Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

yol bisikletinde başlangıç modelinden başlayarak kademeli olarak bir çok üst modeller var...
benim merak ettiğim alt model ile orta model arasında % kaçlık bir fark olur?
...örneğin aynı markanın 1500-2000 tl ye alınabilecek claris setli yol bisikleti ile 3000-4000 tl lik 105 setli bisikleti pratikte % kaç performas artışı sağlar?
....
xxx marka claris vs xxx marka 105
2000 tl vs 4000 tl
(iki model arasında setler dışından da ; ağırlık kadro jant vb farklılıklarda oluyor.)
yorumlarınız nedir?

Scudo
Merhabalar. Ben forumda yeniyim hatta bisiklette de yeniyim, bir yol bisikleti almak istiyorum ve bu spora başlamak istiyorum. Konu açmadan önce biraz dolaştım ancak kendime uygun tavsiye bulamadım... Bu yüzden max 2000TL ye -daha ucuz olursa iyi olur- bir yol bisikleti almak istiyorum 17 yasindayim ve 174cm boyundayım. Yanlış yere açtıysam affola. Teşekkürler şimdiden.

@kikla
Fiyat konusunda fark yaratan vites ve jant setidir. Vites gecisleri en onemlisi aynakol agirligi belli kullanimdan sonra farkini anlayabilirsiniz. Jant setinin agirliginda nerdeyse 400-500 gr fark olanlar var. Donen cismin agirligida sprint dedigimiz olaya dogrudan etki eder. Lastik konusuna gelirsek bile iyi lastik 300 tl iken normal giris seviyesi 120 tl olabiliyor. Bunun yine farkini uzun yolculuklarda gorebilirsiniz. İşin özeti ne kadar ve ne sıklıkta kullanacaksanız. Eger uzun vadeli dusunuyorsanız en kötü tiagra 4700 set ve r501 ya da rs010 gibi jant seti secin.

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar iki bisiklet arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim
ilk corratec full ultegra ancak 7 yıllık ama temiz kullanılmıs 1500km kullanıldığını söylüyor resimlerdede temiz bir bisiklete benziyor 2600 e bırakıyor arkadaş
(link)
foto internette buldum
ikincisi ise mosso tca 730 105 setli 6bin km kullanıldığını söyledi arkadaş 2015 yapımı
(link)
linki bu arkadaşlar hangisini alsam karar veremedim çok bilmiyorum hangisi daha avantajlı

@Pamuk

Cube attain race direk elenebilir.listedeki tiagra setli tek (pardon specialized de tiagraymis) bisiklet. Ayrica 34'lu ruble koymalari acayip gereksiz olmus. Dag bisikleti yarislarina bile katilabilirsiniz bu rubleyle :acpsnr:
9.45 agirlik bu fiyat icin cok cok kotu zaten...

Btwin ultra 900 modelini bulmaniz ve size uygun bedeni edinmeniz gercekten zor
Cok ugrasmaniz lazim. Onu da cikarin kafanizi karistirmasin bence.

Scultura, hantal jantlari disinda iyi gorunuyor. 28 ruble ve 50/34 aynakol ideal. Listedeki tum bisikletler gibi karbon maşa, yeni nesil 105 set, tam bir granfondo bisikleti olmaya aday.

Mosso, listedeki diger diger modellerin yaninda sönük kaliyor. Guzel giris seviyesi bisikletler yapiyor, fakat sizin butcenizdeki kadrolarinin parasini pek de hakettigini sanmiyorum. Websitelerine girdigimde ilk olarak gorseldeki bisikletin gidonunu yanlis monte ettiklerini gordum :acpsnr:
105 set yazmislar, ne ruble belli ne aynakol belli. Bilgileri cok bastan savma yazmislar. Sanki, dedigim gibi giris seviyesi bir bisiklet satmaya calisiyorlar. Mosso bu kadar pahali bisikletler satmak icin bence henuz hazir degil :) direk eledim...

Specialized, ederinden pahali sattigi bisikletleriyle cok unlu. Sorsaniz, kendilerince sebepleri var tabi bu kadar pahali satmak icin. Mesela allez, specializedin en alt modellerinden biri. Uzerinde tiagra olan bir bisikletin 5300 lira etmeyecegini dusunuyorum ama yine de bu modeli de bir kenara not edelim. Jantlari ve markanin bize verdigi his, kadronun iyi oldugunu hissettiriyor.

Scott speedster serisi scottun en alt seviye yol serisi, agirlik bunu ispatliyor. Bazi parcalarin ultegra takilmis olmasi da, kadronun aslinda bu paraya degecek bir kadro olmadigini ispatliyor. Biraz agresif sayilabilecek bir yppisi var, alin borusu oldukca kisa. Ben elemeyi tercih ederim

Cube attain sl, listede simdiye dek gordugum bisikletler arasindan en favorisi gibi gorunuyor, kadro tipik fondo kadrosu, agirlik gayet iyi, jantlar fazla hantal degil, aksium, 105 yeni nesil set 11'li, rublenin 32 olmasi yokuslarda cook rahat ettiririm diyor. İdeal bisiklete cok yakin, mutlaka kenara yazilmali
:D

Geldim kadrosunun renklerini en begendim modele :asik: lapierre. Cekis sistemi cube attain sl ile birebir ayni(ruble haric,28), oldukca iyi. Janlar shimano rs10 kullanilmis, yine cube attain sl ile ayni diyebilirim cunku aksium dengi jantlar bunlar. Karbon masa dogal olarak. Agirlik yazmamis, fakat 9un altinda olmasi muhtemel. Kadro kablolarinin disardan gelmesi kotu olmus, attail sl'in kablolari bu konuda gercekten cok iyiydi. Fakat yine de gayet basarili bir fondo bisikleti olur.

