Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Benim tercihim kesinlikle XRS 030. 2000 Tl'lik bisiklet alırken paramızı çöpe atmak istemiyoruz ve hepimizde haklıyız. Ancak Carraro'nun kadrosunu, Salcano'dan iyi yapan özellikleri okuyamadım bu başlık altında. Yani şu tarafı daha iyi şu tarafı daha kötü. Ha keza Lapierre içinde aynı şey geçerli. Salcano kadrolarını hazır alıyor. Acaba Carraro kendi üretiyorsa ki "emin olun nasıl temin ettiklerini bilmiyorum" ne farkı oluyor anlayamadım ? Benim bu forumda Salcano Xrs 030 kullanmış bir kaç değerli ve bu işi bilen arkadaşıma sorduğum sorularda aldığım cevap şu "Vallahi bir daha olsa hiç düşünmem dağa taşa rahatça vurmak için XRS 030 alırım. Bakma abi sen milletin Salcano için gıy gıy yaptığına" Bu tecrübeyle söylenmiş bir söz. Yani ben burada savunmuyorum fakat bir tecrübeyi aktarmaktan da geri duramadım. Onun jantı bunun lastiği değil ki mesele. Kullanan arkadaşlarımızın yapacağı değerlendirmeler. Sonuçta karar yine bize ait olacak.

Ben misalen Rock Rider 500 kullanıyorum ve size çok rahat eksik taraflarını saymaktan geri durmam. Çünkü kullanıcının alım politikasını etkileyecek esas unsurlar bunlar.

Hepinize saygılar.

Scudo
Bende Bu üçlü arasında çok git geller yaşamıştım. kararı salcano dan yana kullandım ve çok mutluyum kararımda. hepimiz aldığımız ürünün kaliteli olmasını sorun çıkarmamasını isteriz fakat gözden kaçırdığımız en önemli nokta servis hizmeti bence marka ve modellere karar verdikten sonra servis kalitesine bakılmalı bölgedeki kullanıcılardan bu konuda bilgi alınmalı sen en kral marka modeli aldın fakat servisi yok veya hiç servislikle alakası yok işte ozaman paranla rezil olup nerden aldım bunu demeye başlarsın.

Abiler istanbul anadoluda salcano bakabileceğim yer var mı ? Onuda aklıma soktunuz tebrikler :D

SALCANO asla düşünmeyin

@air28-3

Neden salcano düşünmesinler onuda açıklarsanız iyi olur.

Bisiklet camiasındaki birçok insan Salcano markasına, otomobillerin Tofaşı gözü ile bakıyor ve küçümsüyor.
2.5 senedir xrs030 Tiagra modelini kullanıyorum. 7.000 km'yi geçtim.Şimdiye kadar hiçbir sorun çıkarmadı ve beni yarıyolda bırakmadı.
Tırmanışlarda 52/39 aynakol 11-25 ruble zorladığı için, aynakolu 50/34 olarak değiştirmek dışında başka bir değişikliğe gerek duymadan kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M. ve rata
öncelikli olarak şunu söleyeyim xrs030 şahane makine arkadaşımda var ve cidden hafif 10 kilo üstü deildir fabrikadan çıkış hali çok akıcı geometrisi çok güzel..ama benim tercihim konuda yorum yapan lapierre kullanıcısı arkadaşın önerdiği makine : ) lapierre burada bahsi geçen tüm markalardan bir iki adım belki 4 5 adım önde hem marka değeri hem tasarım hemde tarihçe olarak :D

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@N.ÖZKAN hocam bu konuda kesinlikle haklısınız 2 bin tl ile salcano almayıp gidip iyi markaların donanımsız bisikletlerini almak daha mantıksız bana göre ben sadece aynakol ruble oranından dolayı zorlar diye söylemedim.

• Beğen
Salcanoda nakit olarak güzel bir indirimde yapabilirler ( ben nakitte 400 TL daha ucuza almıştım).

