Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@virisler07

Btwin donanım ve fp olarak focus tan daha iyi, ( Aynakol ve jant farkı ) kadro önemli, yalnız her ikisinin kadro kalitelerini bilmediğim için o konu da bir fikrim yok.

Scudo
@virisler07

Karbon size ağırlık olarak muhteşem bir fark yaratmaz ama esnemezlik ve güç aktarımında alu dan çok daha fazlasını verir. Reborn pedalsız olarak 8kg, üzerindeki jantların ağır ve hantal yapısını dikkate alırsanız ekstra 300-400gr fazlalığı var orta seviye bir janta göre. Dayanıklılık konusuna da biraz bakın sonra üstte yazdığınızı düzeltirsiniz zaten [emoji41]

1000 tl bütçem var 2. el sıfır fark etmez yol bisikleti almak istiyorum. şimdiye kadar hep mtb kullandım nasıl bir bisiklet tercih etmeliyim

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Uzunca bir bir süredir şehir bisikleti kullanıyorum ve yol bisikletine geçmek istiyorum. Bütçem taksitli 2000 TL civarı. max. 2250'ye çıkabilirim. Bu bisiklet gözüme çarptı, sizce bu model nasıl:

(link)

Bu arada başka markaların da o fiyat civarındaki bisikletlerine baktım ama Kron ve Mosso'nun bisikletleri bisikletleri biraz fazla renkli. Çok renkli bisikletler hoşuma gitmiyor.

Triban 500 de ilgimi çekiyor ama 3'lü aynakol olması beni biraz ondan uzaklaştırıyor. Malum arada keyfine yarışlara katılmak istesem katılamam onula.

@Fatma Okaran aşağı yukarı denk bisikletler ama bunun yerine renkli seçenekler daha iyi olacaktır. Maşa bunda çelik renklilerde alu başka kayda değer fark yok. Ayrıca dediginiz fiyata salcano xrs 40 .odelleride mevcut

Herkese merhaba! Malum bisiklet sporuna olan sevdamızı devam ettirmek için farklı bir bisiklet sınıfına geçme kararı aldım. Daha önce Bianchi Nyala kullanıyordum ve hâlâ işlev görüyor fakat yaşım 18'e dayandı ve daha akıcı bir bisiklete merak duyuyorum. Şuan tıp fakültesine başladım ve yatay geçiş ile Hatay'a gideceğim (Evime 4km yakın ve Nyala ile 8 dakikada varıyorum. Yolda bazen kasisler oluyor. Eğim %5-10. Yollar parke taşından.)gibi ve de KYK bursunu bekliyorum (1410 TL). Size sorum şudur: Bianchi SLR 200 mü almalıyım yoksa tavsiye verebilecek kimse var mı?(Nyala'yı yükseltme tavsiyesi de Nyala'da vites sistemi de çalışmıyor.)

@The Best
Ikinci el bir sey al, slr200 bir iki ay sonra sıkar. 1410 lira ne bursu yahu :D 400 dür o :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Ekim kasım aralık ayı bursları ocak ayında toplu olarak veriliyor.470X3=1410 eder. SLR 200 2017 akıcı mı peki ?

@The Best
2 ay akici gelir, sonra bakarsin diger bisikletlerin yaninda cok geri kaliyor ozellikleri, canin sıkılır, keske ikinci el bir sey alsaydim dersin. Baya da pahaliya almisim su aleti diyeceksin sonrasinda.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Peki , Nyala için geliştirme tavsiyesi verebilir misiniz?

@The Best
28 jantsa bi dropbar tak, bi gobek degis, fixie bisiklet yap o aleti :D
Onun disinda para harcamaya degmez.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Aslında 27.5" yapmayı düşünüyorum ama sığmaz gibi. Son kazada vites setleri paramparça oldu, akort ayarı bozuldu , frenler bozuldu ; şimdi sadece fren ve pedal var bir de yaylı koltuk (çok rahat) , bir de ön maşa taktım. Tamire nereden başlamalı?

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Aslında 27.5" yapmayı düşünüyorum ama sığmaz gibi. Son kazada vites setleri paramparça oldu, akort ayarı bozuldu , frenler bozuldu ; şimdi sadece fren ve pedal var bir de yaylı koltuk (çok rahat) , bir de ön maşa taktım. Tamire nereden başlamalı?

@The Best almış iken SLR 400 al derim. En azından Claris set.

Salcano xrs 035 kullanan varmı ? bu bisiklet hakkında hiç inceleme ve yorum göremedim...

• Beğen
Tepkiler: oculomotorius
@brstrmn
Aslında Nyala'yı yükseltme kararı aldım. Şuan Altus set takmayı düşünüyorum. Yine de teşekkürler.

@virisler07

Btwin'in bisikleti bana daha albenili geldi ama bu paraya başka alternatifler de bulunabilir. Mesela Scott ve Giant markalara bakabilirsiniz...

@Fatma Okaran

3'lü aynakol ile yarışa katılmak yasak mı :)

@saglam.serdar
Eğer yönetmelik değişmediyse ikili aynakol diye biliyorum yol bisikletinde ama mtb nasıl bilmiyorum

@The Best

Çoğu yarışa mtb ile katılmak bile serbestken 3'lü aynakolu yasaklamaları biraz garip olur doğrusu.

Amatör yarışlara katılmanın tek koşulu geçerli bir "bisiklete binebilir" yazan sağlık raporu,
İstenen her bisikletle katılınabilir. Tabi hız limitleri ve süpürge araçlar var.

Profesyonel olarak yarış koşulucaksa 2'li aynakol şartı koşuluyor. Ama olay oraya gelene kadar sanırım aynakol çözülebilir bir durum.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Geri