Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Umut AKAN
Tabiiki 052, düşünmeyin bile

Scudo
kron rc 2000 1400 tl

052 sağlamdır. Kaza yapan iki arkadaşım var kadro ve maşalarında sıkıntı yok jantları yamulmuş sadece.

• Beğen
Tepkiler: Umut AKAN
Şimdi iyi diye bir şey yok herşey sizin ne beklediğinizle alakalı.

Sculturanın garanti artısı var, uzun yıllar kullanıp yavaş yavaş yükseltecekseniz neden olmasın.
Ama bir sene kullanıp karbon alacağım diyorsanız veya alırım hiç yüksetmem diyorsanız daha iyi donanımlı carraro da düşünülebilir.

• Beğen
@aslanpençesi yorumunuz için teşekkür ederim ama biraz üst donanım arıyorum :)

@Berke 052'yi zaten sizin incelemenizle beğendim tekrar teşekkürler:)

@Ozan k. Açıkçası ben bisiklete adamakıllı 2009 model dahon eco 3 ile başladım hala duruyor ,ardından bu sene 720 aldım ama baktım ki asfalttan dışarı çıkmıyor ve performans istiyorum hemen kaza bela geçirmeden onu satıp iyi donanımlı evladiyelik bir yarış bisikleti almak istiyorum .
Merida kadro konusunda beni cezbediyor ama Carraro'nun da donanımı müthiş ne yapacağımı bilemedim doğrusu

• Beğen
Tepkiler: caesar
@Umut AKAN carraro al geç. Merida kaliteli marka ama hemen hemen aynı fiyata daha iyi donanımı olan 052 cezbedici :)

Ayrıca bisikletlerin kadro garantileri bisiklete biçilen ömürle bağlantılı. Aldığınız bisikletin ömrü on yıl ise kadro garantiside on yıl oluyor.

• Beğen
Olay sadece kadro veya grup ses değil, furç, kablo, sele kelepçesi vs vs bir sürü ayrıntı var. Merida o yüzden daha rafine olacaktır. Sora vites sistemi de eli yüzü düzgün sistem. Ancak claris'i bilemiyorum. Bence yakından görün o zaman kafanızda durum şekilleniyor.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim son olarak hafif bozuk yollardan (mıcır vb.)geçmek karbon maşa için bir sorun yaratır mı ?

@Umut AKAN Yaratmaz.Hiçbir şey olmaz.Bisikletimle bir off-road yapmadığım kaldı sadece.Mıcırlı yol, arnavut kaldırımı fark etmiyor.Sen titreşime dayan yeter.Bisiklete bir şey olmaz.Bu kadar net.

@Uptown Cyclist yorum için teşekkür ederim peki iki bisiklet arasında hangisi daha uzun ömürlü olur sizce ?

@Umut AKAN Şimdi şöyle bir şey diyeyim, kaç kez yol bisikleti kullandın da bu ikisinin kadrosunu kıyaslıyorsun? Tamam Merida çok çok daha büyük bir marka ve kadrosu daha kalitelidir (Bana bedava versen Merida kullanmam o ayrı) ama şu esneme olayını falan anlayacak kadar ileri seviyede değilsin ki.Yanlış anlama beni sakın yani Tiagra bir bisiklet almak varken Carraro'nun modeli için diyorum, gidip Merida niye alasın? Marka içime çok siniyor, alırsam daha mutlu olurum dersen o ayrı.Ama şu kalite konusunu kafana takmana hiç gerek yok.Carraro CR052 forumda kullanıp da şikayet eden hiç görmedim.Karar senin elbette.

@Uptown Cyclist Yanlış anlamam elbet doğru söylüyorsunuz ,cr052 benim yol bisikleti konusunda ilk tecrübem olacak :)

En iyisi ben yılbaşını bekliyeyim yeni modelleri de görüp fikir sahibi olurum, kısmetse yol bisikleti kervanına bende katılırım:D:D

@Umut AKAN son cümle en mantıklısı olmuş dostum :) Bende yeni modelleri bekliyorum. Avantajlı bir şey bulursam alacağım. Bulamazsam sensium 200 var şu an aklımda. Muhtemelen o olacak.

Buradan fikir alışverişi yapalım ya. Bende araştırma safhasındayım.

• Beğen
@Umut AKAN imkanın varsa bence bekleme 052 için çünkü çok satan bir model olduğu için git gide fiyatı artıyor.
Mesela ben 2014 yılında aldığımda bisiklet 1989 TL idi bu yıl 2223 TL oldu, 2016 modeli de 2400 civarına gelebilir.

Genelde kadro jant grupset sıralamasıyla bisiklet alın derler bence grup seti ön plana koymayın kadronuz kırılırsa geri dönüşü yok ama grup seti yavaş yavaş yükseltebilirsiniz

Kafamdaki konuyu açmışsın :) Ben iki bisikleti de canlı görüp denedim.Her ne kadar parça bazında Carraro daha iyi olsa da Merida'nın kadro dizaynı renkleri çok çok güzel.Diyosan kadrom içime sinsin zamanla yükseltirim o zaman Merida'yı al.

carraro 032 kullanıyorum. 100 kg ım. bir ayda 1200 km kullandım. bozuk yol da da gittim çukura da girdim çıktım ufaktan. lastik patlağı hariç sorun yok.

(link)

scott en pahalı bisikletinde bile kendi jantlarını kullanıyor bunda da kendi jantları var. 24/20 telli jant seti. 2000tl altı bir bisiklette böyle bir jant görmek pek mümkün değil. başka bir avantajı da jant göbeklerinde. her tourney kullanan firma gibi vidalı göbek takmamışlar kaset ruble takılabilen bir göbek var. vites sistemi yükseltmesi yapılarak mükemmel bir hale getirilebilir bence bu bisiklet. kesinlikle çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. ağırlığı da hallowtech göbek kullanmayan tourneyli bir bisiklete göre çok makul = 10kg. ileride apex veya tiagra sete geçince çok rahat 9 kg ya yaklaşır bu bisiklet.

@Umut AKAN
merida kadrosu tabiki carraro kadrosundan daha iyidir. claris olmasına pek takılma, 1-2 yıl kullanıp grup seti yükseltelebilirsin. önemli olan kadrodur

iyi markaların kadroları donanımı düşük dahi olsa tercih edilmesi abes olmaz. Ancak tavsiyem tiagra donanımlı carraro yu sakın listedden çıkarma, carbon maşası ve kadrosu inan seni üzmeyecektir. Tiagra donanım ile sora donanım arasında bile farkedilir bir fark oluyor, claris ile bu fark daha da hissedilecektir. Ayrıca carraro gayet te yakışıklı bir bisiklet. Trollemek gibi olması İzmire taşınan bir arkadaşım carraro sunu (henüz 3 aylık) satıyor. ilgini çekerse seni onunla da irtibatlandırabilirim. ikinci el olarak oldukça temiz bir bisiklet. carraroyu mağazada bir görmeni tavsiye ederim. İkinci el olması diyorsan yenisini de düşünebilirsin. bence bakmaya değer.

Geri