Sonuc olarak 1 numara cube attain sl oldu. 2.ligi merida ve lapierre paylasir. Meridanin fiyatinin biraz dusuk olmasi (4700) ve o jantlara ragmen 9 kilonun altinda olmasi (8.65) avantaj. Specialized allez 3. sirada (tiagra dezavatanjindan dolayi)

@VeXoR

Kesinlikle mosso. Üzerindeki 11'li, yeni nesil 105 set bile kesin karar verme sebebi. Corratec'in kadrosuna ne kadar iyi bakılmış olursa olsun, üzerinde yüksek ihtimalle 9'lu set vardır. 7 yıllık bir bisiklet kullanılmış olsa da kötü, kullanılmamış olsa daha da kötü :) Kullanılsa dişlilerde(ruble-aynakol-zincir) yorgunluk olacak, kullanılmasa özellikle ruble ve dişlide deformasyon (pas) olacak.

Mossonun jantları da, selesi de oldukça iyi üstelik.

Bedeninin 59 olduğuna dikkat edin. boyunuz 1.85 civarı olmalı

Merhabalar.

Elimde Caad 10 bisikletim vardı. Bisikleti dağıttım. Max. 5000- 5500 tl aralığında bütçem var.

2. El karbon kadro alıp kendim mi toplasam yoksa komple set halinde mi alsam karar veremedim. Sıfır bisikletlerin fiyatları kurdan dolayı çok uçmuş durumda.

Yada yurtdışı canyon alıyım dedim. Yaklaşık 6500 tl gibi bir fiyat çıkıyor vergi + kargo dahil.

O yüzden önerilerinizi bekliyorum. Boyum 176 , iç bacak 71 cm. O yüzden 50-52 kadro olmak zorunda.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Fatih Anıl Öncelikle merhaba Caad 10 dağıtılırmı :krktm: Bence sizi caad 10 dan sonra ancak karbon bir bisiklet tatmin eder. Canyon'un hangi modelini düşünüyorsunuz. Bildiğim kadarıyla sıfır parçalarla toplayacaksanız toplanmış bisikletten daha pahalıya gelir bisiklet.

@trainspotting35 valla dağıtırken aslında çok kararsızdım ama işte bir kaşıntı tuttu. Farklı birşeyler denemek istiyorum. Benimde düşüncem karbon kadro kullanmak. endurance cf 7.0 düşünüyorum 1500 euro sınırından dolayı. toplamayı 2. el temiz parçalardan düşünüyorum.

@Pamuk

Merhaba, herkes bisikletler hakkında size yardımcı olmuş fakat ben öncelikle sizin yol bisikletini bir denemeniz gerektiğini düşünüyorum. İlk bisikletinizin yol bisikleti olması ve İstanbul trafiğinin kargaşası sizi zorlayacaktır. Baktığınızın bisikletler pek ucuz bisikletler değil beğenmezseniz veya rahat edemezseniz sonradan pişman olmayın.

Evet arkadaşlar konuyu hortlatiyorum. Bugünün şartlarında 2000 TL altında gerçekten fiyatının hakkını verecek yol bisikleti tavsiyeleriniz nelerdir?

Ikıncı el xrs030 ya da race 052 :) sıfır soruyorsan "404 not found error" yazısı geniş anlımda belirir. :)

bir aydır bende ikinci el bir yol yarış bisikleti bakıyorum. bu süreçte lapierre audacio 200 ve 300 ü, cannondale caad8 , mosso vs bir çok bisiklete baktım. bulduğum en pahalı ikinci el 1900 lira oldu. ama hiç birini almadım. çünkü bisikletler malum çok fazla km yaptığı için çok yıpranmış oluyor. bence mesele paradan çok temizini yıpranmamışını bulmakta. ayrıca şahıstan bile almak istesem bisikletin faturasını arıyorum. çoğu yok diyor. yani çalıntı mı nedir belli olmuyor. ama aramaya devam ediyorum. benimde üst limitim 2000 lira.

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
İkinci el hususunda benim de aklımda bir sürü şüpheler bulunuyor. Sahibi ne kadar düzgün kullandı, ne kadar yıprandı, ne kadar masraf çıkarır, hatta daha da kötüsü çalıntı mı? O yüzden ikinci el bulmak zor.

Bu sene ki RC 1000 ve RC 2000 modelleri iyi diyenler var ancak çok yol bisikleti kriterlerini çok bilmediğim için yorum yapamayacağım. Siz ne dersiniz?

@Işıklar Gazisi
2 teker 1 adamın tanıtım videosunda kronun kaynak silme tekonolojisi kullandığını gördüm.
Karbon gibi duruyor kaynak noktolari çok belirsiz. Güzel bir teknoloji.
Ayrıca renkleri gayet çekici
R2000modelini ben beğendim ve listeme aldım. Claris göbek kullanılmış ve full claris grup setle güzel bir başlangıç.
Önerilebilecek bir model bence

@Dethagorf dostum birkaç tane var sahibindende 2000 altı xrs030. Dediğin gibi sıfır fiyatlar uçuk. Vallahi bisiklet almaya niyetlendim. Geçen sene 6000 lik karbon kadro bisiklet şimdi olmuş 7200 civarı. Bende ikinci el bakacağım yada 2-3 ay daha bekleyeceğim fiyatların düşmesini.

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
@rknsycck Genelde faturalar atılır insanımız tarafından her faturası olmayan bisiklet çalıntı değil ama nereden bilinecek o da var.

@caesar 2-3 aya fiyatların daha da yükselmeyeceği ne mağlum? Yaz sezonunda fiyatlar yükseliyor, ülkede halâ belirsizlik var. Kumar oynamaktan farkı yok bu işin.

Geri