Sadece konuda geçen 4 markadan birini alacak olsam, @ertanmrtz 'ın tavsiye ettiği Lapierri ilk sırada düşünürüm. Tırmanışlarda dizlere fazla yük binmemesi için.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Bu çocuk bisikleti gibi boyanmış bisikleti beğendiysen Salcano al tabi ama o kadar berbat ki renkler, altında 2 milyarlık bisiklet olacak fakat en ufak bir profesyonellik görünmüyor bence.

https://www.bisikletspor.com/image/data/salcano/2015/xrs030-tiagra-d-50d94.jpg

@mehmet ulaş şu markayı al şunu alma demiyeceğim.(Salcanoya eskiden yaşadıklarımdan hep soğuğumdur ama :)) Bu modellerin hepside verdiğin paranı karşılığını sana verecektir. Benim düşünceme göre dikkat etmen gereken tek konu vites oranlarıdır. Yeni başlayan bir kişi için 50/34 aynakol ile en büyük dişlinin min 28 olduğu bir rubleyi sana öneririm. Bu noktaya dikkat ettikten sonra sana kalan tipi ve ücreti en çok hoşuna gideni alman.

@Berke K. çocuk bisikleti güldürdün hocam:) cidden renk olayı pek yapamıyor salcano.

• Beğen
Berke sana katılıyorum hiç beğenilcek bi tarafı yok SALCANO nun..:ckkmk:

@ertanmrtz
Valla böyle renkleri Ümit markası falan yapıyor 24 jant bisikletlerinde. :D

• Beğen
@Berke K. Salcanonun geçen senenin renkleri çok güzeldi hatta mavi salcano almayı düşünüyordum ama kısmet mavi lapierrede oldu :)

• Beğen
Tepkiler: ahmtayd ve Berke
ertanmrtz LAPIERRE iyi bi seçim..Güle güle kullan

• Beğen
Bence burada herkes kendi kullandığı marka hakkında olumlu olumsuz görüşleri deneyimleri varsa onları paylaşsa daha iyi olur. Böylece seçim yapmak durumundaki arkadaşa daha çok faydalı oluruz. fotoğraf paylaşıp bunun tekeri şöyle diğerinin jantı böyle dersek fanboyluktan öteye geçemeyiz, hem de bu bisiklete sahip olan arkadaşları üzmüş olabiliriz. bildiğim kadarıyla bu forumda takılan kimse zengin değildi. Yani bir şekilde bisikletlerini yaşı biraz küçük olanlarımız karne hediyesi biraz daha büyüklerimiz maaşlarımızdan artırdığımız paralarla alıyoruz veya kredi kartına taksit yaptırıyoruz. Başta söylediğimi tekrar ediyim başka markaları saçma sapan yorumlarla kötülemek yerine kendi kullandığımız markalar hakkında yorum yapalım.

@mustafa ç kendi kullandıklarının hiç eksisi olmuyor :(

Bu arada lapierre elendi neden 1000 eouro = 3000 tl eder kaliteli belli ama alamam pahalı salcano boyası heryerinde salcano yazısı oluşu ve aynakolunun büyük olması nedeni ile elendi geriye mosso ve carraro kalıyor birisi italyan birisi türk carraro daha ağır ama fazla değil mossoya göre 500-600 gram gibi bişey ağır ben onu farkedeceğimi bile sanmıyorum ayrıca carraro satıcısı ömür boyu
Kadro 2 sene normal garanti ve 2 sene ayarlarını ücretsiz ben yapıcam sözü verdi sonuç %99.9 carraro alıcam 2000 tl ile

Herkes yorumunu yapmakta özgürdür..Burda kimseyi rencide etme gibi bi düşüncemiz yok,herkesin şahsi fikri ok??

@mehmet ulaş Hocam hangisi İtalyan hangisi Türk? Mosso Tayvan malıdır, Carraro Türk. İtlayan yok yani.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Geri