Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Eren37
Hayirli ugurlu olsun, aynen gidona bi ayar gerek :) Sele de duzgun duruyor da bi kontrol etmen lazim onu da.
Cok guzel duruyor gule gule kullan :)
Antremanlarini aksatma , gelismeye calis, durdugu yerde gitmez bunlar :D

Scudo
@Eren37 Hayırlı olsun kardeşim nerden aldın bisikleti.

@Eren37 kardeşim güzel günlerde güzel sürüşlerin olsun [emoji106] Klana hoşgeldin [emoji41]

Meraba arkadaşlar ben başlangıç yol bisikleti arıyorum max 800 TL sıfır 2.el farketmez(ayrıca öğrenciyim) bütçe baya düşük olabilir ama ilk defa kullanacağım için..
Önerilerini tavsiyelerinizi bekliyorum..

@blackcart

Triban 3-500 satanlara bak derim sahibinden de baya var ama bütçeyi biraz aşman gerekecek veya Salcano XRS 300-800-060 modellerine de bakabilirsin

@Eren37
Güle güle kullan bisikletini. Biraz bile katkımız olduysa ne mutlu :)
(Gidon konusuna katılıyorum yazmışlar zaten yukarda)

Merhabalar, elimdeki katlanır dahon espresso d24'ü satıp yol bisikletine geçmeyi planlıyorum, bütçem 5k civarı yani üstüne belki çok fark yaratırsa +500 çıkabilirim. Bisikleti amatör spor seviyesinde hayatıma iyice sokmayı düşünüyorum, o açıdan en azından birkaç sene gelebileceğim seviyelerde sıkıntı yaşamak istemiyorum ki sanırım bu bütçede yaşamam belli bir süre. 2. el pek düşünmüyorum çünkü ona ne tecrübem ne de bilgim yeterli değil gibi duruyor.

Scott 2017 speedster 10
Merida scultura 400
Mosso 735TCA 105
Mosso 790PRO 105
Mosso REBORN 105
Cannondale CAAD8 5 105

Şimdilik gözüme çarpan bunlar gibi duruyor, onun dışında göz gezdirdiklerim fiyat olarak bu miktarın üstündeydiler, hem bu marka ve modeller arasından hem olur da başka öneriniz varsa almak çok isterim, şimdiden teşekkürler.

Full karbon 105 5800 lü Reborn un fiyat performans oranına diğerlerinin çok yakalaşabileceğini zannetmiyorum. Oyun Reborn'a [emoji106]

Herkese selamlar...

Arkadaşlar ben de Bianchi SLR 500 almak üzereyim. İkinci el çok temiz 1.500 lira. Tavsiye eder misiniz? Eski bisikletimle takas yapıyorum...

@saglam.serdar
SLR 400 modelini kullanıyorum sıfırını 1 ay önce 1,480'e aldım çok memnunum. Eğer gerçekten temizse faturası vs. duruyorsa 1,500 alınır . SORA vites sistemi mevcut bunun yanında Michellin dış lastik kullanılmış SLR400'den farkı bunlar bence değer.

@brstrmn Çok teşekkür ederim. Aslında ağırlığı 10 kg'ın altında karbon maşa bir bisiklet arıyordum ama takasta bu denk geldi. Ben de kararsız kaldım. Bunların ağırlığı 10.5 kg civarı. Ama sürüşteki akıcılığı sadece ağırlık belirlemiyor tabi. Ben de büyük ihtimalle iki gün içinde alacağım.

Herkese selamlar, arkadaslar ilk yol bisikletimi almak niyetindeyim uzun zamandir arastiriyorum ve 2 bisiklet arasinda kaldim. Yorumlarinizi ve bilgilendirmelerinizi ilgiyle bekliyorum. Ayrica bisikletten beklediklerimden de bahsediyim, ben daha cok duz yol icin yani surat bazli bir kadro ariyorum ama bu konuda biraz tecrubesiz oldugum icin de karar veremiyorum. Simdiden yardimlariniz icin tesekkur eder iyi forumlar dilerim.
(link)
(link)

@fahrikagan16 yeni başlıyorsan fransız dişli oranları daha iyi.tiagra set 52 36 aynakol. Ruble 11 28 yeni başlayanı yokuşlarda kasabilir

Arkadaşlar yeni bisiklet almaya karar verdim. 2000 tl civarı bütçem var. Bisiklet konusunda tecrübeliyim. 1 seneye yakın yol bisikleti, 5 sene de mtb kullandım. İnternetten kadro hesaplaması yaptığımda kadro boyum 54 çıkıyor. Şuan kullandığım bisiklet 11.5 KG. Beni daha rahat ettirecek hafif vites geçişleri güzel bir bisiklet arıyorum. Hangi bisikleti almalıyım ? Önerilerinizi bekliyorum.

