Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

"Yükseltme" yapmış olmak için 2. el karbon karbon kadrolu bir bisiklet al. Hatta bütçen 80 bine kadar çıkabiliyorsa sıfır bile bulabilirsin karbon.

Mesela decathlondaki bu modele bütçen yeterse kaçırma çok güzel indirimde.

(link)

Yine yerli markalarda Carraro fire serisi, Bisan mitra/reload, Salcano xrs001 gibi modellerin farklo grupsetli kombinasyonlarını 80bin altına rahat bulursun ama benim tavsiyem Van rysel olur decathlondaki.

2. elde ithal markaların ultegra hatta di2 elektronik vites değiştiricili kaliteli modellerini de bulabilirsin. Biraz araştırmak lazım ama bence yine aluminyum bir bisiklet alma mevcut bisikletinde bir sorun yoksa.

@TeamO2.cc Bu arkadaş ile iletişime geçip yurtdışından getirtin derim eğer anlaşabilirseniz. Aynı fiyata TR'de alabileceğinizden çok daha kaliteli bisikletler alabilirsiniz.
Hocam malesef EDR CF 105 kalmamış stoklarda. Aslında bu modeli alabilirdim ama benim karta taksit çok azdı malesef. Karbon modellere yöneliyorum o zaman.Tavsiye için teşekkürler.

Scudo
Hocam malesef EDR CF 105 kalmamış stoklarda. Aslında bu modeli alabilirdim ama benim karta taksit çok azdı malesef. Karbon modellere yöneliyorum o zaman.Tavsiye için teşekkürler.
Internet stogu yok ama hala magazalarda var. Biraz ugrastirir ama bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Bulabilirseniz yedek kadro kulaginida alin kesinlikle. Sonra basiniz agrimasin. Ama edr cf günümüzün endurans bisiklet özelliklerini taşimiyor. Artik eskidi. 28mm maximum lastik takilabiliyorki bu bir endurans bisiklet icin korkunc bir sey. Yeni nesil endurans bisikletlerde artik en az 32mm olmak kaydiyla 40mm kadar yol lastiklerine gecilecek gibi duruyorki lastik firmalari 40mm yol bisikleti lastikleri üretmeye basladilar. Giant defy 36mmye kadar scott addictte ayni sekilde destek veriyor. Trek domane 40mm .Yani kisacasi gercek bir endurans bisiklet istiyorsaniz en az 32mm lastik takmalisiniz. Ben Scott Addicti siddetle tavsiye ederim. Geometrisiyle olsun lastik acikligiyla olsun tam bir endurans bisikleti. 2.el bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba kısa süre önce bir katlanır bisiklet almıştım fakat bana göre olmadığını anladım ve satmaya karar verdım

Nasıl bir bisiklet almam gerektiği konusunda hala bir fikrim yok. Dağ bisikletimi yoksa şehir bisikletimi karar veremedim hala. Katlanır olanı satıp 2. el bir bisiklet almayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok hangi bisikleti almam gerektiği konusunda. (Boyum 177 Yaşım 18 Kilom 87) Genel olarak istanbul içinde kullanmayı düşünüyorum kimi zaman ilçe değiştirmek istiyorum uzun turlar yapıp aynı zamanda hızlı gidebilicek bir bisiklet arıyorum. Dağ bisikletleri çok ilgimi çekiyor merdivenlerden inmek falan amortisorlu olmasıda hoşuma gidiyor fakat benım isteklerime uygunmu bilemiyorum. Elimdeki bisiklet Carraro Flexi 121D büyük hevesle aldım fakat hiç beklediğim gibi çıkmadı bana daha buyuk bir bisiklet gerekiyormuş onu anladım. 29 Jant Mekanık veya Hidrolik frenli En az 21 Vitesli bisiklet onerebilir misiniz? Dağ bisikleti alsam bu söylediğim gezintileri rahat yapabılır mıyım? Marka olarak Carrarodan memnunum aslında fakat hangi modeli almalıyım bilemiyorum...

