Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Teşekkür ederim yorumunuz için. Trek’e sordum bugün, stok yokmuş dedi. Eylül’de gelicekmiş dedi. Her bayii mi böyle onu bilmiyorum ama.

Bisiklet konusunda yeniyim diye bu sorum garip gelebilir. Elektronik grup set nedir ? Farkı nedir diğerlerine göre ?

Bisiklet konusunda yeniyseniz, hiç takılacağınız bir konu değil. İki bisikleti de aynı gibi düşünebilirsiniz. Tercihinizi ikinci el bisikletin durumuna ve Eylül'e kadar beklemek isteyip istemediğinize göre yapabilirsiniz.

Scudo
Ben de yol bisikleti seçimi aşamasındayken yaşadığım bir anımı paylaşmak istiyorum. Ankara'daki YIBA çarşına bisikletlere bakmaya gitmiştim. Bir mağazaya girdim mağazanın içinde dağ, şehir ve katlanır bisikletler vardı. Satıcıya yol bisikleti var mı sizde diye sorduğumda mağaza içindeki bisikletleri göstererek bunların hepsi yolda gidiyor demişti :))

Ben de yol bisikleti seçimi aşamasındayken yaşadığım bir anımı paylaşmak istiyorum. Ankara'daki YIBA çarşına bisikletlere bakmaya gitmiştim. Bir mağazaya girdim mağazanın içinde dağ, şehir ve katlanır bisikletler vardı. Satıcıya yol bisikleti var mı sizde diye sorduğumda mağaza içindeki bisikletleri göstererek bunların hepsi yolda gidiyor demişti :))
Koşarak kaçmış olmalısınız o satıcıdan :eek:. :komik:

Carroro race 062 ve race 063D arasında kaldım. Neredeyse aynı bisiklet, aralarında tek fark frenler birinde kumpas diğerinde hidrolik disk fren var. Fiyat farkı 3500-4000₺ civarında. Bu farka değer mi bilemedim.

Carroro race 062 ve race 063D arasında kaldım. Neredeyse aynı bisiklet, aralarında tek fark frenler birinde kumpas diğerinde hidrolik disk fren var. Fiyat farkı 3500-4000₺ civarında. Bu farka değer mi bilemedim.
Bisikletlerin disk fren farkı ile ağırlıkları ne kadar değişiyor acaba? 500₺ eder mi? İşin aslı o farka bisiklet giysileri alayım desen, en fazla bir forma, bir tayt alırsın. :) Şöyle iyi bir bisiklet ayakkabısı bile tek başına 500₺ den fazla. Sanırım ben olsam aradaki farkı verip üzerine ekipman alacak bütçem varsa kesin disk frenlisini tercih ederdim. Aksi halde, bütçem izin vermeyecekse, kumpas freni seçip, aradaki farka mini ışıklar, yedek lastik, alyan seti, yama takımı, ufak pompa vs. alırdım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve kyucel

merak edip modellere baktım, geometrik veriler olmadığı için ekipman bazında her şey aynı gibi sahiden. v-frenli modeli daha yakışıklı bir bisiklet olmuş yalnız, 63d'nin renklerini sevmedim. bu sebep bir yana, ben de bu marka ve kadro için v-fren alırdım, arada ciddi bir fark var. o farkla upgrade yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve kyucel

063d'den yani hidrolik diskten, V frenli başka bir marka bisiklete geçtim. Hidrolik gerçekten fren açısından bana çok daha güvenli ve konforlu geldi. 063 şimdi trainer üstünde duruyor. Zamanı geldiğindeen yakın arkadaşıma satmak üzere bekletiyorum.

Aradaki fiyat farkı azimsanmayacak derecede. 062'yi tercih edip cebimde kalan 4.000 TL'lik fiyat farkına da ekipmanlarımı düzerim.

Çok teşekkür ederim. İzleyeceğim videoyu ve daha detaylı araştıracağım.

Herkese merhaba, sıfır bir bisiklet alacağım bulduğum bisiklette aşağıdaki fotodaki kusur var, satıcı bundan dolayı fiyatı yaklaşık 2000₺ kırıyor. Sizce bu haliyle alınır mı, ileride bir sorun yaratı mı? 71DA65ED-EA0D-4E09-9397-652622658F28.jpegA5B89D0E-636D-439A-B035-C5FA2AB76122.jpeg

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Merhaba arkadaşlar tiagra setli Mosso 735TCA mı yoksa Claris setli Carraro rc022 mi? Hangisini tavsiye edersiniz?

Herkese merhaba, sıfır bir bisiklet alacağım bulduğum bisiklette aşağıdaki fotodaki kusur var, satıcı bundan dolayı fiyatı yaklaşık 2000₺ kırıyor. Sizce bu haliyle alınır mı, ileride bir sorun yaratı mı? 286667 dosyayı görüntüle286668 dosyayı görüntüle
Disk frenli bir modele benziyor. Eğer akort problemi yok ise frenleme de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Jant çemberi de karbon değil alüminyum gibi geldi. En fazla çember değişimi ile çözersiniz gibi sorunu. Bence bu haliyle kullanmakta da çok sakınca yok gibi(yalpa yapmıyor, akort bozmuyorsa)

@Mustaac teşekkürler, evet disk frenli ve akortta sıkıntı yok. Ön jantı veya çemberi tek bulamadığım için bu şekilde kullanmak gerekecek. Beni düşündüren hani bir laf vardır "körün gözüne denk gelir" diye, tam oradan alınan bir darbe sıkıntı çıkarır mı bilemedim. Aslında jant çift kat pek bir şey olacağını sanmıyorum ama bu konularda çok da tecrübeli olmadığımdan sormak istedim.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@kyucel Alüminyumsa hiç bişey olmaz. Orası için 2000 tl fiyat düşüyorsa fırsatı kaçırmayın derim.
otomobil lastiklerinde raf ömrü konusu var, yani belli bir süreyi geçen lastik sıfır dahi olsa performanslı olmuyor. bisiklet lastiklerinde de bu konu vardır diye tahmin ediyorum. o yuzden lastikler de 2016 modelse dikkatli olmanızda fayda var.

Geri