Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bir de hocam daha önce hiç yol bisikleti kullanmadım da başlarken önereceğiniž bir şey var mı? Bir de sorum var yağmurlu havada uzun yolda sürülrbiliyor mu acaba?

Yağmurlu hava için uygun bir lastik seçmek iyi olur ve özellikle su birikintilerine çok dikkat etmek lazım. Hem yüksek miktarda su bisikletin dengesini bozabilir, hem birikintinin içinde ince lastiği içine alabilecek tıkalı bir mazgal ya da yarık olabilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd
Scudo
@amasseia @sahrana hocam toplasam filan daha uyguna gelir mi ben sanayide çalıştım da 3 sene şu an öğrenciyim memlekete filan giderken bisiklet kullanmayı düşünüyorum hem sporcuyum performansım artar hem de yol fiyatları mâlum neyse ne kadar uyguna getirebilirsem benim için o kadar iyi elimden toplama filan da gelir tanıdıklar filan da var yani toplamak daha uygun olur mu?
Toplama bisiklet daha pahalıya gelecektir,yol bisikletinde disk olmazsa olmaz değildir,kumpas fren hertürlü işini görecektir,üst düzey bisikletimde hala kumpas fren kullanıyorum, claris setli,kumpas frenli ikinci el bisikleti pazarlıkla uygun fiyata alabilirsiniz.

Toplama daha pahalıya gelir. Az parayla hiç girismeyin derim. Siz Claris R2000 grupsetli, kumpas frenli yol bisikleti arayin. Misal: Mosso Cavalier Claris...
Hocam bu grupseti olan önerdiğiniz tüm modelleri yazın ben onları iyice araştırayım.
Bir de yaz sezonu filan geçince bisikletler iner mi acaba fiyatı beklemesine bekleyebilirim de.

Hocam bu grupseti olan önerdiğiniz tüm modelleri yazın ben onları iyice araştırayım.
Bir de yaz sezonu filan geçince bisikletler iner mi acaba fiyatı beklemesine bekleyebilirim de.

Ekonomide bir şeyler olumlu yönde değişene kadar artık hiç daha ucuz bir dönem olmaz. Ben Haziran başından kısa süre sonra, ortasına doğru esaslı bir zam furyası bekliyorum.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

3300e ful claris corelli boolva rc100 buldum kozmetik kalitesi filan temiz duruyor ama deneyeceğim fiyatı nasıl?

Yok mu cevap verebilecek biri?
@sahrana @Spartiat @amasseia
Corelli boolva rc100 full claris seti 3100e bırakırım diyor hocam anlaşayım mı?

Son düzenleme:
Yok mu cevap verebilecek biri?
@sahrana @Spartiat @amasseia
Corelli boolva rc100 full claris seti 3100e bırakırım diyor hocam anlaşayım mı?

Ben iyi yanını / kötü yanını sayarım ama al ya da alma demem. Sonra sorun çıkarsa "sen al dedin" oluyor.
3100 lira (link)'deki en ucuz Boolva'dan daha ucuz. Temizse fiyat gayet makul.
Boolva RC100 full Claris set değil ama. Aynakol Prowheel, fren seti Promax. "Full XXX set" denmesi için kollar, ön-arka attırıcı, ruble, aynakol, frenler v.b. hepsinin XXX setten olması lazım.

Ben iyi yanını / kötü yanını sayarım ama al ya da alma demem. Sonra sorun çıkarsa "sen al dedin" oluyor.
3100 lira sahibinden'deki en ucuz Boolva'dan daha ucuz. Temizse fiyat gayet makul.
Boolva RC100 full Claris set değil ama. Aynakol Prowheel, fren seti Promax. "Full XXX set" denmesi için kollar, ön-arka attırıcı, ruble, aynakol, frenler v.b. hepsinin XXX setten olması lazım.
Peki bu söylediğiniz markalar sıkıntı çıkarır mı yani ilk yol bisikletine alışmak için tamam mıdır?

Peki bu söylediğiniz markalar sıkıntı çıkarır mı yani ilk yol bisikletine alışmak için tamam mıdır?

Prowheel de Promax da Hiç kullanmadığım ve hatta görmediğim markalar, o yüzden sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum. Fren çok önemli değil, tutuyorsa sorun yok ama ben üreticinin yerinde olsam biraz maliyetten tasarruf etmek için vites sistemine başka marka karıştırmazdım. Tam Shimano bileşenlerden oluştuğunda serinin/markanın kendi içindeki teknolojik uyumdan faydalanılabiliyor. İşin içine ilgisiz bir marka girince o uyum aksıyor. Belki kullanıcı için %1 bile fark etmez ama öyle. İşin kötü yanı "sonradan onu değiştiriveririm" denemiyor, çünkü fiyatlar (link), daha işçiliği de var.
O fiyatlara ya da çok az üstüne tam Claris bisiklet bulunamıyorsa alınabilir tabii.

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd
Prowheel de Promax da Hiç kullanmadığım ve hatta görmediğim markalar, o yüzden sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum. Fren çok önemli değil, tutuyorsa sorun yok ama ben üreticinin yerinde olsam biraz maliyetten tasarruf etmek için vites sistemine başka marka karıştırmazdım. Tam Shimano bileşenlerden oluştuğunda serinin/markanın kendi içindeki teknolojik uyumdan faydalanılabiliyor. İşin içine ilgisiz bir marka girince o uyum aksıyor. Belki kullanıcı için %1 bile fark etmez ama öyle. İşin kötü yanı "sonradan onu değiştiriveririm" denemiyor, çünkü fiyatlar böyle[/URL], daha işçiliği de var.
O fiyatlara ya da çok az üstüne tam Claris bisiklet bulunamıyorsa alınabilir tabii.
Hocam adam yanında kask ile kilit de veriyor bisiklet de temiz en yakın claris set de 4000 desen 1000 lira fark var az değil adam taksit de yaparım dedi bence mükemmel fırsat.

