Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba. Şuan hibrit bir bisiklet kullanıyorum (corelli fitbike 2.0) ve yol bisikleti almak istiyorum. Şehir içi ulaşımımı yine corelli ile sağlamayı düşünüyorum ama 50-100kmlik sürüşler yapmak istiyorum. Çok atletik birisi değilim, Boyum 171cm, bacak boyum 78cm, yaşım 28. Endurance bir bisiklet almayı düşünüyordum fakat maksimum 60bin tl bütçe ile alabileceğim modeller ya çok ağır ya da agresif markalama sebebiyle gözüme hoş gelmiyor. Decathlon'da Van Rysel EDR AF 105 var ama S bedeni yok. S beden beklerken Van Rysel NCR CF Tiagra indirime girdi. Bisikleti oldukça beğendim ama yol bisikletine yeni geçeceğim. Sizce bu bisiklet çok mu agresif bir sürüş sunuyor? Decathlon tanıtım yazılarında çok genel bir kitleyi hedeflediği için anlaması oldukça güç oluyor.

Scudo
herkese selam. Van rysel bu fiyatıyla alınabilir mi? Taksitle 72000 fiyatı var

Dostlar merhaba uzun zaman sonra sıfır bisiklet alacağım carraro fire di2 105 ile mosso r16 sr7.2 105 mekanik arasında kaldım arasında kalmama sebep olanlar mossonun karbon jant ve karbon gidon ile gelmesi carraronun ise alu jant ve alu gidon olmasına rağmen di2 105 le geliyor olması tavsiyeniz nedir

Fire 3.2 uci kullandım uzun süre
bisikletimi sattım ve mosso nu FALCON SR7.0-DI2 CARBON modeline çok baktım yorum aradım. En son sözüne güvendiğim bisikletçime danıştım.
Mosso nun karbonu carraroya göre daha esnek dedi. Carraro dan mosso ya geçmezdim dedi.
bianchi aldık :komik:

Dostlar merhaba uzun zaman sonra sıfır bisiklet alacağım carraro fire di2 105 ile mosso r16 sr7.2 105 mekanik arasında kaldım arasında kalmama sebep olanlar mossonun karbon jant ve karbon gidon ile gelmesi carraronun ise alu jant ve alu gidon olmasına rağmen di2 105 le geliyor olması tavsiyeniz nedir
Mosso'nın jantları karbon ama markası falan yok. Ne olduğu belli değil. Geçmişte bu tarz markasız bir karbon jant seti kullanmıştım bir süre. Jantlar çok fena esneme yapıyordu. Özellikle ayağa kalkınca değişik bir hissiyat oluyordu. Ama jant hariç diğer parçalar üst düzey. Ben mossoyu alsaydım üstündeki jantları satıp bütçem dahilinde jantları değiştirirdim.

Arkadaşlar merhaba. Şuan hibrit bir bisiklet kullanıyorum (corelli fitbike 2.0) ve yol bisikleti almak istiyorum. Şehir içi ulaşımımı yine corelli ile sağlamayı düşünüyorum ama 50-100kmlik sürüşler yapmak istiyorum. Çok atletik birisi değilim, Boyum 171cm, bacak boyum 78cm, yaşım 28. Endurance bir bisiklet almayı düşünüyordum fakat maksimum 60bin tl bütçe ile alabileceğim modeller ya çok ağır ya da agresif markalama sebebiyle gözüme hoş gelmiyor. Decathlon'da Van Rysel EDR AF 105 var ama S bedeni yok. S beden beklerken Van Rysel NCR CF Tiagra indirime girdi. Bisikleti oldukça beğendim ama yol bisikletine yeni geçeceğim. Sizce bu bisiklet çok mu agresif bir sürüş sunuyor? Decathlon tanıtım yazılarında çok genel bir kitleyi hedeflediği için anlaması oldukça güç oluyor.
Ben şahsen Bianchi nirone düşünürdüm, 12'li 105 set, illa kadro karbon olsun isteği yoksa.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MarkoPasha
Ben şahsen Bianchi nirone düşünürdüm, 12'li 105 set, illa kadro karbon olsun isteği yoksa.
Çok teşekkürler yorumunuz için. Stok azalıyor görünce sipariş ettim Ncr Cf'yi, hidrolik disk + 9 kg ağırlık cazip geldi, grupseti feda ettim :)

