Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhaba, @gurkan daha öce bir arkadaş için ölçmüştüm. Bendeki kadro 50cm'lik. Ben de Trainer ile evde kullanıyorum.

HT = 143mm
ST = 500mm (Kadro boyu 50cm)
TT = 540mm civarında

321452 dosyayı görüntüle321453 dosyayı görüntüle321454 dosyayı görüntüle321455 dosyayı görüntüle321456 dosyayı görüntüle
50 Kadro için boy ve iç bacak boyunuz kaç acaba ? Ben de aynı bisikletten almayı düşünüyorum kadro seçimi için desteğinizi almak isterim.

Scudo
50 Kadro için boy ve iç bacak boyunuz kaç acaba ? Ben de aynı bisikletten almayı düşünüyorum kadro seçimi için desteğinizi almak isterim.

İç bacak boyu: 75 cm, Boy 166cm

• Beğen
Tepkiler: onrplt
Çok güzel gözüküyor. Size chart kısmında L kadro gösteriyor bana. Boy konusunu denemeden alamam. Yurt içinde bana uygun beden gidip deneyebileceğim bir yer bulmam lazım. Sonrasında nokta atışı sipariş eder gidip alırım yurtdışına diye düşünüyorum. Yazın belki Almanyaya gitme durumum olabilir.

Eskiden formül ile ölçtüğümde trekking için 58, yol kadroları için 60 diyordu. Aşağıda şöyle bir tablo buldum şimdi.

326110 dosyayı görüntüle

Bu tabloya göre 60 diyor. Ama geometriye göre değişiyor sanırım. Çok bir deneyimim yol konusunda yok onun için burada tavsiye istiyorum. Triban L denemiştim ve ufak gelmişti. O dönem Carraro g2 denemiştim 56 beden. O da çok ileri uzanır hissiyatı vermişti. Yukarıdaki Canyon sitesinde L diyor bana. Specialized Diverge baktım sitesinde değerleri girince 61 kadro diyor. 60 kadro bir lapierre gravele binmiştim beyaz. İç bacak boyum yetmemişti yüksek gelmişti. Anlayamadım yani.

Güncelde Trek fx 2 kullanıyorum. Trekking 58 kadro. Alın borusu daha uzun olsa daha iyi. Gidon yukseltici ile kullanıyorum. 58den 60a geçince Alın borusu 4-5 cm artıyor gibi. Ama reach çok mu uzun gelir bilemiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

53 kadro trekking ile felaket diz ağrısı yaşamıştım. Benzer bir durum olsun istemem.
Bu tablo yanlis 181 89 ic bacakla 56-57 kadroyum ben.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Merhabalar aranıza yeni katıldım, sizlerden elektrikli bisiklet önermenizi rica ediyorum. Daha önce elektrikli bisiklet deneyimim olmadı. Elektrikli bisiklet tercih etmemin sebebi trafik ve yakıt maliyetidir.

Elektrikli bisikleti istanbulda şehir içi kurs yerime gitmek için almayı düşünüyorum

Kullanım yeri e5 yanyol olucak

Mesafem git gel 20 - 20 toplam 40 km olucak vardığım yerde bataryayı sarj etme imkanım var.

35 km/h ~ 50 km/h hız aralığında yol boyunca ve yokuşlarda beni yormayacak

Ekstra olarak elcik gazı ve bütcemin uygun olduğu vakit hidrolik fren sistemi taktırıcam

ikinci el veya sıfır farketmez

Harcayabileceğim maksimum bütçe 35 bin tl

25.000-30.000tl bütçem var rx9500 sora alabiliyorum 56 kadro, başka öneriei olan var mı rx9500 kullanan var mıdır memnun musunuz

25.000-30.000tl bütçem var rx9500 sora alabiliyorum 56 kadro, başka öneriei olan var mı rx9500 kullanan var mıdır memnun musunuz
Bütçe artarsa 105 setli olanı al. Artmazsa SORA da iş görür ama rx 9500 yerine Bisan Grand tour sora bulabilirsen bence daha iyi olur ilk yol bisikletin olacaksa.

(link)

Yeni sezon disk frenli mosso'ların boya kalitesi çok güzel 30 bin altına bulabilirseniz SORA setlisini özellikle kırmızı rengi.

