Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@inziva
Triban 500'ün 2017 modelini mi aldınız yoksa seri sonu olanı mı ben seri sonu olandan arıyorum da bulma şansım varmı

1000 lira bütçem var zorlasam 1200 falan olur yol bisikleti istiyorum fakat pek bilgim yok siz hangi bisikleti önerirsiniz

Scudo
@YusaAligull Ben trek 1.1 hc aldim :asik: kardeşim el koydu ona şimdi canyon endurace al 5.0 almaya çalışıyorum . O olmazsa giant Cotend sl2 2 alacağım inş. O seviyede piyasada bolca bulunan 2. El triban 520 almanı öneriyorum. Karbon masa fiyata göre güzel vites sistemi . Yeni bisiklet olarak en kötü mosso cavalier claris modelini yada triban 500 öneririm . Bunların fiyatları 1900 tl mosso triban 500 1700 tl . Bence mossonu avanraji claris fllset olmasi ve gorunumu. Triban ise karbon masa olması...

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)
İlk sorum bu bisikletin arkasındaki ruble vidalı mı yoksa kaset dişli mi? Ben tüm özellikleri tekrar tekrar okudum, fakat buna ilişkin bir ibare göremedim(yahut gördüm ama anlayamadım). Eğer bunu anlayabilen biri varsa bunu özelliklerde belirtilen maddelerin hangisinden anladığını bana söylerse sevinirim. Gerçi 8 diş var böyle vidalı ruble olmaz, kasettir diyebilirsiniz ama ben bundan emin değilim.

İkinci sorum ise şöyle: Bu bisikletin cantının genişliği kaç inch ya da santimdir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki(kalınlık açısından soruyorum) bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

Üçüncü sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker taksam bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik inceliği ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Lastiklerin açıklamasında şu yazıyor; "Boyutlar: 700 x 1,50 (38-622)". Şu parantez içindeki 622 nin lastiğin iç çapının 622 milimetre olduğunu belirttiğini biliyorum, 38 in de kalınlık olarak lastiğin milimetre cinsinden kalınlığını ifade ettiğini biliyorum. Yalnız iç lastik alırken genelde Fransız ölçü birimlerini yazmışlar(700x23C gibi). Bana söyler misiniz bu bisikletin lastiklerinin Fransız ölçü birimlerine göre neye denk geldiğini? 700x38C mi?
Teşekkürler.

Hepinizize merhaba arkadaslarim abilerim 1 sene aradan sonra bisiklete devam etmeyi düşünüyorum . Daha once 2 mtb ve bianchi slr yol bisikletim oldu . 1800 tl en fazla olmak uzere bisiklet arastirmasi yapiyorum markasi filan hic onemli degil sadece iyi bir performans almak istiyorum . Btwin bana çok sıcak geliyor sizinde onerilerinizi rica ediyorum

Bitsin triban 500 yada mosso cavalier claris uygun olacaktır diye düşünüyorum. :harika:

Bu fiyata sıfır almaktansa ikinci el temiz bisiklet almak daha mantıklı olacaktır

• Beğen
Tepkiler: a.bsrn
Corelli terra 2.0 → 1400 tl civarı
Carraro Cr-Race 012 → 1400'e indirimde görmüştüm.
Kron Rc1000 → 1600 civarı
Salcano Xrs 060 → 1200e gördüm.
Bianchi Slr200 veya 400 → 1500-1800 arası
Mosso Cavalier 700 → 1500 tl
Mosso Cavalier Claris 16V → 1700 civarı
ve birde btwin bisikletler var bütçenize uygun. 1800 lira ve aşağısı için fazla bir alternatif yok sanırım bunlara bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
İkinci el temiz Sora setli Btwin Triban 520 ve Salcano XRS 040 tavsiye ederim paranız da artar. Hatta zorlanırsa Tiagra bile bulunabilir belki... Diğer markalarda durum nedir bilmiyorum açıkçası.

Salcano 030 tiagra
Carraro race 052
2. El tiagra setli bisiklet alabilirsiniz
Bunlara bakabilirsiniz 2.el olarak

Yeni Triban 500 almayı düşünüyorum sizinde görüşlerinizi almak istiyorum iyi forumlar...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arkadaşlar ben forumda yeniyim. bisiklete merak saldım pek fazla bilgim yok. hatta bisikletim bile yok henüz. 3 bisiklet arasında kaldım. bütçem fazla olmadığı için ikinci el bakıyorum. 3 bisiklet arasında kaldım. artılarını eksilerini bilmediğim için sizlere danışmak istedim.

1- Salcano xrs 040 Sora: 2016 model. 1000 lira. (54 cm alüminyum kadro)

2- Kron rc 1000: 2017 model. 900 lira. (56 cm alüminyum kadro)

3- B'twin triban 500 fb. 2016 model. 1000 lira. (60 cm alüminyum kadro).

boyum 1.80 m. şekil olarak kron rc 1000 çok hoşuma gitti. fiyatı da uygun geldi. ancak triban 500'ün kadro garantisi cezbedici. ayrıca 3'lü aynakol kullanılması yokuşlarda vs. iyi avanj sağlar diye düşünüyorum. salcano'ya hiç yaklaşma diyenler oldu.

yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler.

@subu.zengi Triban 500 kadrosu size olmaz. Kron ve Salcano arasında ben olsam donanımından ve kırılma olasılığı daha düşük olduğundan Salcano seçerdim.

Arkadaşlar yol yarış bisikleti alcam btwin,üstündeki set 105 ama 5700 set sizce 105 5800 lü set ile arasında çok bariz farklar varmı vites geçişi ivmelenme fren vs.. 2300 tlye btwin alur 700 alınırmı bu fiyata..

1000-1200 lira bütçem var fakat sıfır istiyorum çünkü bisikletten anlamadığım için kazıklanırım diye korkuyorum 1000-1200 lira arası sıfır bisiklet önerir misiniz?

Başlangıç olarak btwin alabilirsiniz.

@Ahmet ERENN
Bana mı dediniz btwin hangi modelinden bahsettiniz birde Triban 500[2016] 2.el 1000 liraya alınır mı sizce adam 10 gün kullandım demiz sadece bazı yerlerinde çizikler gözüküyor

2000 'e bırakmadı bende almadım,iyikide almamışım 5700 set içime sinmemişti zaten, 5800 105 varken eski set almak bana mantıklı gelmemişti, ultra 900 alcam yazdan sonra inşallah...

Merhaba arkadaşlar bisiklette yeni bisiklete başlayan bir çok kişinin yaptığı hatayı yaparak kullanım alanlarına bakmadan salcano ng 650 mtb aldım daha sonradan da lastiklerini 1.75 dişsiz lastik yaptım ama artık bisikletimi değiştirme vaktimin geldiğini düşünüyorum bütçemden dolayı kron xc2000 veya mosso cavallier claris28 düşünüyorum. ama yol bisikleti kullanan bir çok kişide gördüğüm kadarıyla forması taytı kaskı ayakkabısı pedalları herşeyi ile tam bir profesyonel sporcu gibi duruyor. oysaki benim bisikletle yapacağım şeyler standart günlük işe git gel hafta sonları veya akşamları çokda uzun olmayan geziler. yani performans amaçlı kullanmayacağım. sadece bisikletin daha hafif ve görüntü itibari ile bence çok güzel olduğu için kron xc2000 veya mosso cavallier claris28 almayı düşünüyorum kullanım amaçlarım dikkate alındığında sizce bu bisikletlerden birini almakla hata yapmış olur muyum?

Geri