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Çok teşekkürler yorumunuz için. Stok azalıyor görünce sipariş ettim Ncr Cf'yi, hidrolik disk + 9 kg ağırlık cazip geldi, grupseti feda ettim :)
105 ile tiagra arasında fark olsa da ben aşırı fark edeceğini düsünmüyorum. Bence iyi yaptınız

105 ile tiagra arasında fark olsa da ben aşırı fark edeceğini düsünmüyorum.
12'li 11-34 105 ile 10'lu 11-32 tiagra arasında hissedilir fark vardır. 105'teki dişli oranları, tiagraya oranla daha yumuşak vites geçişleri sağlar.Ayrıca 105'teki 34 diş de yokuş için ekstra avantaj.

Bisikletinizi güle güle kullanmanızı dilerim.Ben de 105- tiagra farkına rağmen yine de Decathlon'un bisikletini tercih ederdim.

• Muhteşem
12'li 11-34 105 ile 10'lu 11-32 tiagra arasında hissedilir fark vardır. 105'teki dişli oranları, tiagraya oranla daha yumuşak vites geçişleri sağlar.Ayrıca 105'teki 34 diş de yokuş için ekstra avantaj.

Bisikletinizi güle güle kullanmanızı dilerim.Ben olsam ben de Decathlon'un bisikletini tercih ederdim.
İlla vardır. Vites geçişleri hakkında yorum yapamam kullanmadım tiagra. Ama dişli oranları çok Üzmez bence. Ben 28 lik arka ruble ile yokuşları çıkabiliyorum. %20 yoksa çıkılıyor yine. Ama tabiki artı olarak döner yokuşta

• Beğen

Hayırlı olsun hocam, keyifle kullanın

• Muhteşem
Başlık oluşturmadım benimde yardıma ihtiyacım var
salcano 63d mi yoksa ncr cf tiagramı.
Salcano alüminyum fakat 105 set var.
Ncr cf de karbon ama tiagra var iki ürününde fiyatı aynı hangisi alayım

Başlık oluşturmadım benimde yardıma ihtiyacım var
salcano 63d mi yoksa ncr cf tiagramı.
Salcano alüminyum fakat 105 set var.
Ncr cf de karbon ama tiagra var iki ürününde fiyatı aynı hangisi alayım
Carraro 063d olacaktı sanırım. Ben kullandım bi süre, ya ne iyi bisikletti keşke satmasaydım diye hiç düşünmedim. Çünkü 063 11-28 rubleyle geliyor, çöpe atsan acımazsın. Bu nedenle tam da olmamış bisiklet bence :/ o yüzden ikisi arasında bence NCR.

Carraro 063d olacaktı sanırım. Ben kullandım bi süre, ya ne iyi bisikletti keşke satmasaydım diye hiç düşünmedim. Çünkü 063 11-28 rubleyle geliyor, çöpe atsan acımazsın. Bu nedenle tam da olmamış bisiklet bence :/ o yüzden ikisi arasında bence NCR.
:D Arka ruble 28 diş diye de bisiklet çöp olmaz ya. Sen genel olarak beğenmemişsin 28 dişliyle de tırmanamayınca bahane olmuş gibi :D

Bende de 062 var. Ben çok memnunum. Arkadaşlarımın bisikletine bakınca bir eksiğini görmüyorum. Ağırlığı güzel akışı güzel jantları güzel.

