@mywashere
Hocam şimdi ikiside çok benzer bisikletler.Triban 500'ün bir avantajı kadro'da bagaj deliği olması ve bağaj takılabilmesi.
Fakat kadro tasarımı konusunda ben bu B'Twin tribanların kadrosunu ve renk uyumunu pek sevemedim.Burada şunu belirteyim B'Twin'e karşı bir düşmanlığım falan yok şuan hatta bir ara 2 adet B'Twin sahibiydim ve şuan hali hazırda bir B'Twin katlanırım var bunuda yorumumun tarafsız olduğunu belirtmek amacıyla söyleyeyim.
Şuana kadar yakından Mosso görmediğim için kadrosu , boya kalitesi , kaynak işçiliği için birşey diyemeyeceğim.Fakat Mosso'nunda tasarımı bana soğuk geliyor sizin için durum nasıl, hangisini beğeniyorsunuz bilemem.
Vites sistemleri mevzusuna gelince ben Tourney'in Microshift'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum.Daha önce Microshift kullanmadım ama uzun bir süre Tourney'i sıkıntısız kullandım ve burada arkasında Shimano olduğundan dolayı Tourney diyorum.
1370 Liralık bisikleti 1300 lira'ya kesin pazarlıkla 1250 lira'ya kadar alabileceğinizi düşünüyorum tabi daha aşağısıda olabilir, Triban 500 ise sabit 1300 lira ve arada çok bir fark yok.
Eğer Mosso'yu yakından görme imkanınız varsa gidin Mosso'yu bir görün sele kalitesine , kaynak yerlerine bir bakın ve dahası renk ve tasarım olarak beğeniyor musunuz ona bakın.
Bu arada B'twinlerin boya ve kaynak işçiliğinin hoşuma gittiğini belirtmeliyim.Tabi siz eğer yakından kurcalamadıysanız Triban'a da bir bakın.