Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Sadettin Z. abi günaydın. allez endurance mı sence? çok yönlülüğü var mı?
Specialized son dönemde Allez modellerini iki sınıfa ayırdı. İlki benim de sahibi olduğum "düz" Allez grubu. Burada kadro geometrisi Roubaix ile tamamen aynı. Yani tam bir endurance yol bisikleti.

İkincisi ise yukarıda @Semih Cavdar 'ın da bahsettiği Allez Sprint modeli. Burada geometri yer yer Tarmac'tan bile agresif tutulmuş. Bildiğim kadarıyla oldukça da popüler.

Normal Allez 35mm lastik destekliyor. Ben Grx/105 set ile topladım, canavar gibi birşeye dönüştü. Kadroda çamurluk, bagaj delikleri de olduğu için dört mevsim kullanılabilecek karakterde.

Scudo
En başından defy sadece kağıt üzerinde değil kullanıcı deneyimleri üzerinde de çok iyi bir bisiklet. hatta bir dönem en konforlu dayanıklılık bisikleti ödülü vs vardı.

Yanlış bilmiyorsam özgan güler ve berk okyay gibi ülkemizin tanınmış uzun mesafe sürücüleri de defy kullanıyorlar.

merida gerek fiyatıyla gerekse kalitesiyle iyi bir seçenek.

Cümleye gibi bir şeyler eklememin sebebi de bu tarz bilinen bisikletlerin çeşitli avantajları olması idi. Cümlede model olarak bu iki seçeneği özellikle tavsiye etmemin ana sebebi ise kendim için de bir bisiklet bakıyor olmam. dolayısıyla kendim için ciddi bir araştırma yaptım.

bol bol araştırma yaparken seçenekleri ikiye kadar düşürmüştüm, hatta kendi listemde merida silex de var fakat çakıl sınıfı olduğu için listeye dahil etmedim.

Piyasada çok fazla bisiklet var, içine hangisi siniyorsa onu düşünün. lastik açıklığıyla dikkat edin, en azından 35 mm lere kadar destek şart. yaklaşık 1 ay oluyor, merida ya da giant bakarken öyle kadro indirimde geldi diye ridley e gittim.

Sadece 28 mm lastik desteklediğini öğrendim ki dayanıklılık bisikleti, şimdi elimden çıkarmaya çalışıyorum. scultura, silex ya da defa gibi bir şey alacağım nasipse.
Roubaix, 40mm'e kadar destekliyor, Ayrıca future shock sistemi de cezbetti diyebilirim. Kullananlar çok konforlu olduğundan bahsediyor. Bir de baktığım Roubaix'in ağırlığı donanıma bağlı olarak 7.4-7.8kg arası. Defy ve Scultura biraz daha ağır görünüyor, yarım kilo kadar. Fiyatı fahiş olma hali specialized'te hep var onun farkındayım. Çok fazla marka var ve bu gravel-yol ayrımını silikleştiren modeller bu yüzden cezbetti beni.
Specialized Roubaix ile aynı geometriye sahip Allez modelini kullanıyorum 2023 başından beri. Boy 178, iç bacak boyu 83cm ile 56 kadro uygun geldi.

Aslında ideal fit ölçüm 55cm olduğu için daha önce Cannondale Synapse kullanırken yaptığım gibi gidon boğazını 90mm ile değiştirdim.

Siz 56cm kadro ile çok rahat edersiniz diye düşünüyorum.
56 kadroyu umarım denk getirebilirim. Şu an "yakında stokta" olacak gözüküyor sitesinde ama epey fahiş fiyatlı modelde, s-works roubaix. Teşhir ürünü S-works roubaix, sorunsuz ve çiziksiz falansa alınabilir mi peki sizce? Çünkü onda güzel bir indirim yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Teşhir ürünü S-works roubaix, sorunsuz ve çiziksiz falansa alınabilir mi peki sizce? Çünkü onda güzel bir indirim yapıyorlar.
Aynı garanti şartları geçerliyse neden alınmasın ki. En fazla boyunu denemek için üzerine çıkmışlardır birkaç defa. Fiyat avantajı da varsa fazla düşünmezdim ben.

• Beğen
Aynı garanti şartları geçerliyse neden alınmasın ki. En fazla boyunu denemek için üzerine çıkmışlardır birkaç defa. Fiyat avantajı da varsa fazla düşünmezdim ben.
Sanırım avrupa gibi yakın bir yerden almayacağım için garanti şartları pek arayamayacağım. Yurtdışından alıp, TR'de garanti geçerliliği var mı sormak gerek. Sadece yetkili bir bayiden alacak olursam güven duygum artacak.

