Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar 2500 max 2750 TL ile önerebileceginiz yol bisikleti var mıdir ?

Scudo
Merhaba,
Uzun bir süre bisiklete ara verdikten sonra İstanbul içi yol/yarış denemek istiyorum. Daha önce uzun bir süre boyunca Rockrider 8.1 L(19.5) kadro kullandım. 49cm'e tekabül ediyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Şimdi yol/yarışta durum birazcık daha spesifik gözüküyor. Günlerdir araştırma yapıyorum ve doğru sonuca bir türlü ulaşamadım. Aklımda (link) almak var. Yalnız kadro boyunda bir türlü karar kılamadım. 52, 54 ve 56 seçenekleri hali hazırda var.
Vücut ölçülerime gelecek olursak 1.81, 1.82 civarı boyum ve 82-83cm civarı bacak iç boyum var. Bazı sitelerde kadro boyu hesapladım ama aklım aşırı derecede karıştı. Sizce 54 mü yoksa 56 mı almalıyım?

Ben bisiklet araştırmam da son aşamaya geldim. Bu 2 bisikletten hangisini seçmem gerekiyor 95 kiloyum. günlük işe gidip gelicem ( gidiş - dönüş : 18 km ) hafta sonları kısa turlar.

(link)
(link)

@agit merhaba. Btwin rockrider 300 kullanıyorum başlangıç için almıştım 3 aya yakın oldu alalı. Kadro falan sağlam ama jant vites vs aynı sağlamlıkta değil benimkinde. Aldığın zaman ayar yaptırırsan memnun kalabilirsin. Ben bodrum mağazasından aldım decathlonun ama sanırım ordaki arkadaşlar pek işinin ehli olmadığından ilk 10 günde sorun yaşamıştım fakat şimdi memnunum ki 540 tan dahada memnun kalabilirsin diye düşünüyorum. Saygılar.

HERKESE MERHBA CARRARO SPORTIVE 221 DEN SONRA YOL BİSİKLETİNE GEÇMEK İSTİYORUM...AKLIMDA 2 MODEL VAR
CARRARO RACE 022 FİYAT 1850 TL
CORELLI TERRA 2,0 1400 TL
SİZCE HANGİSİ??
BU ARADA AĞIRLIĞIM 100 KG SIKINTI YAŞAYACAĞIM BİR DURUM OLURMU?

s.a ben yeni bir bisiklet alacağım bütcem 1500 tl mtb önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için
boy 178 kilo 74

@Hasan28
Salcano Badboy alın...
141badboy20-1170x740.png

@inziva

merida al geç hiç düşünme bile kadro çok iyi ilerde yükseltme yaparsın ultegra set iyi gider o kadroya tabi tiagra da ömürlükdür.

Merhaba arkadaşlar biaiklet foruma yeni kayıt yaptım kron xc 150 kullanıyorum arkadaşlarımla tur yaparken bisikletim yetersiz kalıyor lise 2 öğrencisiyim yol bisikleti alırken nelere dikkat etmeliyim sizin bu konudan bilgilerinize inandığım için size soruyorum cevap verirseniz sevinirim bütçem 2500 maksimum bisiklet linki yazabilirsiniz okuyan herkeze teşekkürler

Arkadaşlar ben bisiklet konusunda çok acemi ve tecrübesizim benim ben yol bisikleti almak istiyorum başlangıç için yol bisikleti önerirmisiniz
Ve 2.el almak mantıklı mı ?

Benim 800 lira bütçem var bana sıfır veya 2.el bisiklet önerisinde bulunurmusunuz

Arkadaşlar işe gidip gelmek için bisiklet alacağım gidiş geliş 20 km. Araştırma yaptım ve aşağıdaki bisikletlerden birine karar vermek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz sizce hangisini almalıyım. Yada sizin tavsiyeleriniz var mıdır. Teşekkürler.
SALCANO CİTY FUN 60 850 TL
MOSSO LEGARDA 1721 MSV V 950 TL
CORELLİ PİERRE 5.0 880 TL

@Pamuk Hayırlı olsun. Seleye taktığınız şey aşırı kötü duruyor. Mersedes'in aynasına CD takmak gibi olmuş. :) Çözüm taytta.

Ayrıca boya çizilmeye aşırı müsait duvara vs dayarken dikkat et :)

Herkese selamlar, carraro sportive 227 kullanıyordum 2 yıldır. Bugun itibariyle Btwin ultra 900 ün siparişini verdim. Bakalım nasıl bir değişim yaşayacağım yola geçtiğimde. Sadece pedal seçemedim henüz. Onu araştırıyorum

@Hasan Ç.

Sele kılıfını bende sevmiyorum kendi bedenime uygun tayt bulamadığım için şimdilik böyle idare ediyorum sanırım biraz kilo vermem lazım :(

Abiler 1.73 cm 48 kilodayım . Bana ince teker çukurlarda dayanır mı ? Sert girdiğim oluyor .Bisiklete İçim acıdığı durumunu çokça yaşıyorum.

İyi günler bisiklete ilkkez başlamıyorum yaklaşık 4000 tl lik 105 set sıfır bisiklet düşünüyorum sadece hız için istanbullda yaşıyorum kadronun konfor olması hiç gerekmiyor sizce kadrosu karbonfiber olup tiagra set olanmı hızlıdır yada karbon maşa aliminyum kadromu scott speedster 20 vb iyimidir eğer karbonfiber ve tiagra olan bisiklet le normal aliminyum kadrolu olan 105 set olan bisiklet arasında çok fark varmıdır hız yönünden Teşekkürler biraz zorlayabilir soru matamatik gibi oldu :D

@rahman18 Hız olarak bu seçenekler bakılacak son seçenekler olsa gerek hız için alıcaksanız yeterli kondisyonum var diyorsanız ilk bakıcağınız şey dişli oranı daha sonra jant, jant göbekleri, lastiklerin hem ince hemde yuvarlanma direncine vs bakılması lazım tabi bisikletin ağırlığı ve kadro yapısıda önemli.

• Beğen
Tepkiler: berkay özyürek
Merhaba

Kız arkadaşıma da yol bisikleti alıp bisikletin ruhunu ve zevkini beraber paylaşmak istedik ama boyu normalden biraz kısa olduğu için oldukça zorlanıyoruz.Kendisinin ölçüleri şöyle :

measurements.jpg

Boy : 150 cm
İç bacak boyu : 70 cm

Tavsiyelerinize ve yardımlarınıza açığım. XS kadrolar genelde 47 kadro boyunda oluyor. Bize 45 cm kadro boylu ve efektif üst boru uzunluğu 52 cm'yi geçmeyen bisikletler lazım.

Yurtdışı sitelere ben bakıyorum. Siz bana yurtiçinde yardımcı olsanız çok makbule geçer :)

Geri