Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Hocam ben zaten Gvl290 almayın diyorum. Eğer tam bütçenizi yazarsanız sıfır yada ikinci el alternatifler sunarız. Gravel g0 da almayın.

Gravel görünümlü kalın lastik destekleyen yol bisikleti var bak tam istediğin gibi 33 bin TL.

Yada bütçe biraz daha artarsa mosso Mosso GVL700 GRX 600 setli modeli çok iyi fiyat. Grx600 setli olanı daha iyi kadrosu olursa 34 bine bile var. Grx400 olanı da g0'dan iyidir.

Mosso ve carraro yetkililerini arayıp sorun hangi kadro boyu olur diye. TRdeki yerli üretim gravellarda kadro boyları biraz garip. Yol bisikletlerinden farklı.

Hafta sonu bazen maksimum 1 saat veya hafta içi 30 dakika %50 arazi %50 asfalt için alıyorum hocam, örneğin claris ile grx set arasındaki fark benim için pek önemli değil, 15 bin liraya farklı hobilere de yatırım yapılabilir. Önerileriniz için müteşekkirim, hiç alınmayacak derecede değilse gvl290 alıyorum. 50mm lastik konforlu olacaktır benim için maksimum 10km süreceğim için, belki 700x40 ile değiştiririm. Son olarak gerekli aksesuarlar konusunda yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Scudo
Hafta sonu bazen maksimum 1 saat veya hafta içi 30 dakika %50 arazi %50 asfalt için alıyorum hocam, örneğin claris ile grx set arasındaki fark benim için pek önemli değil, 15 bin liraya farklı hobilere de yatırım yapılabilir. Önerileriniz için müteşekkirim, hiç alınmayacak derecede değilse gvl290 alıyorum. 50mm lastik konforlu olacaktır benim için maksimum 10km süreceğim için, belki 700x40 ile değiştiririm. Son olarak gerekli aksesuarlar konusunda yardımınızı rica edebilir miyim? Çamurluk, ışık, kilit, park ayağı, ayna, kadro çantası gibi, gözlüğü, matarayı, matara tutucuyu ve kaskı Decathlon üzerinden almayı düşünüyorum.
Decathlondan alırsın her şeyi bütçene göre.

• Beğen
Tepkiler: swxlvr
Hafta sonu bazen maksimum 1 saat veya hafta içi 30 dakika %50 arazi %50 asfalt için alıyorum hocam, örneğin claris ile grx set arasındaki fark benim için pek önemli değil, 15 bin liraya farklı hobilere de yatırım yapılabilir. Önerileriniz için müteşekkirim, hiç alınmayacak derecede değilse gvl290 alıyorum. 50mm lastik konforlu olacaktır benim için maksimum 10km süreceğim için, belki 700x40 ile değiştiririm. Son olarak gerekli aksesuarlar konusunda yardımcı olur musunuz?
10km falan surecekseniz maximum gidin mtb alin.

10km gibi mesafelerde gravelin size hicbir avantaji olmayacak çünkü. Gravel bisikletler çok kötü olmayan arazide daha uzun ve hızlı mesafe almak isteyenler icin tasarlanmis bisikletler. Ayrica rahatlik konusunda bir mtb gibi kesinlikle konforlu değiller.

Ayrica clarisli ve mekanik disk frenli bir gravel (gvl290) alacaginiza hic almayin daha iyi. Araziye girdiginiz zaman o claris arka aktaricili bisikletin zinciri durduk yere atinca anlarsiniz dedigimi. Mekanik disk ise bisikletten soğutabilir sizi hic ama hic tavsiye etmiyorum.

Bütçenizi zorlayabilirseniz bianchi magma 9.s modeline bakin. Havali rockshox maşa ve deore 12 vites grupseti var. Sorunsuz kullanirsiniz uzun bir süre.

Son düzenleme:
10km gibi mesafelerde gravelin size hicbir avantaji olmayacak çünkü. Gravel bisikletler çok kötü olmayan arazide daha uzun ve hızlı mesafe almak isteyenler icin tasarlanmis bisikletler. Ayrica rahatlik konusunda bir mtb gibi kesinlikle konforlu değiller.

Ayrica clarisli ve mekanik disk frenli bir gravel (gvl290) alacaginiza hic almayin daha iyi. Araziye girdiginiz zaman o claris arka aktaricili bisikletin zinciri durduk yere atinca anlarsiniz dedigimi. Mekanik disk ise bisikletten soğutabilir sizi hic ama hic tavsiye etmiyorum.

Bütçenizi zorlayabilirseniz bianchi magma 9.s modeline bakin. Havali rockshox maşa ve deore 12 vites grupseti var. Sorunsuz kullanirsiniz uzun bir süre.
Bazen haftasonları 60'a kadar da çıkabilir, hafta içi her gün minimum 10-20km sürerim. Yani şuan kullandığım bisikletten buna geçmek benim için büyük bir şey, bisikletten aradığım pek fazla özellik yok, bilgi sahibi de değilim. İşimi görse yeterli, sanırım bu bütçede drop bar ve hidrolikli bir gravel model yok. Claris sanırım bu bütçe için normal, drop bar için de alıyorum bir nevi denemek istiyorum. Araziye girmeyeceğim, şehir içinde süreceğim stabilize ve toprak yollar için gravel tercih ediyorum.

