Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Ozan Yiğit Tabaş

Tourney için neye göre dandik diyorsunuz?
Tourney bu kadar dandik(!) iken neden kesinlikle microshift diyorsunuz?

Kaç km tourney kullandınız da bu kanıya vardınız?

Öyle dandik deyip kaçmayın tecrübelerinizi paylaşında herkes faydalansın ;)

Scudo
triban 500 tam bir fiyat performans bisikleti ömür boyu kadro garantisi kesinlikle pişman olmazsınız yeni başlayanların dostu triban 500

• Beğen
Tepkiler: mywashere
@hlksnrr xc250 kullanmışlığım oldu yaklaşık 3-4 ay. Vites ayarı bu kadar çabuk bozulabilen bir aktarıcı sistem görmedim ben. 2-3 çukura girmeye bile gelmiyordu. Daha sonra xc500 ile Altus'a geçtim. Arada dağlar kadar fark vardı. Microshift hakkına pek bir bilgim yok yalan olmasın ancak b-twin markasına güvenerek bu kıyaslamada triban diyebilirim. Yine de tekrarlıyorum, toruney'den uzak durula. Üstüne ne kadar koymak gerekiyorsa koyup (Shimano olacaksa) Claris, sora kullanmak daha iyi. Hiç değilse ne amaçla üretildikleri belli..

@hlksnrr foruma genel bir soru sorabiliriz burdan. Tourney aktif kullanıma kesinlikle hitap etmediğini düşünüyorum ben. Vites ayarı çabuk bozuluyor. İnsanlar okudukça onlar da yorumlarını yaparlar zaten

@Ozan Yiğit Tabaş Doğru söylüyorsunuz sonuçta forumun amacıda bilgi paylaşmak buradan diğer arkadaşlarda yazarsa tecrübelerini okuruz.

• Beğen
@hlksnrr Mosso için daha fiyat almadım ama nakit olacağından 1370 olan fiyatından daha aşağı bi fiyat verirler

mtb kullanıyorum 5 yıldır üzerinde tourney var. bir defa bile ayar sorunu vs. yaşamadım. şimdilerde yavaştan yol bisikleti topluyorum. sırf tourneyde yaşadığım tecrübe dolayısıyla öyle sora olsun, 105 olsun hevesine kapılmadım. claris bana fazlasıyla yeter mantığıyla yaklaşıyorum toplama işine.
giriş seviyesi dahi olsa üzerinde shimano yazıyorsa benim için tercih sebebidir.

@mywashere

Hocam şimdi ikiside çok benzer bisikletler.Triban 500'ün bir avantajı kadro'da bagaj deliği olması ve bağaj takılabilmesi.
Fakat kadro tasarımı konusunda ben bu B'Twin tribanların kadrosunu ve renk uyumunu pek sevemedim.Burada şunu belirteyim B'Twin'e karşı bir düşmanlığım falan yok şuan hatta bir ara 2 adet B'Twin sahibiydim ve şuan hali hazırda bir B'Twin katlanırım var bunuda yorumumun tarafsız olduğunu belirtmek amacıyla söyleyeyim.

Şuana kadar yakından Mosso görmediğim için kadrosu , boya kalitesi , kaynak işçiliği için birşey diyemeyeceğim.Fakat Mosso'nunda tasarımı bana soğuk geliyor sizin için durum nasıl, hangisini beğeniyorsunuz bilemem.

Vites sistemleri mevzusuna gelince ben Tourney'in Microshift'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum.Daha önce Microshift kullanmadım ama uzun bir süre Tourney'i sıkıntısız kullandım ve burada arkasında Shimano olduğundan dolayı Tourney diyorum.

1370 Liralık bisikleti 1300 lira'ya kesin pazarlıkla 1250 lira'ya kadar alabileceğinizi düşünüyorum tabi daha aşağısıda olabilir, Triban 500 ise sabit 1300 lira ve arada çok bir fark yok.

Eğer Mosso'yu yakından görme imkanınız varsa gidin Mosso'yu bir görün sele kalitesine , kaynak yerlerine bir bakın ve dahası renk ve tasarım olarak beğeniyor musunuz ona bakın.

Bu arada B'twinlerin boya ve kaynak işçiliğinin hoşuma gittiğini belirtmeliyim.Tabi siz eğer yakından kurcalamadıysanız Triban'a da bir bakın.

• Beğen
@mywashere vites sayısından çok vites oranı önemli. btwin'de 30/25 - 1,200 oranla pedal çevirirken mosso'da 34/28 - 1,214 oranla pedal çevireceksiniz. yani yokuşlar için küçük dişliler üzerinden ele alacak olursak aradaki fark yok denecek kadar az.

@mywashere

Tourney'de 2'li aynakol
Microshift'te ise 3'lü aynakol

3'lü aynakol'un yokuşlarda faydası olacaktır fakat kondüsyonlu birinin 3'lü aynakola çokta ihtiyacı olmayacaktır.

B'twin Triban'a bağaj deliği ve 3'lü aynakol koyarak müşteri potansiyelini genişletmiş ve ucundan tur bisikleti havası vermiş.Eğer bağaj takar tur yaparım derseniz Triban sizin için iyi bir seçenek olur ama vites sayısı farklı olsada size çok rahat yetecektir ve Tourney'de 14 vites olmasına rağmen son viteste tempolu gitmek için çok antrenman yapmanız gerekecektir.

• Beğen
@Salih Abi @hlksnrr Daha önceki bisikletim mosso 1521 idi maşa kilidi dışında bir sıkıntı çıkarmadı kadrosu kaynakları vs gayet sağlamdı yani.Benim en büyük tereddütüm vites sayısı ile ilgiliydi ama anlaşılan sayı az olsa da performansta pek bir fark olmayacak Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim bu arada mosso modelinde bagaj delikleri bulunuyor

Farklı konu açmak istemedim hem arkadaşa da faydası olur. Sanırım 1500-1600 liraya kadar bir yol bisikleti arıyor arkadaş. Ben de o durumdayım. Fiyat/performans olarak neler önerirsiniz. Bianchinin ve salcanonun uygun fiyatlı claris aktarmalı bisikletleri var. 2016 olsun diye bir derdim yok sıfır ama 2015-2014 daha kaliteli indirimli ürünler de olabilir. Önerilerinizi bekliyorum.

• Beğen
Hocam siz yakından bakmadıysanız ikisinede bakın.Vites sayısından çok dişli oranları önemli ve zaten bu fiyat seviyesinde çok seçenek yok aşağı yukarı aynı kalitede.Bu arada bağaj deliği güzel bir avantaj.

@forwett

Hocam profilinizde Ankara'da olduğunuz gözüküyor Performans bisiklete gidip şuna bakabilirsiniz : (link)

Ben kadro tasarımını ve renklerini çok beğeniyorum 610'un.

@Salih Abi Hocam bende diğer arkadaşa tam 610 öneriyordum.Siz nasıl bir kadro üzerine topluyorsunuz?

@mywashere

İkisinde de aynakolda 34x50 kasette 11x28 dişli oranlarına sahip.Zaten claris , tourney vs. çok farketmeyecektir hatta hiç farketmeyecektir.Bu setlerden sonra asıl farkı 105 ile yaşarsınız.

evet 610 tasarım renk ve jantlar olarak gerçekten hoş görünüyor. Benim gibi yeni birinin işini fazlasıyla görür gibi. Başka önerileri olanlar varsa bekliyorum.

Geri