Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

defy cidden bende çok sevmiştim ancak üzerindeki lastikler 32'li gelmişti. birde ben canım defy ile granfondo'ya katılmıştım :acpsnr: haliyle de sollanıp sollanıp durdum. öyle olunca da istediğimbisikletin öncelikli olarak performans öncelikli olması gerektiğini düşünmeye başladım. o yüzden bir tık daha performans yada tırmanışa uygun bisikletleri araştırmaya başladım. imkanım olsa bir tane endurance bir tane ultimate alırdım. ancak tr şartları :(
Sollanip sollanip durmak inanın bisikletin pek suçu değil. İlk önce Lapierre Sensium 300 le beni sollayip sollayip durdular. Sonra Giant Tcr Advanced 2 ile sollayip sollayip durdular. Şimdi de Orbea Orca M30i 105 di2 ile sollayip sollayip duruyorlar. Burada di2 yu ozellikle belirttim ki vites setinin de sollanip sollanip durulmakla alakası yok .😃😃

Scudo
@gmfaruk 181cm 89cm iç bacakla 57 kadro öneren bikefitciden koşarak kaçın.

(link) bu sitede yer alan kadro geometrisi ölçülerine göre 57 kadro büyük.
hocam infinito modeli için 57 sonucu çıkmıştı. Ben sonucun pdf sini direk ekliyorum. Kendisi de ölçüp biçtiğinde 57 demişti. Sarıyer de sahilde yaptırdım.

Dosyalar

• 93039 - Omer Faruk Kaymaz - Report idmatch Bikelab (1).pdf
    2,9 MB · Okunma: 19
Sollanip sollanip durmak inanın bisikletin pek suçu değil. İlk önce Lapierre Sensium 300 le beni sollayip sollayip durdular. Sonra Giant Tcr Advanced 2 ile sollayip sollayip durdular. Şimdi de Orbea Orca M30i 105 di2 ile sollayip sollayip duruyorlar. Burada di2 yu ozellikle belirttim ki vites setinin de sollanip sollanip durulmakla alakası yok .😃😃
ya işte ben ilk başta 32'lik lastiklere suç atıyordum sonra kadansımı arttırdım biraz daha ilerledim 😂 zaten bu bisikleti alırsam daha başka da bahanem olmaz, olamaz :agla::agla:

Mecburen 50 kadro oltre comp siparişimi iptal ettim . Eldeki seçeneklerime göre bir tercih yapacağım . Giant Caddebostanı aradım ,eski bisikletimi oradan aldığım için aklıma takılan modelleri sordum . Propel'i sordum , yol bisikletine yeni geçen biri için sancılı bir adaptasyon süreci olur dedi, TCR modellerine yönlendirdi beni , O kısımda da 2 seçenek sundu , Karbon kalitesi olarak biraz daha iyi olan TCR Advanced Pro kadrosu ile 105 , alumium jant setli ( Giant P-R2 Disc büyük ihtimal )bir bisiklet toplayıp 100-105 bin civarına verebileceğini ileride jant seti sonrasında grup set olarak yükseltmeler yapabileceğimi söyledi , . kısacası büyük yatırımı şuan kadroya yapmayı önerdi . Stoklarında ki TCR Advanced 1 105di2 ile de 106bin tl den yardımcı olabilirmiş tercihime göre. Ben Cannondale ile Advanced Pro arasında kaldım . Karar vermek benim için cidden zor , tam karar verdiyorum satın alıyorum , aksilikler oluyor hep .Forumuda işgal etmiş gibi oldu kusura bakmayın . Herkese tekrardan çok teşekkür ederim bu arada :)

(Canyon banada güzel geliyor ama yurtdışına çıkmak şuan için zor benim için.)

Cannondale SuperSix Evo 3 (2023) 54 105di2
Bianchi Oltre Race 53 105di2 (2023)
Giant TCR Advanced Pro (2022) S veya M 105 ( Orion nebula ve Black Currant renkleri var.)
Giant TCR Advanced 1 105di2

Ben 1.72 boy ile 50 kadro aldım oltre pro ultegra yı. Bir önceki bisikletim de aria 50 beden idi. Normalde bu boy için 53 çıkıyor. Ama ben küçük kadro kullanmayı sevdiğim için bir beden küçük almıştım. Çok rahat kullanıyorum.

Belki banada uygun gelecek ama , böyle bi aksilik cıkınca iptal etmek durumunda kaldım. Satın aldığım yerde paketlemişler ürünü zahmet verdim istemedende olsa.

hocam 181 89 cm iç bacakla 57 kadro Bianchi sonucu bana bike fitten çıkmıştı. Bianchi websitesine iç bacak boyumu vs girince orada da 57 sonucunu alıyorum. saddle height verisi de önemli size özelden kendi bike fit sonucumu atıyorum.

çok teşekkürler bende bianchinin site verisine güvenerek haraket edeceğim .

