Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)
İlk sorum bu bisikletin arkasındaki ruble vidalı mı yoksa kaset dişli mi? Ben tüm özellikleri tekrar tekrar okudum, fakat buna ilişkin bir ibare göremedim(yahut gördüm ama anlayamadım). Eğer bunu anlayabilen biri varsa bunu özelliklerde belirtilen maddelerin hangisinden anladığını bana söylerse sevinirim. Gerçi 8 diş var böyle vidalı ruble olmaz, kasettir diyebilirsiniz ama ben bundan emin değilim.
İkinci sorum ise şöyle: Bu bisikletin cantının genişliği kaç inch ya da santimdir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki(kalınlık açısından soruyorum) bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?
Üçüncü sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker taksam bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik inceliği ne olmalıdır?
Dördüncü ve son sorum şu: Lastiklerin açıklamasında şu yazıyor; "Boyutlar: 700 x 1,50 (38-622)". Şu parantez içindeki 622 nin lastiğin iç çapının 622 milimetre olduğunu belirttiğini biliyorum, 38 in de kalınlık olarak lastiğin milimetre cinsinden kalınlığını ifade ettiğini biliyorum. Yalnız iç lastik alırken genelde Fransız ölçü birimlerini yazmışlar(700x23C gibi). Bana söyler misiniz bu bisikletin lastiklerinin Fransız ölçü birimlerine göre neye denk geldiğini? 700x38C mi?
Teşekkürler.