Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır yol bisikleti almak istiyorum ama sürekli bir şeyler kafamı karıştırıp duruyor :)

Dün kampüste gezinirken Salcano mağazasına girdim. XRS 040 için 1.631 TL dedi sizce 0 Salcano XRS mi yoksa 2. el farklı bir model mi?

İlk defa yol bisikleti alacam. Kondisyonum yok

Scudo
Kimse neden Bianchi Slr600 2017 modeli önermiyor yahu? Maşası diğerleri gibi karbon olmasa da rengi ve şekli carraro 052 den falan çok daha güzel duruyor :D
Bende 2400 lira olsa Slr600 2017 modeli kesin alırdım. Bayide 2200 gibi bir fiyata olacaktır. Harika görüntüsü var. 130772 dosyayı görüntüle

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Salcano XRS 035 sanırım aynı özelliklere sahip bir bisiklet ayrıca maşa'da karbon dün Salcano mağazasında fiyatını 2,560 civarı söylediler. Tabi pazarlık vs. yok. Liste fiyatından %20 indirim yapıyorlarmış. benim de o kadar bütçem olmadığından yanaşmadım. Kadrosu da bence gayet yakışıklı :)

78xrs035tiagra-1170x740.png

@Yeshilmen
Hocam 3200 liste fiyatı. Yüzde yirmi indirimli halini söylemiş olmaları olası. Yine de şekil ve görüntü olarak Bianchi çok daha fazla gözüme hitap etti :D

Zaten indirimli olarak 2.560 TL dediler yanlış anlaşılmasın :) tasarım ve renkte tercih neticede ben ikisini de beğeniyorum :)

IMG_4726.JPG IMG_4725.JPG Herkese merhaba kısa bir süre sonra yol bisikletine geçeceğim. Şu Merida gibi Giant gibi kadrosu olan bir bisiklet almak istiyorum yeşil beni çok cezbetti. Vites sisteminin en az 105 olması ve kabloların kadro içinden geçmesi önceliğim. Giant çok hoşuma gitti fakat tiagra olması beni düşündürüyor (105 sistem ile tiagra arasında ki farkı anlayabilecek seviyede değilim ama almışken iyisi olsun istiyorum). Yerli marka pek düşünmüyorum kendini kanıtlamış firmalara bakıyorum. 5000 TL üst limitim fakat çıkmamaya çalışıyorum. Yardımcı olan tavsiye veren arkadaşlara çok teşekkürler şimdiden.

@sahbaz061 Sağdaki meridayı zaten 5000 liraya alamazsınız,giant rijitlik ve kalite bakımından fiyatına göre iyidir.Ayrıca yeni Tiagra'nın 10lu olması haricinde 11li ultegradan hiçbir farkı yok.

Merhaba merida sadece görüntü açısından koydum çok pahalı ona gücüm yetmez zaten, öneriniz için teşekkür ederim. @Erkin Kalender :)

4000 tl bütçe ile önerebileceğiniz alüminyum yol bisikleti varmı? Aklımdaki modeller specialized allez e5, carraro cr 062,triban 540

@BarkinD Scott Speedster 20 önerebilirim. (Hem bisiklet hem satış sonrası desteği için)
Bahsettiğin modeller benimde seçeneklerim arasındaydı.
Detaylı inceleme ve yorum için 2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış

Specialized allez e5 benimde çok aklımı çeldi ama hem kabloların kadro üstünden geçmesi hemde claris setli olması yüzünden yine kadro ve işçiliğine güvendiğim Scott'a yöneldim. (Kablolar dışarda olduğunda taşıyıcıda baya hasar alıyor)

Carraro cr 062'de donanım olarak gayet iyi bisiklet. 105 set, schwalbe lastikler, karbon maşa. Accell bisikletin mağazadaki ilgisizliği sayesinde bakmadan çıktım dükkandan. Detayları nasıldır bilemem.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@sahbaz061

Fotoğrafta görünen Giant Contend SL 2'yi kullanıyorum ve çok memnunum. Tiagra ile 105 arasında ne fark var ben de bilmiyorum ama bisikletin her şeyinden çok memnunum. Bu bisikletin 2017 modeli 105 setli olarak geldi ve fiyatı da 5500 TL. Gürsel Akay bisiklette inceleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
@soulless Merhaba mesajınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz Gürsel Akay'ın internet sitesinden baktım. Bu bisikletin Contend SL 1 ve Contend SL 2 modeli satılıyor kadroları aynı kompenantlar farklı sadece SL 1 105 set ile satılıyor ve fiyatı 5.500 TL fakat kadro ne yazık ki yeşil değil beyaz. Ayrıca bir bisiklet firmasına sordum fiyat hakkında bilgi aldım. Stoklar bittikten sonra yeni gelecek ürünlere %25 zam sezon sonu indirim beklerken zam geliyor olacak iş değil.

@sahbaz061
Ek gümrük vergileri, yükselen dolar ve euro... Stok yenileyip fiyatları aynı tutmak çok zor artık bisikletçiler için. Her yeni parti üründe karları azalıyor. Renklere fazla takılmadan size uygun kadro ve özelliklerde bisikletlere bakın derim.

Teşekkür ederim @BerkEvren sizin ve @soulless in bisikletleriniz ile alakalı açmış olduğunuz konulardan çok faydalandım önümüzdeki hafta elime bir miktar para gelecek artık ertelemenin çok incelemenin manası yok biran önce almaya bakıyorum. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@sahbaz061
Eğer yanlış hatırlamıyorsam mağazada 2017 model yeşil rengini gördüm ve 105 setliydi. Sitelerinde görünenlere aldanmayın. Eğer vaktiniz varsa gidin veya telefon açarak sorun. Maalesef yeni vergi nedeniyle bisiklet fiyatlarına hatrı sayılır oranda zam gelmiş. Benim bisiklet bile 3990 TL'ye satılıyor, bunlar hakettiği değerler değil.

Telefon etmenizde veya gitmenizde fayda var derim...

Arkadaşlar (link) ilanda bir sıkıntı mı var? Fiyat çok mu uygun yoksa bisikletin fiyatı mı bu?

@K-Pax Hediye filan olabilir, böyle kelepir fırsatlar geliyor arada

Hatta kadro borusu eğimli değil de düz olsa ben alırdım 52 kadro bu bisikleti

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
@enes_vl

race yarış için yanılmıyorsam?
endurance karma mi oluyor?

internette kron rc 2000 model 2000₺ liraya gördük lakin daha denemedi..
sizce yeni başlayan için endurance daha mantıklı mı?

@Murat1978
Kabaca Endurance daha dik bir sürüş pozisyonu ve uzun sürüşler için rahatlık sunarken, race adı üstünde daha agresif ve hız odaklı kadro yapısı sunuyor.
Gün boyu sürecek uzun sürüşler ve turlar için endurance, yarışlara hazırlanıp saniyeleri kovalamak için yarış tipi kadroları düşünmek gerekiyor. Yani yeni başlamanızdan ziyade ne amaçla kullanacağınız önemli bisikleti.

@etkiliadam rc2000 aldınız mı? Ben aldım 2-3 hafta önce balıkesirden 1700'e. mosso cavalier 700 alacaktım normalde Ama birileri son kalanı ayırtmış alamadım. Aldığımdan beri yaklaşık olarak 200 km buldum sayılır, birisi daha bahsetmiş sanırım Lastiklerini ben de pek beğenmedim. arka lastiğim şimdiden 3 defa patladı. Ayrıca hafif ıslak zeminde de çok kayıyor sakat bir durum kısaca. Yakında ben de degiştiricem bakalım nasipse lastikleri.

Geri