@Erenalpp

Giant TCR 2022 kadrosunda kablolar dışarıdan geçiyordu sanıyorum. Bu bakım için avantajlı olsa da hem Di2 sistem mekanik kadar çok bakım gerektirmediği, hem de görsel olarak çok daha derli toplu durduğu için (burası kişisel tercih tabiki) Cannondale Supersix Evo 3 diyorum.
Bunda eski bir Cannondale kullanıcısı olmamın etkisi de vardır elbette.

• Beğen
Tepkiler: Erenalpp
500 mm olarak anılıyor ama böyle anılmasının yanlış olduğunu belirtmek istemiştim. 500 mm olarak geçen ölçü, fotodaki mavi çizgi. Ortak dil sağlamak adına konuşulması gereken kadro boyu ise, yeşil çizgi. Alın borusunun üst merkezinden çekilen paralelin arka boruyu kestiği noktanın orta göbek merkezine mesafesi. Elinizdeki kadro 171 cm birine, bacak boyu ortalama ise, genel kanıya göre büyük. Gerçek kadro boyu 54-55 çünkü.

311634 dosyayı görüntüle
Can Arkadaşımın bu bisikletin ölçüleri hakkındaki tahminine katılıyorum. Ancak ben biraz daha hassas olup ölçümleri üst boruda alın borusu ile üst borunun kesişim orta noktasından alıyorum (sarı ile çizdim). Parallellik olduğu için üst boru uzunluğu Can'ınki ile aşağı yukarı çakışıyor. Ancak sele borusunun uzunluğu (turkuaz olarak çizdım) bende daha kısa. Aşağı yukarı üst boru ile aynı gibi gözüküyor.

IMG_5235.jpg

Bu tür tam karşıdan çekilmiş bisiklet fotoğraflarında ben oran hesaplaması yolu ile bisiklet borularının gerçek uzunluğunu az bir hata payı ile hesaplarım genellikle. Bu amaçla jantın çapını (pembe ile çizdim) ölçerek bunu 622 mm'ye (bu ölçü yol bisikletlerinde gerçek ve değişmez bir değerdir) oranlıyorum. Burada pembe çizgi 68 mm olduğuna göre 622 : 68 = 9,147 buluyorum. Bunu resim ölçeğinin (1/9,147) tersi olarak da düşünebilirsiniz.
Şimdi de sarı ile çizdiğim üst boruyu ölçüyorum ve 61 mm buluyorum.
Bu durumda sarı ile çizdiğim üst boru gerçekte 61 x 9,147 = 557 mm = 55,7 cm demektir. Burada ölçünlerde %1-2 hata yapılsa da aşağı yukarı yakın değerler elde edilir. Ama önemli olan resimdeki bisikletin tam yandan ve perspektifsiz çekilmiş olması gerekir. Bir diğer nokta da, benim buradaki ölçümlerim kendi ekranımdam elde ettiklerimdir. Herkes ekranının büyüklüğüne göre farklı uzunluklar ölçse de, oran ona göre değişeceğine göre gerçek ozonluk hep aşağı yukarı aynı olacaktır.

Can Kardeşim, göz kararı 54-55 olan tesbitini, yukarıdaki yöntemle ölçerek izninle ben 55-56 olarak güncelliyorum. Dediğin gibi bu bisiklet o 171 boyundaki bir kişi için gerçekten büyük.

Bu yazıdaki amacım, bu bisikletin ne boy olduğunu tahmin etmek değildi, zaten bunu Can çoktan yapmıştı. Ama satışta olan bir bisikletin ölçülerini hesaplamak için kullandığım, belki çoğumuzun da uyguladığı bu basit ve işe yarar bir formülasyonu pedaldaşlarıma hatırlatmaktı

Son düzenleme:
Arkadaşlar evet ben niyetlendim ya , kararda verdim kaparoyu gönderecekken satılmış bisiklet . Ön sipariş yapabiliriz dediler hazirana kadar beklersimiz dedi , bu kadar aksilik üst üstte çok moralimi bozuyor . Napacağım bilmiyorum

Arkadaşlar evet ben niyetlendim ya , kararda verdim kaparoyu gönderecekken satılmış bisiklet . Ön sipariş yapabiliriz dediler hazirana kadar beklersimiz dedi , bu kadar aksilik üst üstte çok moralimi bozuyor . Napacağım bilmiyorum
Hangi modeli alacaktın, belki başka sitelerde vardır araştırdın mı ?

Hangi modeli alacaktın, belki başka sitelerde vardır araştırdın mı ?

Cannondale supersix evo 3 e karar vermiştim en son ama satılmış ben karar verdiğim sırada. Baktım biraz birtek delta bisiklette vardı

Cannondale supersix evo 3 e karar vermiştim en son ama satılmış ben karar verdiğim sırada. Baktım biraz birtek delta bisiklette vardı
(link)

şu sitede yazan sonuçlar benim ölçülerimle uyuşuyor. Bianchi için

Sonuncuda umudum vardı. Bu da mı gol değil?

