Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Tolga67 yalnız dikkat edin cube yol bisikletlerin kadroları diğer markaların kadrolarından daha küçük oluyor. Misal cube 56 kadro, scott için 54 kadroya denk geliyor. Orijinal sitesinden baktığınız model için kadro ölçülerini inceleyin.

Scudo
@Tolga67 cube kadro ölçüleri biraz farklı örneğin 53 kadro ölçülerine sahip kadrosu,diğer benzeri markalarda 51 52 ölçüye denk geliyor.dikkate alın derim..
Benim boy 174 175 arası iç bacak 79 80 normalde 52 kadro denk geliyor,ama cube kadro ölçüleri 51 53 56 58 diye gidiyor.ve bende 53 kullanıyorum uzun kmlerde en ufak sorun yaşamadım..

@Gringo1903 benden önce gerekeni yazmışsın:)

@bilalfidanboy

Çok teşekkür ederim çok iyi oldu bu bilgi. Aynı ölçülere sahibiz. Benim boy da 1.75 İç bacak aynı şekilde 79-80 çıkıyor. O halde bana 53 Kadro uygun olacaktır.

@Tolga67 dediğim gibi yinede sitesindeki ölçülerden yola çıkın ve deneyerek görerek almanızı tavsiye ederim.51 kesinlikle size küçük gelecek ondan eminim.benim aynakoldan baz alıp sele kelepcesine olan mesafe 50 geliyor.nerdeyse küçük diyecem ama daha evvel kullandığım carraro 50 ölçüye sahip olan modelde bacağım dönüşlerde nerdeyse ön lastiğe sürtecekti.o yüzden cube için geçerli olmak kaydı ile boy ve iç bacak ölçülerimiz hemen hemen aynı siz orayı referans alın,ve ona göre seçiminizi yapın

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
@bilalfidanboy

Kafamda netleşti bu bisiklet almayı düşünüyorum, sizin tecrübeleriniz nedir acaba bu bisikletle ilgili, en çok yaşadığınız sorun nedir yada herhangi bir sorun yaşadınız mı? Vites sistemi diğer üst seviyelere göre nasıl çok kayda değer fark var mı? son olarak bisikletin hız durumu nasıl yani akıcı gidiyor mu? Kusura bakmayın çok soru sormuş olabilirim :) Ancak iyice bilgi sahibi olmak istiyorum almadan önce.

Estağfurullah, bisikletle En ufak sorun yaşamadım, 3000 km civarı sürüşlerimde birkez dahi yolda bırakmadı, (tabi bende bakımlarını ihmal etmedim) jant setim r500 birazda kendi gücümü kondisyonumu bildiğimden bana yeterli(yakın zamanda rulmanlıya geçeceğim)grup set olarak 105 var ve 105 kesinlikle hakkını veriyor gerisi bacaklarınıza kalmış (gönül isterdi ultegra olsun)alacağınız bisiklette tahminimce tiagra var eğer tiagra ise o bile ilk etapta yeterli 105 ise zaten keyfine bakın, kondisyon iyi ise yarış bile koşturur biraz büyük konuşmuş olabilirim:) akıcılık konusunda yanlış anlamayın burada yine sizin fiziki gücünüz devreye giriyor,tabi bütçe artar donanım yükselir gücün ve psikolojin yerinde olur bir ultegra set+rulmanlı jant akışkanlığı artırır ama kalkıp ortalama hızınız diyelim 30 iken 45 yaptırmaz . Umarım bilgi işinize yarar..
Not bu markayı kullandığımdan fanboyluk yapmış olmuyalım ben memnunum siz kalmazsınız, diğer muadili markalarıda araştırın derim.. Salcano ve Kron için iki kez düşünün derim(servisleri ve satış sonrası ilgileri sanırım sorunlu çok şikayet ediliyor ve maşaları genelde alüminyum, kadrolarıda şikayet konusu )bunun yanında Merida Scott vb markalardan bütçenize uygun olanlarıda inceleyin derim.. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
@bilalfidanboy