Geçmişte forumda Specialized Türkiye temsilcisi Aktifpedal'ın satış sonrası destek konusunda çok iyi puanlar aldığı başlıklar paylaşılmıştı.

Büyük markaları diğer rakiplerinden ayıran şey ürünlerinin arkasında durmaları. Güncel durum nedir, yurtdışından alınan bisikletler için uluslararası garanti şartları halen geçerli midir sormak gerek tabiki ama ben üzeceklerini sanmam.

• Beğen
Roubaix, 40mm'e kadar destekliyor, Ayrıca future shock sistemi de cezbetti diyebilirim. Kullananlar çok konforlu olduğundan bahsediyor. Bir de baktığım Roubaix'in ağırlığı donanıma bağlı olarak 7.4-7.8kg arası. Defy ve Scultura biraz daha ağır görünüyor, yarım kilo kadar. Fiyatı fahiş olma hali specialized'te hep var onun farkındayım. Çok fazla marka var ve bu gravel-yol ayrımını silikleştiren modeller bu yüzden cezbetti beni.

56 kadroyu umarım denk getirebilirim. Şu an "yakında stokta" olacak gözüküyor sitesinde ama epey fahiş fiyatlı modelde, s-works roubaix. Teşhir ürünü S-works roubaix, sorunsuz ve çiziksiz falansa alınabilir mi peki sizce? Çünkü onda güzel bir indirim yapıyorlar.
Bisiklet hoşunuza gitmiş anlaşılan. fiyat performans yerine daha çok zevklere odaklıysanız hoşunuza giden bisikleti almak daha mantıklı bir seçim olabilir.

İçinize sinmedikten sonra ultegra olmuş, karbon jant olmuş pek bir esprisi olmuyor. şimdiden güle güle kullanın. Vergiyi düşmek için dükkandan gümrük belgelerini istemeyi unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Merhaba, mtb kullanmış ama daha önce yol bisikleti tecrübesi olmayan biri olarak sıklıkla asfalt ve şehir içi kullanım için endurance tipi yol bisikleti almayı düşünüyorum, hız veya performans kaygım yok, endurance olmasının yol bisikleti tecrübem olmadığı için özellikle başlangıçta alışmayı da kolaylaştıracağını umut ediyorum. Asfalt kullanım ağırlıklı olacağı için gravel düşünmedim ancak özellikle pozisyon ve konfor açısından arada çok fark var mı, benim için avantaj olur muydu bilmiyorum.

Bütçem en fazla 50.000 civarı, sıfır bisiklet düşünüyorum. Bisiklet olarak Decathlon'da satılan van rysel edr af 105 ve bisan grand tour 105 arasında kaldım, yeni üye olduğum için bağlantılarını paylaşamıyorum.

Netten araştırabildiğim kadarıyla edindiğim bilgiler hep teorik, bu yüzden katkılarınız benim için çok değerli, tecrübe ve önerilerinizle katkıda bulunursanız sevinirim.

Merhaba, mtb kullanmış ama daha önce yol bisikleti tecrübesi olmayan biri olarak sıklıkla asfalt ve şehir içi kullanım için endurance tipi yol bisikleti almayı düşünüyorum, hız veya performans kaygım yok, endurance olmasının yol bisikleti tecrübem olmadığı için özellikle başlangıçta alışmayı da kolaylaştıracağını umut ediyorum. Asfalt kullanım ağırlıklı olacağı için gravel düşünmedim ancak özellikle pozisyon ve konfor açısından arada çok fark var mı, benim için avantaj olur muydu bilmiyorum.

Bütçem en fazla 50.000 civarı, sıfır bisiklet düşünüyorum. Bisiklet olarak Decathlon'da satılan van rysel edr af 105 ve bisan grand tour 105 arasında kaldım, yeni üye olduğum için bağlantılarını paylaşamıyorum.

Netten araştırabildiğim kadarıyla edindiğim bilgiler hep teorik, bu yüzden katkılarınız benim için çok değerli, tecrübe ve önerilerinizle katkıda bulunursanız sevinirim.
Son güncellemelerle aradaki fark azalmış olsa da iki tür arasında hala farklılıklar mevcut.

Hız veya performans kaygınız yoksa yol bisikleti doğru tercih olmayabilir.

Yerinizde olsam arkadaşlarımdan vs ödünç alıp denerdim ve daha sonra karar verirdim.

Yine de bu tarz bir bisiklet istiyorsanız ve hız beklentiniz yoksa çakıl bisikleti düşünülebilir ki güncel çakıl bisikletlerine çok geniş lastikler takılabiliyor.

dayanıklılık bisikletleri yol bisikletine daha yakın açılarda ve daha tepkili genellikle, çakıl bisikletlerin kafa açısı vs düşüyor.

