@etkiliadam Ben yaklaşık bir buçuk ay önce rc2000 aldım görüşlerimi paylaşayım.
Bildiğin üzere üzerinde claris set var. Set full jant göbeklerinden frenlere kadar kullanılmış sadece vites grubunda değil.
Vites grubu ruble 11-28 8'li aynakol 34-50, ben şu ana kadar viteslerden memnunum.
Eleştiri getirebileceğim şeyler belki rublede vites değiştirirken kadans farkları biraz fazla aynakolda 50'den 34'e geçiş biraz sert geldi bana sadece.
Bunun dışında kondüsyon ve kilometre arttıkça düz yol ve inişlerde ilerde 36-52 aynakol daha kullanışlı olabilir.,
Kadro bihayli renkli, ben şahsen sevdim. Kaynak noktalarında bir iki yer dışında güzel bir işçilik var.
Teller kadronun içinden geçiyor değiştirme durumu dışında bence güzel bir görüntü ve bir artı.
Kadronu kendisi aerobike'lara benzetilmeye çalışılmış gibi geldi bana bu aluminyum ağırlığını bi miktar arttırmiş olsabilir fakat bence göselliği arttırmış.
Motivasyonda ağırlık kadar önemli bence.
Gelelim jant ve lastiklere. Ben üzerinde gelen dış lastiklerle 300+ km yol yaptım yaklaşık 8 defa yol kenarında iç lastik değiştirmem gerekti.
Şimdi vittoria rubino'ya geçtim 150 km sıfır patlama.
Tavsiyem üzerinde dış lastik yok gibi düşün. Ya alırken pazarlığa bir çift dış lastik ekle yada önceden dış lastiklerini ayarla benim çektiklerimi çekme.
Jantların göbekleri dediğim gibi klaris fakat diğer bölümleri kronun kendi markası zozo diye bişey. Akıcılığı fena değil. Ama vasatın altında diyebilirim.
Ayrıca jantlar bisikletteki fazla ağırlığın yegane sebeplerinden, baya ağırlar. Campagnolo khamsin'e geçtikten sonra bisiklet 800gr dan fazla hafifledi.
Sadece dış lastik değişimi ile bence bir süre kullanılıp jantlar sonra düşünülebilir.
Diğer parçalar; Sele ortalama bence. Bende çok rahatsız edici bir durum oluşturmadı. Gidon grubundan da memnunum şimdilik.
Jant ve lastik değişiminden sonra sanki bambaşka bir bisiklete biniyor gibiyim şu anda bunu açıkca söylemem gerekir. Bu iki yatırımla hatırı sayılır bir süre kullanılabilecek bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.
Bunlar benim naçizane ve amatör görüşlerim. Umarım yarımı dokunur.