Önerilerinize açığım Teşekkürler

Merhaba kısa süre önce bir katlanır bisiklet almıştım fakat bana göre olmadığını anladım ve satmaya karar verdım

Nasıl bir bisiklet almam gerektiği konusunda hala bir fikrim yok. Dağ bisikletimi yoksa şehir bisikletimi karar veremedim hala. Katlanır olanı satıp 2. el bir bisiklet almayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok hangi bisikleti almam gerektiği konusunda. (Boyum 177 Yaşım 18 Kilom 87) Genel olarak istanbul içinde kullanmayı düşünüyorum kimi zaman ilçe değiştirmek istiyorum uzun turlar yapıp aynı zamanda hızlı gidebilicek bir bisiklet arıyorum. Dağ bisikletleri çok ilgimi çekiyor merdivenlerden inmek falan amortisorlu olmasıda hoşuma gidiyor fakat benım isteklerime uygunmu bilemiyorum. Elimdeki bisiklet Carraro Flexi 121D büyük hevesle aldım fakat hiç beklediğim gibi çıkmadı bana daha buyuk bir bisiklet gerekiyormuş onu anladım. 29 Jant Mekanık veya Hidrolik frenli En az 21 Vitesli bisiklet onerebilir misiniz? Dağ bisikleti alsam bu söylediğim gezintileri rahat yapabılır mıyım? Marka olarak Carrarodan memnunum aslında fakat hangi modeli almalıyım bilemiyorum...

Önerilerinize açığım Teşekkürler
Asfalttan gidiyorsanız yol bisikleti tabiki.

Merdiven gibi zevklerinizden vazgeçmeniz gerek. Ben de çok çılgın sürüyordum. Yüksek yerlerden atlardım, merdiven inerdim. Sonra hızlı sürüş için böyle bi karar verdim. Hız beni daha çok tatmin ediyor.

Eğer çok performanslı kullanmam yavaş şekilde gezmek istiyorum, hedefim çok yüksek km ler değil 40-50 yeter diyorsanız ince lastikli şehir/tur bisikleti. Amortisör de olur hem. Farklı artıları var

Asfalttan gidiyorsanız yol bisikleti tabiki.

Merdiven gibi zevklerinizden vazgeçmeniz gerek. Ben de çok çılgın sürüyordum. Yüksek yerlerden atlardım, merdiven inerdim. Sonra hızlı sürüş için böyle bi karar verdim. Hız beni daha çok tatmin ediyor.

Eğer çok performanslı kullanmam yavaş şekilde gezmek istiyorum, hedefim çok yüksek km ler değil 40-50 yeter diyorsanız ince lastikli şehir/tur bisikleti. Amortisör de olur hem. Farklı artıları var
Hangi markaları önerirsiniz? 2. el Alicam nelere dikkat etmeliyim?

Hangi markaları önerirsiniz? 2. el Alicam nelere dikkat etmeliyim?
Ne tür alacaksınız? Bütçeniz nedir? Kriter var mı disk fren olcak falan?

Ne tür alacaksınız? Bütçeniz nedir? Kriter var mı disk fren olcak falan?
Şehir bisikleti düşünüyorum Spor amaçlı 15bin TL bütçem var V fren tercih etmem kesinlikle

konu açamadığımdan buradan yazıyorum kusura bakmayın, geçen hafta aldığım bisan rx 9500 bisikletimin kurulumu tamamlandıktan sonra maşasında böyle deforme olduğunu fark ettim (karbon maşa), bisikletçiye iade etmek gerekir dediğimde, kargoda olmuş bir şey olmaz, ufacık zaten dedi ama aklıma takıldı çok. sizce bu büyük bir sorun mu?

Dosyalar

• 20250625_191510.jpg
    20250625_191510.jpg
    92,6 KB · Okunma: 59
  • 20250625_191507.jpg
    20250625_191507.jpg
    102,3 KB · Okunma: 58
konu açamadığımdan buradan yazıyorum kusura bakmayın, geçen hafta aldığım bisan rx 9500 bisikletimin kurulumu tamamlandıktan sonra maşasında böyle deforme olduğunu fark ettim (karbon maşa), bisikletçiye iade etmek gerekir dediğimde, kargoda olmuş bir şey olmaz, ufacık zaten dedi ama aklıma takıldı çok. sizce bu büyük bir sorun mu?
Neden ücretini tam ödediğiniz bir ürünü kusurlu teslim alasınız ? Madem kargoda olmuş, versin bir evrak, fabrikadan yenisini göndersinler.

