Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Tolga67 ben bugün scultura 100 aldım 2. El...Harika bisiklet...
Boy 180 kadro 56 tam denk geldi bana, iç bacak 80

Ben aldım kurtuldum darısı başınıza

Scudo
Merhaba tekrar
Salcank xrs 035 alacaktım ama kalmamış
Suan salcano xrs 044 ve carraro 052 arasindayim
Indirimli alacağım
Salcano xrs 044 u 2000 tlye
Carraro 052 yi 2750 tlye
Yorum ve goruslerinizi bekliyorum
20180611_165225.jpg Screenshot_20180612-014255.png

Merhaba tekrar
Salcank xrs 035 alacaktım ama kalmamış
Suan salcano xrs 044 ve carraro 052 arasindayim
Indirimli alacağım
Salcano xrs 044 u 2000 tlye
Carraro 052 yi 2750 tlye
Yorum ve goruslerinizi bekliyorum
20180611_165225.jpg Screenshot_20180612-014255.png

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@Tolga67

Bence ilk ve en önemli şey şöyle bir baktığınızda o bisikleti gerçekten çok seviyor olmak. İnsan sevdiği şeyi güzelleştiriyor. Ondan keyif alıyor, sahipleniyor. İki özelliği daha iyi olsun diye rengini vs beğenmediğiniz bir bisikleti almak tam olarak haz almamıza engel bence. Sahiplenmesi zor.

Şöyle bir bakacaksınız ve o bisikleti gerçekten seveceksiniz.

İşte o zaman o bisiklet en kral bisiklet...

@serkantaktuk
Carraro full tiagra 4700 set ve schwalbe lastiklerle geliyor. Yani xrs'i seçenek olarak bile düşünme derim :harika:

@serkantaktuk @BerkEvren e aynen katılıyorum kesinlikle carraro ...üstelik carraro tiagra diğeri eski sistem sora 2*9 o bile yeterli sebep

@uslsy Katılıyorum. Ben bu duruma çok güzel bir örneğim. Özelliklerine bakarak estetik olarak hoşuma gitmeyen bir bisiklet aldım. Pişmanım.

@isosel Ben estetik olarak hiç hoşlanmıyorum bisikletimden ama teknik olarak memnunum. Hiçbir problemi yok.

@isosel

Sonradan sevmekte pek mümkün lakin ilk görüşte aşk bambaşka. Bütün kusurlar kapaniyor o zaman.
Sonradan sevince kusurlar ilk başta batar gözünüze zamanla alışır duyarsızlaşırsınız o kadar. :)

Aslında o duyarsızlaştığınız herşey hala oradadır ve arka planda biz farkinda olmadan bizi huzursuz etmeye devam eder.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@Ilter Elmas

Hahha.. Life.. :)

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@uslsy

(link) Bu çok hoşuma gidiyor ama bununda özellikleri iyi değil sanırım yani düşük. Başlangıç seviyesindeki ve kondüsyon sorunu olan birine yeterli midir acaba? Birde bunlar ortalama ne kadar hız yaparlar ki? Mesela bende carraro 225 şehir bisikleti var oturarak tüm kondüsyonumu gücümü verdiğimde 35 km hızın üstünü göremiyorum.

@Tolga67
kondisyonunla alakalı bisiiklet üzerinde kaldıgın süre arttıkca hızında artcaktır.

@sinanarmy

Şehir bisikletiyle bu yol bisikletlerinin arasında hissedilir bir hız farkı vardır ama değil mi?

@Tolga67 bütçe ne kadar sizin ? Açık söyliyim, bütçe varsa Merida, Scott, Specialized vs varken Salcano, Carraro , Mosso vs bunlara bakmayın bile...
Kadro, malzeme kalitesi o kadar farkediyorki. Vites sistemi daha alt sistem olsun ama kadrosu kalite olsun, estetik olsun vs. Sora olmuş, Claris olmuş o kadar dert edilecek şey değil
Kadro iyi olmadıktan sonra Tiagra olsa ne yazar ?

Hız derken, 60-80 km yede çıkarsınızda niye çıkasınız ?

Önemli olan siz nasıl yollarda, ortamlarda kullanacaksınız. Yol bisikleti aradığınız tür mü ? Bu önemli

@Tolga67Mutlaka var ama oyle yol bisikletinalinca ucmuyorsun 35 ise 40 olur falan ayni kondisyonda

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@korayg

Ben şehir merkezinde oturuyorum 5.katta, hergün otoban üzerinden iş yerime gidip gelmek için istiyorum bende cararo sportive 225 var ancak beni yoruyor malumunuz 22kg ağırlığı hergün 5.kata indirip çıkartmak zor oluyor ayrıca ciğerlerim biraz sorunlu (hava kesecikleri oluşmuş) çok fazla kondüsyonum yok bu tür bisikletlerin carraro dan hafif olduğu kesin birde malum hızlı olsun istiyorum çünkü gittiğim yol müsait ve hafta sonları da 15-20 km lik yol gitmek istiyorum. sizce bu bisiklet iş görür mü (link)

@Tolga67 Sizin bisiklet üzerinde daha iyi nefes alabilmeniz önemli.Bunun için endurance kadro tarzı oturuş pozisyonu nispeten daha dik biskletlere yönelmenizde fayda olabileceğini düşünüyorum.Scott Speedster serisi gibi.

@Tolga67 22 kg nedir hocam ??? Benim Merida Scultura 100 ü dün 2. kata çıkardım, tek el, hissetmedim bile. Dediğiniz gibiyse eğer, yol bisikleti tam size göre. Çok daha rahat gider gelirsiniz, daha az yorar..
Verdiğiniz bisiklet güzel tabii ki, ama 2. ellere baksanız çok daha uyguna bulursunuz. Ben 1.600 tl ye aldım mesela dün ve çok temizdi

Arkadaşlar bu yol bisikletleri için kolay patlamayacak, yarılmayacak hangi dış lastiği önerirsiniz ? İç lastikteçok seçenek yok sanırım

Maxxis Detonator 700x23 var üzerinde, çok iyi değil diye okudum. 700x25 ölçülerinde almak istiyorum ama dayanıklı olması lazım

Bu lastik işi beni çok tedirgin ediyor. Yolda patlarsa kalırım

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
Vites sistemi komple set olarak sonradan değiştirilip yükseltme yapılabiliyor değil mi? Eğer öyleyse kadrosu gözüme hoş gelen donanımı da fena olmayan bisiklet tercih edecem kadrosu hoşuma gitmeyip de donanımı hoşuma giden bir bisiklete çok para vermek istemiyorum.

Geri