlerini "casual" dediğimiz kumaş ve dikişleri kullanarak tasarladılar. bende turuncu beyaz tshirt var, bisikletle biryere gidiceksem onu giyerim.

alternatiftir..

(link)

Urban tool sportholster. Kendim kullanıyorum. Reflektör bantlı. Arkada fileli kısmında pompa, iç lastik ve yama takımı taşıyorum. Ön yüzdeki 4 cep, anahtarlık, mp3 çalar, cep telefonu, kimlik, para vs hepsini alıyor. Bulabilirseniz beden seçimine dikkat edin. Türkiye de en uygun n11 adlı sitede var.

(link)

(link)

http://m1305.hizliresim.com/19/2/mpjr6.jpg

Ben gidonun oraya bi çanta takıorum telefonumu ve anahtarlarımı oraya koyuyorum sesli müzik açıp dinlememi de sağlıyor kulaklıkla uğraşmıyorum etrafı da duyuyorum.Alet edevat içinse decathlon da suluk gibi takılan bi kutu var yuvarlak ondan aldım.İçine iç lastik,alyan,yama takımı,fenerimi,levyelerimi ve küçük torndavi mı sığdırdım pompa mı da suluğumun altına taktım.Gayet hafif ve rahat takılıyorum böylece :)
şekildeki gibi
http://img194.imageshack.us/img194/8444/20130428304s.jpg

Formanın arkasında cepler bence en ideali. Anahtar, yedek lastik, yama seti, 1 çift levye, telefon, alyan takımı, bunların hepsi kolaylıkla sığıyor ve rahatsızlık vermiyor. Tabi bu antrenmanlar için. Gezi amaçlı binmelerde çanta uygun olur bence, her şeyi formaya yüklemeye de gerek kalmaz :)

Cebim yok diyor. Benim verdigim cözüm sadece bir cözüm. Sahsen sadece giyilen formanin cepleri ve sele alti bir kücük canta yeterlidir. Yanimda her zaman tasidigim seyleri sayacak olsam; yedek lastik, pompa , COTüp, Ona ait alet, yagmurluk veya rüzgarlik, eldiven, cep telefonu, lastik levyeleri, tel anahtari, kallerin koruyuculari, Hüviyet, para cüzdani, soguk aylarda kolluklar, bacakliklar, yiyecek(muz, powerbar, kuruyemis),...... Bunlarin hepsini ceplere ve sele altina yerlestiriyorum, yetmedigi zaman yukarida resmini koydugum cantayi da almak zorunda kaliyorum.

ihtiyar abicm telefonun gps ine ihtiyacım oldugunda sadece sesinden faydalanıyorum elimde bi kaç kez az daha düşürücekdim devamlı değil ama sadece gps lazım olunca kullanacagım mütiş bi çanta oldu gidonumda zil takmalık bile yer olmadıgı için hiç bakmıyodum tutuculara süper cözüm oldu bu sizin verdiğiniz link pahalı ben co.uk kullanmayı tercih ediyorum 8 liraya mavi olanını aldım çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim :D

oldukça iyi tavsiyeler aldım ve kafamda da az çok bir şablon oluştu

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Sırt cebi en iyisidir. Özellikle performans sürüşlerinde.

Benim sırt cebi düzenim şu şekilde.
En sağ fermuarlı cep; anahtar. Arkasında telefon ve bir poşet içinde para. Telefonu da titizlik durumunuza göre bir buzdolabı poşetine koyabilirsiniz, terden zarar görmesin istiyorsanız.
Orta cepte bir file içinde bütün gereken tamir malzemeleri. Yedek iç lastik, pompa, yama seti (aslında bunu boşuna taşıyorum), alyan seti, plastik levye.
En sol cepte use enerji barlarım vs. duruyor.

Eğer yanıma yağmurluk ya da yelek vs. almam gerekiyorsa;
Enerji barları sağ cebe geçiyor. Anahtarlarla beraber normal cepte duruyorlar. Telefon fermuarlı göze gidiyor para ile birlikte. En sol cep de kıyafetlere ayrılıyor.
Ben bisiklet üzerinde çanta vs. taşımayı sevmiyorum açıkçası. Hem görüntüsü hoş olmuyor. Hem çok iyi yerleştirmezseniz ses yapıyor.
Gerek yok :)

pompayı cebe nasıl sığdırıyorsunuz ya kadroya takmak daha uygun olmaz mı :) ben şuan sadece telefon ve kredi kartı taşıyorum ancak yeni alışverişle iç lastik vs. gelince 1 çanta lazım olacak sanırım taşıyacaklarım : telefon , cüzdan , iç lastik , levye başka da gelmedi aklıma bir şey bunlar için en kullanışlı çanta ne olur sele altı çanta güzel gibi ancak reflektör varken takılmıyormuş sanırım

Ufak pompalar var, her yere sığabilen.
Örneğin (link). Ben kullanıyorum gayet memnunum.. Borusu da sabit olmadığı için sibobun kırılması gibi bir risk de olmuyor..

@mustafa şan

Benim aldığım çantanın kendisi reflektörlü zaten, ayrıca önünde minik bir köprü var sele borusundan çıkarttığım reflektörü de oraya taktım gayet sıkı bir şekilde tutturulabiliyor.
Tahminen çoğu çanta da böyledir

Ben genelde çok uzun tura çıkmadığım için bel çantamı alıyorum. Bunun dışında güzel hava alan fermuarlı cepli bir alt eşofmanım var. Ama asıl istediğim arkaya bagaj çantası. Devasa yüklerim yok. Içine uzun turda alyan, levye, yedek iç lastik, pompa(pompayı çantanın dışında bırakıp bagaj lastiğiyle bagaja da takabilirim), 1,5 litre su şişesi, yama, yedek iç çamaşır, ıslak ve kuru mendil gibi malzemeleri koyup cebime veya bel çantama da telefon, para gibi ihtiyaçlarımı koyarım. Çadır lazım olursa onu da bagaj lastikleriyle bisikletin uygun yerlerine veya bagaja koyarım.
Bagaj çantası link:
(link)
Linkteki çantayla uyumlu bagaj:
(link)

bende Sele altı çanta var sizin cebinizde taşıdıklarını ben onun içine koyuyorum pompayıda kadroya taktım :) çok rahat bu arada reflektör sorunu da bisiklet için stop lambası aldım 3 çeşit yanıp sönebilen den basıyorum düğmesine ben buradayım diye kendini belli ediyor :) sele altı çanta alın kurtulun bence isterseniz resim atabilirim :)

Arkadaşlar sırt çantası takanlar görüyorum ben , öyle bişey koysak veya bi okul çantası tarzı bişey kullansak nne gibi dezavantajları olur ben bazen spor salonuna giderken ayakkabı falan koyuyorum , havlu o tarz şeyler ,zaten fix 1.5 litre suyla geziyorum. mtblerde okul çantası hiç sıkıntı olmuyo bunda ne kadar sıkıntı olur nasıl olur aydınlatabilirseniz sevinirim.

Geri