(link)

Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Kendime bir şehir bisikleti aldım (Carraro sportive 225). Aslında memnunum ancak garajım veya bağlayacak bir yer olmadığı için 2 kat indirip çıkarma durumum var. Birazcık araştırma yaptım ve bir Gravel bisiklet almaya karar verdim. İşe giderken de kullanmak istiyorum yaklaşık gidiş-geliş toplam 18-20 km arası. İşe gidip gelirken tabi sırt çantası laptop falan da taşıyacağım, haliyle hafif bir bisiklet bakıyorum. Boyum 191cm iç bacak boyu 88cm. Yakın bisikletçilerde bulabildiğim 2 adet bisiklet var L kadro;
sigmasports.com/item/Cannondale/Topstone-Alloy-2-Gravel-Bike/14R3Z
sigmasports.com/item/Cannondale/Topstone-EQ-Gravel-Bike/14R46
EQ olan shimano grx400 crank 2x, alloy 2 olan ise shimano cues crank 1x.
Bu bisikletler arasında hangisini tercih etmeliyim çok kararsızım açıkcası. Aynakol 1x ve 2x olması ne kadar fark yaratır, çok amatör olduğum için 2x mi almam daha mantıklı olur? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
(link paylaşamıyorum diye www kısmını sildim linkten)

Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Kendime bir şehir bisikleti aldım (Carraro sportive 225). Aslında memnunum ancak garajım veya bağlayacak bir yer olmadığı için 2 kat indirip çıkarma durumum var. Birazcık araştırma yaptım ve bir Gravel bisiklet almaya karar verdim. İşe giderken de kullanmak istiyorum yaklaşık gidiş-geliş toplam 18-20 km arası. İşe gidip gelirken tabi sırt çantası laptop falan da taşıyacağım, haliyle hafif bir bisiklet bakıyorum. Boyum 191cm iç bacak boyu 88cm. Yakın bisikletçilerde bulabildiğim 2 adet bisiklet var L kadro;
sigmasports.com/item/Cannondale/Topstone-Alloy-2-Gravel-Bike/14R3Z
sigmasports.com/item/Cannondale/Topstone-EQ-Gravel-Bike/14R46
EQ olan shimano grx400 crank 2x, alloy 2 olan ise shimano cues crank 1x.
Bu bisikletler arasında hangisini tercih etmeliyim çok kararsızım açıkcası. Aynakol 1x ve 2x olması ne kadar fark yaratır, çok amatör olduğum için 2x mi almam daha mantıklı olur? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
(link paylaşamıyorum diye www kısmını sildim linkten)
Boyunuz hayli uzun. Bu model özelinde L kadro size küçük gelecektir. Ne alırsanız alın ilk önce uygun kadro boyunu bulmaya çalışın.

1x veya 2x arasındaki seçim, rotanıza ve iniş çıkış gibi konulara bağımlı olduğu için kesin şu demek zor. 2x biraz daha size esneklik sağlar ama 1x in kolaylık sağlayacağı konular da var.

10km tek yön bile sırtta laptop çantası taşımak için uzun bir mesafe. EQ olan modelde çeşitli pannier çanta çözümleri üretebilirsiniz ve çamurluk da sizi suya karşı koruyacaktır. Diğer modele de bagaj ve çamurluk ilave edilebilir ama biraz daha uğraşırsınız.

• Beğen
Tepkiler: dikenz
Boyunuz hayli uzun. Bu model özelinde L kadro size küçük gelecektir. Ne alırsanız alın ilk önce uygun kadro boyunu bulmaya çalışın.

1x veya 2x arasındaki seçim, rotanıza ve iniş çıkış gibi konulara bağımlı olduğu için kesin şu demek zor. 2x biraz daha size esneklik sağlar ama 1x in kolaylık sağlayacağı konular da var.

10km tek yön bile sırtta laptop çantası taşımak için uzun bir mesafe. EQ olan modelde çeşitli pannier çanta çözümleri üretebilirsiniz ve çamurluk da sizi suya karşı koruyacaktır. Diğer modele de bagaj ve çamurluk ilave edilebilir ama biraz daha uğraşırsınız.
Aslında L kadro boyuna bisikletçide baktık. 180-193cm arası boy için LG beden yazıyordu cannondale internet sitesinde de. Gerçi XL boy için de 190-203cm yazıyor. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, benim de aklımda eq modeli daha ağır basıyordu. Benim aslında aklımdaki diğer bir soru, zaten bu kadar para vermişken 30-50bin TL daha fazla verip GRX820 li carbon modellerini mi sipariş versem yoksa çok mu abartıyorum, çok mu erken bunlar için, muhtemelen aradaki farkı anlayabilecek bir seviyede değilim mi. Bu tarz sorularda kayboluyorum genelde 😅