Ha benim arazide işim olmaz, uzun saatler düz yolda sürerim diyorsanız o zaman dayanıklılık bisikleti daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: froogle

Dün bir sürüş yaptık ben dağ bisikleti, 3 kişi elektrik dönüşüm kitli şehir bisikleti ile bir de bir abimiz Bianchi via nirone 7 105 bisiklet ile katıldı. Yolun git gel 12kmsi toprak yoldu 32c lastikleri ile çok rahat gitti. Bianchi Via Nirone 7 bazı mağazalarda 53-55e hala bulunabiliyor. 2x12 105 grup set, bagaj bağlantıları, hidrolik disk fren daha geniş lastik imkanı tanıyan çok güzel bir bisiklet. Açıkçası bir kaç daha ekler ve 55 civarına bulabilirseniz güzel bir tercih olur. Kendim de v-fren kullanıyor olsam da almışken disk fren almak çok daha mantıklı olacaktır. Zamanında herkes karşı çıkarken şuan pro yarışlarda da dahil her yerde.

(link)
farklı fotoğrafları görmeniz adına 2.el ilan da ekliyorum ama gayet temiz duruyor. canlıda görmüş küçükte bir sürmüş biri olarak öneririm. Yine eğer biraz daha arazi isterseniz nirone 7 gravel modeline de bakabilirsiniz.
(link)

Merhaba,

Forumda yeniyim, aslında sorum bir kaç farklı başlığa yazılabilir gibi ama en aktif burası olduğu için buradan sormak istedim. Şu anda 183 m 120 kilo civarıyım, yakın zamanda yurt dışına çıkacağım için yanımda gelirken getirmelik bisiklet bakıyorum bir süredir. Şu anki kilom sebepli de çok fazla araştırmaya daldım hangi tür ve marka bisiklet alsam diye.

Uzun süredir hem biraz daha kilomu kaldırabilir hem de daha geniş lastik çapı vs. daha rahat olur diye gravel bisikletlere bakıyordum. Ama bir yandan da son aylardaki kilo vermemi de hesaba katarak (3 ayda 8-9 kilo civarı) uzun vadeli bir yatırım olarak endurance kadro yol bisikletleri de aklımı çelmeye başladı. Özellikle giant, trek, canyon gibi markaların maksimum taşıma ağırlıklarının da 120 kg civarında olduğunu hesaba katarak çok sıkıntı yaşamadan kullanabileceğimi de düşünüyorum belirli bir süreden sonra.

2000 euro civarına 2024 model Giant Defy Advanced 2 buldum bike24’te.

Vergi iadesini vs. de hesaba katarsak türkiye fiyatının yarısından biraz fazlaya geliyor. Benzer özelliklere sahip gravel bisikletler ise ortalama 2500 euro belki daha pahalı.

Benim durumumda ne önerirsiniz, gravel mi yoksa uzun vadeli yatırım olarak da düşünerek endurance kadro bir yol bisiklete mantıklı olur mu? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Forumda yeniyim, aslında sorum bir kaç farklı başlığa yazılabilir gibi ama en aktif burası olduğu için buradan sormak istedim. Şu anda 183 m 120 kilo civarıyım, yakın zamanda yurt dışına çıkacağım için yanımda gelirken getirmelik bisiklet bakıyorum bir süredir. Şu anki kilom sebepli de çok fazla araştırmaya daldım hangi tür ve marka bisiklet alsam diye.

Uzun süredir hem biraz daha kilomu kaldırabilir hem de daha geniş lastik çapı vs. daha rahat olur diye gravel bisikletlere bakıyordum. Ama bir yandan da son aylardaki kilo vermemi de hesaba katarak (3 ayda 8-9 kilo civarı) uzun vadeli bir yatırım olarak endurance kadro yol bisikletleri de aklımı çelmeye başladı. Özellikle giant, trek, canyon gibi markaların maksimum taşıma ağırlıklarının da 120 kg civarında olduğunu hesaba katarak çok sıkıntı yaşamadan kullanabileceğimi de düşünüyorum belirli bir süreden sonra.

Vergi iadesini vs. de hesaba katarsak türkiye fiyatının yarısından biraz fazlaya geliyor. Benzer özelliklere sahip gravel bisikletler ise ortalama 2500 euro belki daha pahalı.

