@Pamuk
Cube attain race direk elenebilir.listedeki tiagra setli tek (pardon specialized de tiagraymis) bisiklet. Ayrica 34'lu ruble koymalari acayip gereksiz olmus. Dag bisikleti yarislarina bile katilabilirsiniz bu rubleyle

9.45 agirlik bu fiyat icin cok cok kotu zaten...
Btwin ultra 900 modelini bulmaniz ve size uygun bedeni edinmeniz gercekten zor
Cok ugrasmaniz lazim. Onu da cikarin kafanizi karistirmasin bence.
Scultura, hantal jantlari disinda iyi gorunuyor. 28 ruble ve 50/34 aynakol ideal. Listedeki tum bisikletler gibi karbon maşa, yeni nesil 105 set, tam bir granfondo bisikleti olmaya aday.
Mosso, listedeki diger diger modellerin yaninda sönük kaliyor. Guzel giris seviyesi bisikletler yapiyor, fakat sizin butcenizdeki kadrolarinin parasini pek de hakettigini sanmiyorum. Websitelerine girdigimde ilk olarak gorseldeki bisikletin gidonunu yanlis monte ettiklerini gordum

105 set yazmislar, ne ruble belli ne aynakol belli. Bilgileri cok bastan savma yazmislar. Sanki, dedigim gibi giris seviyesi bir bisiklet satmaya calisiyorlar. Mosso bu kadar pahali bisikletler satmak icin bence henuz hazir degil

direk eledim...
Specialized, ederinden pahali sattigi bisikletleriyle cok unlu. Sorsaniz, kendilerince sebepleri var tabi bu kadar pahali satmak icin. Mesela allez, specializedin en alt modellerinden biri. Uzerinde tiagra olan bir bisikletin 5300 lira etmeyecegini dusunuyorum ama yine de bu modeli de bir kenara not edelim. Jantlari ve markanin bize verdigi his, kadronun iyi oldugunu hissettiriyor.
Scott speedster serisi scottun en alt seviye yol serisi, agirlik bunu ispatliyor. Bazi parcalarin ultegra takilmis olmasi da, kadronun aslinda bu paraya degecek bir kadro olmadigini ispatliyor. Biraz agresif sayilabilecek bir yppisi var, alin borusu oldukca kisa. Ben elemeyi tercih ederim
Cube attain sl, listede simdiye dek gordugum bisikletler arasindan en favorisi gibi gorunuyor, kadro tipik fondo kadrosu, agirlik gayet iyi, jantlar fazla hantal degil, aksium, 105 yeni nesil set 11'li, rublenin 32 olmasi yokuslarda cook rahat ettiririm diyor. İdeal bisiklete cok yakin, mutlaka kenara yazilmali
Geldim kadrosunun renklerini en begendim modele :asik: lapierre. Cekis sistemi cube attain sl ile birebir ayni(ruble haric,28), oldukca iyi. Janlar shimano rs10 kullanilmis, yine cube attain sl ile ayni diyebilirim cunku aksium dengi jantlar bunlar. Karbon masa dogal olarak. Agirlik yazmamis, fakat 9un altinda olmasi muhtemel. Kadro kablolarinin disardan gelmesi kotu olmus, attail sl'in kablolari bu konuda gercekten cok iyiydi. Fakat yine de gayet basarili bir fondo bisikleti olur.
Sonuc olarak 1 numara cube attain sl oldu. 2.ligi merida ve lapierre paylasir. Meridanin fiyatinin biraz dusuk olmasi (4700) ve o jantlara ragmen 9 kilonun altinda olmasi (8.65) avantaj. Specialized allez 3. sirada (tiagra dezavatanjindan dolayi)