Aslında L kadro boyuna bisikletçide baktık. 180-193cm arası boy için LG beden yazıyordu cannondale internet sitesinde de. Gerçi XL boy için de 190-203cm yazıyor. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, benim de aklımda eq modeli daha ağır basıyordu. Benim aslında aklımdaki diğer bir soru, zaten bu kadar para vermişken 30-50bin TL daha fazla verip GRX820 li carbon modellerini mi sipariş versem yoksa çok mu abartıyorum, çok mu erken bunlar için, muhtemelen aradaki farkı anlayabilecek bir seviyede değilim mi. Bu tarz sorularda kayboluyorum genelde 😅
sonra devam edip karbona geçerim diyorsan en baştan pahalı olanı al bisikletlerin 2. eli para etmiyor

• Beğen
Aslında L kadro boyuna bisikletçide baktık. 180-193cm arası boy için LG beden yazıyordu cannondale internet sitesinde de. Gerçi XL boy için de 190-203cm yazıyor. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, benim de aklımda eq modeli daha ağır basıyordu. Benim aslında aklımdaki diğer bir soru, zaten bu kadar para vermişken 30-50bin TL daha fazla verip GRX820 li carbon modellerini mi sipariş versem yoksa çok mu abartıyorum, çok mu erken bunlar için, muhtemelen aradaki farkı anlayabilecek bir seviyede değilim mi. Bu tarz sorularda kayboluyorum genelde
Farkı anlamak için bir seviyeye gelmeniz gerekmez. Ama ihtiyaçları doğru belirlemek ve ona göre karar vermek lazım. İşe gidip gelmek için karbon bir bisikleti ben önermem. Bahsettiğim gibi ekipman bağlantı noktaları olması gerekli ve karbon modellerde bu daha az. Ayrıca başına iş geldiğinde daha az üzüleceğiniz bir modeli tercih edin. Grupset olarak ise GRX in üst serileri daha uzun vadeli bir çözüm tabi. Alüminyum kadrolu ama grupseti daha iyi model varsa ona yönelim bana daha doğru geliyor.

• Beğen
Arkadaslar merhaba şöyle bir sorum olucak.

Salcano xrs 001 tiagra rim brake

Carraro 062 rim brake

Bu ikisi arasinda kararsiz kaldim. Birinde 105 set aluminyum kadro carbon masa. Digeri full carbon uci onayli tiagra seti eskittikten sonra belki ilerde 105 sete gecebilirim. Hali hazirda bu bisikletlerden kullanan insanlar onerir mi? Evet carraro biraz agır bi bisiklet ama dedigim gibi kararsiz kaldim :(

Not : 2018den beri yol bisikleti kullaniyorum.

Arkadaslar merhaba şöyle bir sorum olucak.

Salcano xrs 001 tiagra rim brake

Carraro 062 rim brake

Bu ikisi arasinda kararsiz kaldim. Birinde 105 set aluminyum kadro carbon masa. Digeri full carbon uci onayli tiagra seti eskittikten sonra belki ilerde 105 sete gecebilirim. Hali hazirda bu bisikletlerden kullanan insanlar onerir mi? Evet carraro biraz agır bi bisiklet ama dedigim gibi kararsiz kaldim :(

Not : 2018den beri yol bisikleti kullaniyorum.
İkinci el karbon 105/ultegra :harika:

Sadece ikisi arasından ben olsam Salcano tercih ederdim. tiagra ile 105 arasında vites sayısı hariç pek bir fark olmaz ama alu vs carbon kadroda hem ağırlık hem güç aktarımı hem rahatlık bakımından büyük fark olur. Grup set yükseltme işine pek heves etmeyin bence çünkü TR şartlarında tek tek parça almak çok pahalıya geliyor. Artık yetmediğini düşündüğünüz zaman satıp daha üstüne geçmek daha mantıklı BENCE.

Son düzenleme:
Çok güzel gözüküyor. Size chart kısmında L kadro gösteriyor bana. Boy konusunu denemeden alamam. Yurt içinde bana uygun beden gidip deneyebileceğim bir yer bulmam lazım. Sonrasında nokta atışı sipariş eder gidip alırım yurtdışına diye düşünüyorum. Yazın belki Almanyaya gitme durumum olabilir.

Eskiden formül ile ölçtüğümde trekking için 58, yol kadroları için 60 diyordu. Aşağıda şöyle bir tablo buldum şimdi.