Benim durumumda ne önerirsiniz, gravel mi yoksa uzun vadeli yatırım olarak da düşünerek endurance kadro bir yol bisiklete mantıklı olur mu? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
defy alın arkanıza yaslanın. sürdükçe daha çok sürmek istersiniz bisikleti düzenli sürdükten sonra. defy de gayet iyi bisiklettir. tr'de yedek parçası var, bir sorun olduğunda yetkili servise götürürsünüz vs. birde ucuza alıyorsunuz, daha ne olsun :)

Merhaba,

Orada uzun süre kalmayacaksın bike24 gibi yerler yerine yerel mağazalardan bisiklet kovalamak daha az stresli bir süreç oluyor.

Vergi iadesi işlemlerini unutmayın.

Bu arada dayanıklılık yol bisikletleri genel olarak 35, nadir olarak da 40 mm lastikleri destekliyor.

Yol bisikletiyle ilgili fazla hafife alınan bir nokta var. bu zımbırtıyı tam performanslı kullanabilmek için belirli bir bisiklet olgunluğuna ve fiziksel şartlara uyum sağlamak gerekiyor ki buna esneklik de dahil.

Kilom 71 ile 103 arasında gidip geliyor sürekli, esnekliğimi kaybettiğim dönemlerde aynı yükseklikte olan gidonu kullanmakta zorlandığım oluyor. ortalama hızım da aşağı yukarı %40 lara kadar düşüyor.

Sonuç olarak belirli sınırlara inene kadar muhtemelen yol bisikletini yeteri kadar verimli kullanamayacaksınız ve bunun bir de konfor götürüsü var. Ben olsam daha geniş lastik takılabilen bir çakıl bisikleti alırdım. daha konforlu, daha rahat bir sürüş ve daha istikrarlı bir direksiyon.

hep asfaltta sürmediğim sürece çakıl bisikleti kovalardım, kişisel görüşüm.

• Beğen
Tepkiler: argunner
Hem @kaliteli_tayt_önemli hemde @Awacs7n ın yorumlarını sonuna kadar okudum, ikisi de son derece haklı. Lakin karar mekanizması @argunner siz olacağınız için siz nerede ve hangi amaç ile kullanacağınıza karar vermelisiniz. Ben olsam kesinlikle Defy e yönelirim ama bu ben! Çünkü asfaltta uzun süreler binmeyi seviyorum ama siz parkur olarak nereleri kullanmayı tercih edeceksiniz?

• Beğen
Çok teşekkürler yorumlarınız için. @Ricochet @Awacs7n @kaliteli_tayt_önemli

Bisiklet arama sürecine biraz tersten başladım açıkçası. Nerede veya hangi amaçla kullanacağımdan çok hangi bisiklet beni taşıyabilir gibi bir yerden başlayınca ve uzun vadede şehir/dağ bisikleti de istemediğime karar verince direkt gravel ilk seçenek olmuştu.

Uzun vadeli bakınca açıkçası daha çok asfalt kullanımı yapacağımı düşünüyorum. Aynı zamanda defy’a 38mm’ye kadar da lastik takılabiliyor bildiğim kadarıyla. Hafif gravel sürüşlere de fırsat verebilir uzun vadede.

Bunun yanında açıkçası nerede kullanacağım kadar kararımı etkileyen şeylerden biri de kesinlikle defy’ın şu anda bulduğum fiyatı. Benzer fiyattaki gravellar ya genelde alüminyum kadro oluyor veya karbon olanların da grup setleri görece daha düşük seviye. Bisiklete yeni başlayacak biri için bunlar gereksiz fazla kafa yorma da olabilir tabi ama o kadar para ayırmışken de uzun vade için de iyi bir bisiklet almak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Çok teşekkürler yorumlarınız için. @Ricochet @Awacs7n @kaliteli_tayt_önemli

Bisiklet arama sürecine biraz tersten başladım açıkçası. Nerede veya hangi amaçla kullanacağımdan çok hangi bisiklet beni taşıyabilir gibi bir yerden başlayınca ve uzun vadede şehir/dağ bisikleti de istemediğime karar verince direkt gravel ilk seçenek olmuştu.

Uzun vadeli bakınca açıkçası daha çok asfalt kullanımı yapacağımı düşünüyorum. Aynı zamanda defy’a 38mm’ye kadar da lastik takılabiliyor bildiğim kadarıyla. Hafif gravel sürüşlere de fırsat verebilir uzun vadede.