Buradan boya çiziği gibi görünse de boya altında çatlak oluşmuş olabilir. Götürdüğünüz bisikletçide bunu kontrol edecek ekipman da yoktur muhtemelen.

şu aşamada ne yapabilirim? bisikleti cumartesi günü teslim aldım ve kurdurdum, bisikletçiden eve kadar sürdüm, sürüş yapmadım başka ama aklıma çözüm yolu gelmiyor, ilk kurdurduğum yerde iade için direkt aldığım yeri aramalıydım sanırım.

şu aşamada ne yapabilirim? bisikleti cumartesi günü teslim aldım ve kurdurdum, bisikletçiden eve kadar sürdüm, sürüş yapmadım başka ama aklıma çözüm yolu gelmiyor, ilk kurdurduğum yerde iade için direkt aldığım yeri aramalıydım sanırım.
Bisanı ara yeni maşa göndersinler. Kurulum yapan bisikletçiye yönlendirirsin o kargodan çizik geldiğini söyler.

Yeni maşa gelinceye kadar da kullan kafaya takma.
Kargoyu video çekerek teslim al. Kendin kutusunu açma. Bİsikletçide kurulum için açarken videosunu çek. Bir sorun çıkarsa bisikletçi söyler zaten.
@babamintorunu Böyle de yazmıştım ama video çekmedin sanırım.

hocam video çekmek aklıma gelmedi o an çok yorgundum çünkü yaşadığım şehirde kurulumu (parasıyla dahi) tek kabul eden bisikletçi orasıydı evime 25km uzakta. bakalım yarın bisan'ı arayacağım ama bu sorunu çözeceklerini sanmıyorum :(

hocam video çekmek aklıma gelmedi o an çok yorgundum çünkü yaşadığım şehirde kurulumu (parasıyla dahi) tek kabul eden bisikletçi orasıydı evime 25km uzakta. bakalım yarın bisan'ı arayacağım ama bu sorunu çözeceklerini sanmıyorum :(
Boşuna kafaya takıyorsun. Bisan ile çözersin. Yardımcı olmazlarsa THH başvurursun öyle çözersin. Çözülünceye kadar da sür işte bir zararı olacağını sanmıyorum.

Bisana fotoğraflarıyla birlikte mail de at yazılı cevap da al aramanın yanısıra. Yardımcı olmazlarsa THH için belge olur elinde.

Özellikle pahalı bir şey alınca çalıştığından %100 emin oluncaya kadar video çekmek lazım.

öneriler ve cevaplar için çok teşekkür ederim, Bisan'a durumu bildirdim dün gece, şuan dönüş yaptılar, hiç ummuyordum ilgileneceklerini...

Merhaba Değerli Müşterimiz,

Montajınızı yapan X Bisiklet servisimize maşa gönderimi sağlanacaktır. Bilgilerinize.

İyi günler dileriz.

Son düzenleme:
öneriler ve cevaplar için çok teşekkür ederim, Bisan'a durumu bildirdim dün gece, şuan dönüş yaptılar, hiç ummuyordum ilgileneceklerini...

Merhaba Değerli Müşterimiz,

Montajınızı yapan X Bisiklet servisimize maşa gönderimi sağlanacaktır. Bilgilerinize.

İyi günler dileriz.
Ben de çok kasıyorum böyle şeylerde. Uğrasmak sinir ediyor çünkü. Bunlar kabul etmiş ama etmeseler bir ton uğraş. Yok thh ye başvur ordan karar versinler karar senin lehine olsun yeni maşa göndersinler de ohooo 1 ay bulur

• Beğen
Tepkiler: babamintorunu
Ben de çok kasıyorum böyle şeylerde. Uğrasmak sinir ediyor çünkü. Bunlar kabul etmiş ama etmeseler bir ton uğraş. Yok thh ye başvur ordan karar versinler karar senin lehine olsun yeni maşa göndersinler de ohooo 1 ay bulur
Ne 1 ayı hocam minimum 6-7 ay

1 ayda anca cevap geliyor xD Sonra karar gelmesine rağmen kabul etmeme hatta itiraz etme hakları falan da var. Kötü niyetli satıcı/firma THH'ye düşünce her türlü uğraştırıyor zaten. Ülkede müşteri memnuniyetini önemseyen pek yok.

Geri