326110 dosyayı görüntüle

Bu tabloya göre 60 diyor. Ama geometriye göre değişiyor sanırım. Çok bir deneyimim yol konusunda yok onun için burada tavsiye istiyorum. Triban L denemiştim ve ufak gelmişti. O dönem Carraro g2 denemiştim 56 beden. O da çok ileri uzanır hissiyatı vermişti. Yukarıdaki Canyon sitesinde L diyor bana. Specialized Diverge baktım sitesinde değerleri girince 61 kadro diyor. 60 kadro bir lapierre gravele binmiştim beyaz. İç bacak boyum yetmemişti yüksek gelmişti. Anlayamadım yani.

Güncelde Trek fx 2 kullanıyorum. Trekking 58 kadro. Alın borusu daha uzun olsa daha iyi. Gidon yukseltici ile kullanıyorum. 58den 60a geçince Alın borusu 4-5 cm artıyor gibi. Ama reach çok mu uzun gelir bilemiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

53 kadro trekking ile felaket diz ağrısı yaşamıştım. Benzer bir durum olsun istemem.
Bu tabloyu yeni gördüm kusuruma bakmayın.

Boyum 1.75 ama bacak boyum ortalamadan uzun. 56 kadro aldım ama hata mı ettim sizce

Bu tabloyu yeni gördüm kusuruma bakmayın.

Boyum 1.75 ama bacak boyum ortalamadan uzun. 56 kadro aldım ama hata mı ettim sizce
Bu tablo tam olarak doğrudur diyemiyorum benzer ama farklı değerde gösteren tablolar da var. Buna rağmen bu tablo için bisiklet boyunuz 56 gözüküyor. İç bacak boyunuza bakın. Onunla karşılaştırın. Ayaktayken bacak aranız kadroya temas ediyor mu? Veya bisikleti sürerken pedala topuğunuz ile bastığınızda bacağınız yandan saat 5 yönünü gösterdiğinde bacağınız kırılıyor mu yoksa düz mü kalıyor? Bunlar kadronun ufak gelip gelmediğini basitçe gösteren şeyler. Uzanma mesafesini öĺçme ile alakalı yol bisikleti kullanan arkadaşlar size öneride bulunur.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Merhaba, resmini gördüğünüz bisiklet modeline sahibim. Evde muhafaza etmeme rağmen yılların vermiş olduğu eskime var. Nerede yenileyebilirim, bu tip bir bisikletin parçalarını nerede bulabilirim, yardımcı olur musunuz?

Forumda da yeniyim, umarım doğru yere atmışımdır mesajı.

326119 dosyayı görüntüle
Hangi şehirdesiniz?

Stok jant seti iyi olan bisikletlere bakıyorum. Denk getirirsem almak isterim. Bu bisikletin karbon 1500 eur değerinde jant seti var. Grup set 2000 eur. Bisikletin fiyatı bu haliyle iyi gibi. Boyu bana uymuyor diye düşünmekle birlikte bilenlerin bu bisikleti ve stok jant seti iyi olan önerilerini beklerim. Şu bile düşünülebilir. X bisikleti alıp buna yeni jant seti satın almak daha mantıklı denirse belki mantıklı olanı bu olabilir.

(link)

Stok jant seti iyi olan bisikletlere bakıyorum. Denk getirirsem almak isterim. Bu bisikletin karbon 1500 eur değerinde jant seti var. Grup set 2000 eur. Bisikletin fiyatı bu haliyle iyi gibi. Boyu bana uymuyor diye düşünmekle birlikte bilenlerin bu bisikleti ve stok jant seti iyi olan önerilerini beklerim. Şu bile düşünülebilir. X bisikleti alıp buna yeni jant seti satın almak daha mantıklı denirse belki mantıklı olanı bu olabilir.

(link)
Bisiklet alirken size tavsiyem jantina vs bakmayin bakacaginiz sey. Geometrisi ve grupseti olsun.

Yarismayacaksaniz sirf goruntusu guzel diye yaris geometrili agresif bir bisiklet almayin. Bisiklette geometri herseydir malzeme sonra gelir.

(link)
Yarışa filan katılmayacaksan ultegra di2 sana bir şey katmaz 105di2 sadece ağırlık farkı var gayet yeterli derdim ama bu da 105 di2li bisiklet fiyatına çok güzel bir bisiklet ama boyu da uymuyorsa kesinlikle alma. Bu arada tam bir Endurance bu 32 lastikler de çok iyi.

Merhabalar. Boyum 203 cm 85 kg. Daha önce cannondale quick 5 jumbo boy bisikletim vardı. Kullanmam diye satmıştım. Şimdi tekrar bir bisiklet almak istiyorum, ahir bisikleti. Jumbo boy hangi markada bulabilirim, fikirlerinizi almak istedim

Geri