Bunun yanında açıkçası nerede kullanacağım kadar kararımı etkileyen şeylerden biri de kesinlikle defy’ın şu anda bulduğum fiyatı. Benzer fiyattaki gravellar ya genelde alüminyum kadro oluyor veya karbon olanların da grup setleri görece daha düşük seviye. Bisiklete yeni başlayacak biri için bunlar gereksiz fazla kafa yorma da olabilir tabi ama o kadar para ayırmışken de uzun vade için de iyi bir bisiklet almak istiyorum.
isterseniz şöyle bir planlama da yapabilirsiniz. defy alın yada almayından ziyade spora biraz başlayın, 1 ay kadar sonra da düzenli bisiklet sürmeye başlayın. hem sizin için daha iyi bir başlangıç olur hem de vücudunuz daha az zorlanır. ama defy alın pişman olmazsınız, onu kesinlikle diyebilirim. tek önemli kriter ölçülerinize uygun olsun.

isterseniz şöyle bir planlama da yapabilirsiniz. defy alın yada almayından ziyade spora biraz başlayın, 1 ay kadar sonra da düzenli bisiklet sürmeye başlayın. hem sizin için daha iyi bir başlangıç olur hem de vücudunuz daha az zorlanır. ama defy alın pişman olmazsınız, onu kesinlikle diyebilirim. tek önemli kriter ölçülerinize uygun olsun.

Ben de açıkçası buna benzer bir şey düşünüyorum hocam. Şu an zaten haftada minimum 3-4 gün ağırlık antremanı, günde 8-10 bin adım ve fırsat buldukça spor salonunda 30 dakika civarı bisiklet yapıyorum nabzı 140 seviyesinde tutarak. Bisiklet sporuna yeni olsam da genel olarak sporla aram iyi diyebilirim özellikle şu anki kiloma göre. Bu düzende diyeti de düzene sokunca ilk bir kaç ay tam randıman alamasam da bisikletten yavaş yavaş o alışkanlığı kazanır yol alırım diye düşünüyorum. Bir de gerçekten diğer alternatiflere bakınca defy fırsatı kaçırılmayacak gibi duruyor, sizin de kişisel tecrübeniz kapsamındaki yönlendirmeniz için çok teşekkürler tekrardan.

Ölçü olarak da baktığımda M/L olarak düşünüyorum şu an için. 183 boy tam sınırda kalıyor görebildiğim kadarıyla genelde, bacak uzunluğum da ölçebildiğim kadarıyla gövdeme göre daha kısa. M/L'de sıkıntı yaşamam diye umuyorum. İnternetten almanın böyle bir riski var tabi ama şu anda deneyip almak da pek mümkün olmayacak gibi benim açımdan. Biraz zar atacağım o konuda :)

Ben de açıkçası buna benzer bir şey düşünüyorum hocam. Şu an zaten haftada minimum 3-4 gün ağırlık antremanı, günde 8-10 bin adım ve fırsat buldukça spor salonunda 30 dakika civarı bisiklet yapıyorum nabzı 140 seviyesinde tutarak. Bisiklet sporuna yeni olsam da genel olarak sporla aram iyi diyebilirim özellikle şu anki kiloma göre. Bu düzende diyeti de düzene sokunca ilk bir kaç ay tam randıman alamasam da bisikletten yavaş yavaş o alışkanlığı kazanır yol alırım diye düşünüyorum. Bir de gerçekten diğer alternatiflere bakınca defy fırsatı kaçırılmayacak gibi duruyor, sizin de kişisel tecrübeniz kapsamındaki yönlendirmeniz için çok teşekkürler tekrardan.

Ölçü olarak da baktığımda M/L olarak düşünüyorum şu an için. 183 boy tam sınırda kalıyor görebildiğim kadarıyla genelde, bacak uzunluğum da ölçebildiğim kadarıyla gövdeme göre daha kısa. M/L'de sıkıntı yaşamam diye umuyorum. İnternetten almanın böyle bir riski var tabi ama şu anda deneyip almak da pek mümkün olmayacak gibi benim açımdan. Biraz zar atacağım o konuda :)
Bike24 ten online randevu alıp , görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Size ölçülerinizi göndermeniz için bir form gönderirler, sonra da o forma girdiğiniz bilgiler ile kendi yazılımlarından bisiklet özelinde ölçü tavsiyesinde bulunuyorlar. Arada kalınan durumlarda farklı boğaz vs gibi tavsiyelerde de bulunurlar. Ben 2 video konferans ve bolca yazışma yaptıktan sonra almıştım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve argunner

ben 1.74 boy 81 cm iç bacak boyuyla m beden defy kullanıyordum gayet de memnundum. size de M/L olur gibi, istanbuldaysanız bence giant mağazasına gidin bir bakın defy modellerine. deneyin boyunuza, illa bisiklet alacaksınız diye bişey yok, gidin kask alın yada kal alın çok uğraştırırsanız 😅

1753169749326.png

• Beğen
Geri