Bazen haftasonları 60'a kadar da çıkabilir, hafta içi her gün minimum 10-20km sürerim. Yani şuan kullandığım bisikletten buna geçmek benim için büyük bir şey, bisikletten aradığım pek fazla özellik yok, bilgi sahibi de değilim. İşimi görse yeterli, sanırım bu bütçede drop bar ve hidrolikli bir gravel model yok. Claris sanırım bu bütçe için normal, drop bar için de alıyorum bir nevi denemek istiyorum. Araziye girmeyeceğim, şehir içinde süreceğim stabilize ve toprak yollar için gravel tercih ediyorum.
Bende gravel surusler yapiyorum. 20bintllik graveller ucuz olsun adı gravel olsun diye yapilmis sacma bisikletler. Gravel bir bisiklette mekanik disk ve claris olmamali benim fikrimce. Claris elcikler ellerinizin karpal tunel sendromu yasama olasiligini ciddi sekilde arttirir. Heleki carbon maşa ve gidon yoksa arazide sanki hidrolik kirici kullaniyormus gibi bir his yaşayacaksiniz. Mekanik disk frenler sürekli sürtme yaparak ve islakta tutmayarak sizi riskr atar ve sinir hastasi olmanizi sağlar. Claris arka aktarici araziye girdiginizde zincirle beraber arka tarafta adeta anadolu ateşi gibi dans ederek farkli bir hava katabilir sürüşünüze.

Butceniz dahilinde mtb almaniz daha akilli bir hareket olur bundan dolayı. 60km mtb ilede yapilabilir.

50 60bintl bandina cikabilirseniz ozaman gravel alin derim. Cünkü grx set ve karbon maşali modeller bulabilirsiniz o fiyatlara.

Son düzenleme:
Bende gravel surusler yapiyorum. 20bintllik graveller ucuz olsun adı gravel olsun diye yapilmis sacma bisikletler. Gravel değil bunlar. Gravel bir bisiklette mekanik disk ve claris olamaz benim fikrimce. Butceniz dahilinde mtb almaniz daha akilli bir hareket olur. 60km mtb ilede yapilabilir. 50 60bintl bandina cikabilirseniz ozaman gravel alin derim. Cünkü grx set ve karbon maşali modeller bulabilirsiniz o fiyatlara.
Hobi amaçlı kullanacağım hocam, pek önemli değil benim için, işimi görsün bozulmasın yeter. Bisikleti araziye çıkarmayacağım. Önemli olan bir diğer nokta da komfor kısmı, onun için geniş bir sele alacağım.

Son düzenleme:
Hobi amaçlı kullanacağım hocam, pek önemli değil benim için, işimi görsün bozulmasın yeter. Bisikleti araziye çıkarmayacağım. Önemli olan bir diğer nokta da komfor kısmı, onun için geniş bir sele alacağım.
Siz bilirsiniz ben tavsiyede bulundum sadece tecrubelerime dayanarak. Sele genis olunca konforlu olmuyor ayrica dropbarli bir bisiklette çok genis sele kullanamassiniz.

Araziye çıkmayacaksan Gravel almanın bir anlamı yok son zamanlarda çok popüler oldu ama aslında o kadar bir avantajı yok gravellerin

Dediğim gibi teknik özelliklerle işim yok, 15 bin liraya örneğin 2 tane üst segment tenis raketi almak varken neden daha iyi bir vitese, frene vereyim? Nede olsa her gün 20 kilometreyi geçmeyeceğim.
Adam sana uzun uzun anlatmış. Tavsiyeye uymayacaksan bildiğini alacaksan niye uzatiyorsun ki muhabbeti.

Ayrıca 20 km geçmeyeceksen MTB al dropbar düşündüğün gibi çok havalı bir şey değil. 80 cm maşa işini görür senin al geç

• Hahaha
Tepkiler: swxlvr
Geniş sele konforlu olur diye düşünüyor insan ama inanın değil. Ama asıl konfor pedli tayt. Kısa sürüş de olsa uzun sürüş de olsa pedli tayt lazım... Yeni başladım bisiklete ama bir ayda 1000 km yol yapınca hızlı öğrendim :)

Aşağıdaki taytı Didim yolu üstünde mola verince Excuma mağazasında buldum. Birebir aynısı değil ama marka model bu diyebilirim. Türkiye de bu marka icin uretildigini düşünüyorum. 600 TL olunca bir tane aldım. Pedi fermuarlari cok kaliteli duruyor.

(link)

Aşağıdaki taytı Didim yolu üstünde mola verince Excuma mağazasında buldum. Birebir aynısı değil ama marka model bu diyebilirim. Türkiye de bu marka icin uretildigini düşünüyorum. 600 TL olunca bir tane aldım. Pedi fermuarlari cok kaliteli duruyor.

(link)
(link)

(link)

(link)

Bu ürünlerin hepsini zamanında Exuma dan almıştım. Tayt 250 TL, Ceket 150 TL, Yelek 150 TL ye. Artık bisikletle ilgili üretim yapmıyorlar diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mostrider
Geri