Estağfurullah çok güzel bilgiler vermişsiniz, bahsettiğiniz markalara gelince ne kron nede salcano üste para verseler belki o zaman düşünürüm almayı :)

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Merhabalar
kendime yol bisikleti arıyorum. Ben almışken ömürlük olsun diye düşünüyorum. Hangi amaç için kullanmak istiyorum derseniz kampüse gitmek dışında antreman yapmak istiyorum. Aradığım özellik sağlamlık ve kalite. Ancak mevcut kondisyonum yerlerde. Kilo olarak belki fena değilim ama kondisyonum hiç yok. Eğimli yerler benim en büyük fobim. Buna uygun bir dişli kombinasyonlu bir sistem arıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

@ozguratalay

Bütçe nedir?

birde ömürlük kısmı size kalmış :) (bakım, düşme vs.)

• Beğen
Tepkiler: ozguratalay
@ozguratalay bütçenizi bilmiyorum ama tercihleriniz içinde en düşük tiagra setli+yokuş fobinize istinaden 50*34 aynakol - 11*30 yada 32 dişli ruble ye sahip olan bir yol bisikleti olsun..kadro konusunda tercih tamamen sizin inisiyatifinizde .

• Beğen
@ozguratalay

Bir çok marka var ama maalesef yerli markalar sağlamlık ve kadro konusunda bir şey diyemiyorum.

Cube, Scott, Specialized, Merida, Cannondale, Giant...

Cube Attain Race Bisiklet
50x34 - 11x34 - Tiagra
(link)

Cube Attain Race Bisiklet 2017
50x34 - 11x34 - Tiagra setli
(link)

SCOTT SPEEDSTER 2017
50x34 - 11x34 - 105 setli
(link)

@ozguratalay diğer bilindik markalar bütçeyi zorlar o yüzden yazmadım.

Scott'un kaçkar bisiklette 2016 serisi de var fiyatı da uygun. Seneye çok takmayın renkleri değiştiriyorlar filan. İncik boncuk :)

Scott Speedster 30 - 2016
50x34 - 11-32 - Tiagra Setli
(link)

Unutmadan bunlar internet fiyatları mağazalarına gidip pazarlık yapınca fiyatlar düşebilir.

• Beğen
@bilalfidanboy
Sitede ozellikleri yanlış yazıyor sanırım. 2018 katologunda 52/36 ayna, 12/28 ruble20180609_172207.jpg

@serkantaktuk

Katalog da yanlış olabilir.

Başka satan kişilerde web sitesindeki gibi yazmış, tabi onlarda web sitesini baz almadıysalar :)
(link)

n11'de satanda farklı yazmış :)
52/36 - 11-28
(link)

Valla durum karışık :)

katalog: 52/36 - 12/28
salcano web sitesi: 52/39 - 11/25
n11: 52/36 - 28/11

vs.vs.

(link) İle (link) Arasında kaldım şimdi de :( sizce marka ve kalite olarak hangisi daha iyidir?

@Tolga67 İkisi de kaliteli markalar ama kondüsyonu düşük olan ve yokuşlarda zorlanmamak için Cube'nin dişli oranları daha uygun. Tabi bu dediğim kondüsyonu düşük birisi için geçerli yoksa kondüsyonu ortalama olan birisi için Merida'nın dişli oranları da gayet iyi.

@Tolga67 bence Merida..Hem fiyat hem kalite açısından, 1 kg daha hafif...Aradaki 500 tl ilede aksesuar vs alırım

@Tolga67
Genel kadro isimlendirmesine göre kadro ölçünüz 53 civarı ancak başlıkta diğer arkadaşların da bahsettiği gibi cube aynı isimlendirmede biraz daha küçük kalıyor diğer markalara göre. Bana sorarsanız bir boy büyüğü tercih edebilirsiniz. Aslında en hgüzeli imkanınız varsa deneyerek almak..

@Tolga67
Sora setli bir bisiklete 4.5k vereceğim,shimano 105'li bu bisiklete aynı parayı vermek daha mantıklı.
Sora ile 105 arasında da oldukça fark var.
(link)

Geri