28 ruble olayı yokuşlarda biraz zorluyor ama yine de çıkılıyor. Bu arada benim kondisyonum o kadar iyi değil uzun turlara bu yaz başladım. Ona rağmen çıkabiliyorum. Çok rahatsız olduysanız rubleyi değiştirmek mümkün

:D Arka ruble 28 diş diye de bisiklet çöp olmaz ya. Sen genel olarak beğenmemişsin 28 dişliyle de tırmanamayınca bahane olmuş gibi :D
Hocam bisiklet değil ruble çöp, yanlış anlaşılmasın, tamamen yanlı ve taraflı yorumum :)

Çok üst düzey bir bir sporcu değilim, o nedenle bana yetmedi 28, Ankara'nın Dikmen'i, bitmeyen yokuşları ciğerimi bacağımı kalbimi bitiriyordu. Ruble 32 denedim ama bisikletle pek duygusal bağ kuramayınca vedalaştık. 12'li 105 set bana daha iyi geldi ama en nihayetinde 32 aynakol 50 ruble canım MTB'mi daha çok seviyorum :)

12'li 105 set bana daha iyi geldi ama en nihayetinde 32 aynakol 50 ruble canım MTB'mi daha çok seviyorum :)
Kondisyonun belli bir düzeye gelince 12'li 105 setin daha hızlı yokuş çıktığını göreceksiniz.Y ol bisikletleri ile daha hızlı, mtbler ile kolay yokuş çıkılır.

Başlarda carraro daytona 720 dağ bisikletiyle başladım 36-22 aynakol 11-39 ruble dişli oranları vardı (0.564 tırmanış oranı) çok kafaya takardım hep daha büyük ruble olsun daha iyi tırmanayım diye ama zamanla ve tecrübe edindikçe ne kadar da gereksiz büyüttüğümü öğrenmiş oldum. Şuan yol bisikletim var 50-34 aynakol 11-32 ruble (1,06 tırmanış oranı) yaklaşık bir yıldır sürüyorum ne profesyonel sayılırım nede kondisyonum çok iyidir boyum 168cm kilom 56kg

(bununda avantjı var diyim ama sanırım kilo alsam daha iyi olucak yanılmıyorsam zayıf olduğum için güçten kaybediyorum bu konuda bilgili arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim :) )

dağ bisikletim ile bir sefer kartepeye tırmandım yol bisikletim ile 2 sefer tırmandım (tabi sadece kartepe değil kocaelide tırmanış yaptığım birçok rota var kartepe en baba yer olduğu için oradan örnek verdim) yol bisikleti ile tırmanmak çok daha keyifli ve hızlıydı ve ayrıca özellikle belirtmek isterimki dişli oranları çok korkutuyordu beni ama hiçte korktuğum gibi olmadı karetepe gibi bir yere tek molayla çıktım onda da suyum bittiği için suyumu alıp devam ettim.

Biz insanlar bazen bazı şeyleri gözümüzde gerçekten fazla büyütüyoruz o yüzden düşünmeyi bir kenara bırakıp pedallamaya başlamalıyız pedalladıkça cevaplarımızı bulabiliyoruz aslında bunu farkediyor insan.

(link)

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
yokuşu çıkamayıp grupsete çöp demek? inanılmaz!

• Beğen
Tepkiler: onuRide ve brk34
Benim kondisyonum düşük olmasına rağmen %14 eğimli rampayı tempolu çıkabiliyorum 28 lik arka rublem ile. Abarttığı kadar yok

• Beğen
Tepkiler: onuRide

Hocam siz çok eksik ya da yanlış anlamışsınız, burada izah etmiştim ama sanırım dikkatinizden kaçmış ya da ben yeterince izah edememişim.

Hocam bisiklet değil ruble çöp, yanlış anlaşılmasın, tamamen yanlı ve taraflı yorumum :)

Çok üst düzey bir bir sporcu değilim, o nedenle bana yetmedi 28, Ankara'nın Dikmen'i, bitmeyen yokuşları ciğerimi bacağımı kalbimi bitiriyordu. Ruble 32 denedim ama bisikletle pek duygusal bağ kuramayınca vedalaştık. 12'li 105 set bana daha iyi geldi ama en nihayetinde 32 aynakol 50 ruble canım MTB'mi daha çok seviyorum :)

Geri