Hocam adam yanında kask ile kilit de veriyor bisiklet de temiz en yakın claris set de 4000 desen 1000 lira fark var az değil adam taksit de yaparım dedi bence mükemmel fırsat.

Kask çok eski değilse, darbesizse ve ölçüsü uygunsa dikkate alınmalı, kilit de U ya da zincir kilitse. Taksit yapıyor olması iyi tabii.
Zaten "mükemmel fırsat" olduğuna inanılıyorsa destek aramaya gerek yok.
Bence de fiyat kötü değil, letgo'da o fiyatın az altına çelik, vitessiz şehir bisikleti satılıyor. Ben sadece dikkat edilecek noktaları yazıyorum. Bu zamanlarda zaten içe sinen bir şeyi kaçırmadan almak lazım, belki bir hafta sonra 4000'e bulunamayacak aynı bisiklet.

Maddi durumunuz daha yukarilara çıkamıyor ve bisikletin temizliğinden, titizliğinden de eminseniz, içinize de siniyorsa fırsatı değerlendirin derim. Hediyeler de cabası.

Heyecan ve mutluluktan da gözlerinize perde indirmeyin, bisikletin kusurlarını görmeye çalışın ilerde pişman olmamak için.

Vee belki de en onemlisi "kadro boyu". Bunu kesinlikle ihmal etmeyin. Kişiye uygun olmayan kadro ölçüsü işkence demektir.

merhaba dostlar. iyi bayramlar herkese. uygun fiyatlı bir yol bisikleti almayı düşünüyordum bir süredir. ikinci el ilanları nedense içime sinmedi ben de şu bisikleti sipariş ettim:

Corelli fit zero (54 kadro) 28 jant

Boyum 1.79
Birinci sorum şu doğru bedeni mi almışım. ikinci sorum da ben bu bisikletle günlük 50-60 km yol yapabilir miyim? beni yarı yolda bırakır mı?

bu bisiklet konusunda deneyimli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Merhabalar
İşin içinden çıkamıyorum. Bir yardımcı olurmusunuz.
Kron Rc 2000 (2021) 7.200 TL
Carraro Race 022 (2022) 7.980 TL
Carraro Race 052 (2022) 10.763 TL
Mosso Cavalier Claris (2021) 8200 TL

Bütçe olarak 7-11 arasındayım. Kron, Carraro ve Mosso kadro olarak nasıldır.

Merhabalar

Kalite olarak benzer hemen hemen yeni başlayacaksan bu markalar seni üzmez ama çok yüksek kalitede beklememek lazım. Tavsiyem 10-11 bandında temiz, faturalı daha üst donanım bir bisiklet kovalamak olurdu. İllaki Sıfır alacak olsam bu yazdığın bisikletler arasından carraro 052 tercih ederdim. Diğer bir seçenekte yeni başlayacaksan ikinci el sora setli bir bisiklet alıp kalan paraya ekipman alırdım.

Merhabalar

Hocam düşünürsen 11 k ya Bisan grandtour 105 r7000 setli 2020 model bisiketimi satıyorum. 13500 istiyordum normalde ama. Bende aradığım katlanır bisikleti bulduğum için bu rakama iniyorum. 500 km zorlasan ancak bindim,toprakta stabilize yolda dâhi kullanmadım.Yazlık kışlık bakımlarını itina ile yaptırdım. Üstünde çizik bulamazsın. Brandalı şekilde çatı katında muhafaza ettim hep. Lastiklerinin kılçıkları duruyo daha. Mesafe sorun olmazsa senin için degerlendir derim. Sora,claris setler olmuş 8-10 bin TL.

Son düzenleme:
Merhabalar, Bisan'ın mithra modelini deneyimleyen oldu mu. G2 gravel bisikletimden ayrılmaya psikolojik olarak hazırlanabilirsem 105 setli karbon kadroya sahip hafif bir bisiklet almak istiyorum. Çok teknik bilgiye sahip değilim. Baktığımda hem görüntü olarak hem de özellikleri açısından mithra modeli tam benim istediğim bisikletmiş gibi geldi. Forumda araştırdım ancak hakkında çok bilgi bulamadım. Gören, inceleyen, kullanan arkadaşlar neler yazar merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, Bisan'ın mithra modelini deneyimleyen oldu mu. G2 gravel bisikletimden ayrılmaya psikolojik olarak hazırlanabilirsem 105 setli karbon kadroya sahip hafif bir bisiklet almak istiyorum. Çok teknik bilgiye sahip değilim. Baktığımda hem görüntü olarak hem de özellikleri açısından mithra modeli tam benim istediğim bisikletmiş gibi geldi. Forumda araştırdım ancak hakkında çok bilgi bulamadım. Gören, inceleyen, kullanan arkadaşlar neler yazar merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
İlk çıktığında cazip fiyatı ile baya bir ilgimi çekmişti ama şuan fiyatı ne oldu bilmiyorum. Kullanılan komponentler baya üst düzey. Bide o çingene pembesi mi,mor mu her neyse rengi cidden çok güzel. Koyu renklerden hoşlanan biri olarak beni bile çok etkiledi.

Geri