@Barisbu bianchi slr 400.
yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.
başlangıç için oldukça iyi bence sürmediğim her dakika özlem duyuyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Herkes merhaba arkadaşlar. Sorunumu bu başlığa yazmak uygun geldi. Öncelikle şunu belirtmek isterim 2014 Nisan ayından beri ilk bir yılı mtb, sonraki iki yılı mtb'den bozma şehir bisikleti kullandım. Yol bisikletine geçme vakti geldi diye düşünüyordum son zamanlar. Bir gün önce ikinci el, temiz şu an stokları azalan Triban 540 M beden yol bisiklleti için pazarlık yaptım ve uygun fiyatta anlaştık satıcıyla. Gerçekten tam bir fiyat performans ürünü oldu. Sıfır fıyatından daha aşağı alacaktım. Link burada - (link) -

Soruna gelirsek M bedenin bana uyacağını düşünüyordum. Dechatlona gidip denemek istedim. Öğle vakti triban 540 stoklarda olmadığından, Kırmızı Triban 500 ile aynı kadroya sahip olduğu için bu bisikletin M ve L bedenlerini denedim. Karar veremedim stant görevlisi 177 cm boy için L veriyoruz dedi benim kafam karıştı tabi. 175 cm e kadar M beden veriliyormuş. Ben de hakimiyet açısından bir nebze küçük boy kadro daha iyi olur diye düşünmüştüm zira çok fark yok arada M ve L sınırındayım. Orada denedim biraz sürdüm ,üstüne çıktım bisikletlerin ama karar veremedim. Sanki L daha rahat gibiydi. Bilemedim.

Döndüm eve. Dedim bari teorik olarak araştırayım bir de. Burada ki konuları incelerken - bu konuda forum gerçekten çok karışık yararlı bilgiyi bulmakta zorlanıyorsunuz belli yazılar başa tutturulmalı-
bisiklet bedeni ile ilgili bir linkten başladım mezure ile ölçüm yapmaya. (link) .

Ölçülerim bu şekilde çıktı.
126283 dosyayı görüntüle

Bu sefer aldım mezureyi yine gittim Decahatlona Triban 500 yol bisikletini başladım ölçmeye. M ve L bedenleri değerleri arasındaki fark ortalama 2 cm falan oynuyordu. Ama ne M ne L benım bu linkteki değerlerimi tam olarak karşılamıyordu. Alyan alıp sele yuksekliğini ayarladım vs. Bu konuda da tam olarak tatmin olamadım ve her iki bisikletle stant tarafında 10'ar tur yaptım herhalde.

Sprinte kalkıyor gibi yapıyorum ,gidon üstüne yatıyorum M ve L bedenleri arasında kaldım bir fark yok gibiydi. İlk yol bisk. olacağı için ilerde pişman olmak istemedim. Ve kadro yapısından mıdır yoksa mtb de rahata alıştık ondan mıdır iki büklüm oluyordum. Küçük bisiklete binersiniz de dizleriniz karnınıza doğru yaklaşır iki buklum olursunuz ya öyle gibiydi. Sanki bisiklet üzünluğu daha uzun olmalı diye düşündüm. Mtbnin verdiği rahatlığı bulamadım belkide. Triban 500 ü sevemedim rahat edemedim kısaca. Belki de orada sele ayarıdır gidon ayarıdır bunlar bana göre olmadığı için rahat edemedim.

Sonuç olarak farklı marka ve kadroları denemek ve ileride pişman olmamak için satıcıya bu yüzden triban 540 ı almaktan vazgeçtiğimi yazdım. O kadar para veriyoruz yeni başlayacağım için ilerde keşke şunu alsaydım, keşke bunu alsaydım düşüncelerimi min. düzeyde tutmak istiyordum çünkü. F/p ürününü kaçırma pahasına!

Yol bisikletinin rahat olmasını beklemiyorum. Üstunde rahatça gidona uzanıp yatabilirim diyordum. Ama bu kadroda -sanırım endurance triban 500 deki- bunu yapmak zor gibiydi. kadro yapısı belki benim tarzıma uygun gelmedi. İki büklüm hissettim.

Sorum şu : Yol bisikletlerinde ne kadar rahatsınız? Mtb'den yola geçenler çok zorlandılar ve şimdi çok seviyorlar mı bisikletlerini? Bike fit ölçülerine göre tam olarak uygun 1 cm kadar sapma olacak şekilde bisikletler bulabiliyor muyuz? Önce düşük bir fiyattan bir yol bisikleti alıp mı karar vermeliyim yol bisikleti geleceğime?

Teşekkürler.

Geri