Simdi iletişim kurdum . 50 Kadro oltre Comp yollayacaklarmış galiba . Bianchi sitesinde benim ölçülerime 53 kadro öneriyordu. Rahatlıkla olacağını yazdılar . 174 Boy 80 bacak boyum , ben teretdüt ettim şuan napsam bilemiyorum .
Boyum 176 bacak boyum 80,50kadro bana tam oluyor 🤗sizede olması lazımIMG_20231127_214550.jpg

• Beğen
Tepkiler: karaomermustafa
@Haluk Eke Piyasadaki en büyük markalar bile kadronun temel ölçülerini ölçmeyi bilmiyorlar, verilen ölçüler hatalı. Teker çapına oranlayarak kadro boyu belirlemede küçük bir düzeltme yapayım. 622 mm, lastik yanağının bindiği çıkıntının çapı (ing. bead seat diameter). Çember çapı değil. Çemberin çapı 632-634, iç lastikle çalışan çember ise. Tubular çember hiç ölçmedim ama muhtemelen bu ölçüden fazladır, 640 civarıdır.

cFhUn403RerjABh1Z35iueEz9tzQiRJndvhtUMQmrmc.jpg

Konusu gelmişken, yukarıda konuşulan Bianchi Oltre comp 50 cm'in kadro boyunu kabaca ölçtüm bahsettiğin yöntemle. 52.5 cm geldi. @Erenalpp

bianchi_oltre_comp_size_50_1697987341_c03f1847_progressive.jpg

rıda konuşulan Bianchi Oltre comp 50 cm'in kadro boyunu kabaca ölçtüm bah

Web sitesinde önerilenle uyuşmayınca Oltre Comp u iade ettim . Piyasa fiyatına göre çok uyguna aldığımı söylemişti Uzak bisiklet , demek ki kısmet değilmiş :(

• Beğen
Tepkiler: drkemankesh
@Haluk Eke Piyasadaki en büyük markalar bile kadronun temel ölçülerini ölçmeyi bilmiyorlar, verilen ölçüler hatalı. Teker çapına oranlayarak kadro boyu belirlemede küçük bir düzeltme yapayım. 622 mm, lastik yanağının bindiği çıkıntının çapı (ing. bead seat diameter). Çember çapı değil. Çemberin çapı 632-634, iç lastikle çalışan çember ise. Tubular çember hiç ölçmedim ama muhtemelen bu ölçüden fazladır, 640 civarıdır.

312025 dosyayı görüntüle

Konusu gelmişken, yukarıda konuşulan Bianchi Oltre comp 50 cm'in kadro boyunu kabaca ölçtüm bahsettiğin yöntemle. 52.5 cm geldi. @Erenalpp

312026 dosyayı görüntüle
Dediğin gibi BSD'dir 622 mm olan ölçü. Ben jant çapı derken zaten hep o ölçüyü hesap alıyorum. Üşendiğim için o ayrıntıyı eklemedim. Katkın için teşekkürler.
Ama resimde kırmızı çizgiyi sen de dikkat et, jant dış çapı olarak çizmişsin, yani yakl. 633 mm (BSD + (yanak yüksekliği x 2)) karşılığı olarak. Çünkü janttaki sarı çember lastiğin yanağı. Bu durumu telafi etmek için 622 değil yakl. 633 mm'yi oranlamak gerekecek senin kırmızı çizginin uzunluğuna. O kırmızı çizgini ben 89,5 mm, üst boruyu da ben 80 mm ölçtüm. Bu durumda 633 : 89,5 = x : 80 denkleminden üst borunun gerçek uzunluğu yakl. 566 mm, yani 56,6 cm çıkıyor.
Mavi ile çizdiğin sele borusunun uzunluğunu ben bu haliyle hatalı kabul ettiğimi daha önce yazmıştım. Doğru yerden ölçtüğümde o mesafe resimde yakl. 71 mm çıkıyor. Bu da gerçek sele borusu uzunluğunu 502 mm, yani 50,2 cm olarak veriyor.
Buradan şuraya gelmek istiyorum: Yapımcıların verdiği boy ölçülerinin ne olduğunu bilmeden ve kadronun diğer ölçüleri öğrenilmeden veya bisikletin kendisi denenmeden bir bisiklet almanın ne kadar riskli olduğu bu verdiğin örnekte de çok iyi anlaşılıyor. Sele yüksekliği zaten her zaman yeniden ayarlanabilen bir ölçü olduğu ve kadro geometrisini çok az etkilediği için boy seçiminde her zaman üst boru referans olarak alınmak gerekir. Ölçüler verilirken hemen altta şu uyarı var:

Bitte beachte: Diese Empfehlungen sind nur Richtwerte. Das Verhältnis von Beinlänge und Oberkörperlänge kann individuell stark variieren.
Çevirisi: Lütfen dikkat: Bu tavsiyeler sadece yönlendirici değerlerdir. Bacak uzunluğu ile Üst Beden uzunluğu kişiden kişiye çok değişebilir.
Normal yol bisileti olarak yakl. 180 boyda ve standart vücut oranına sahip birisi için bu resimdeki bisiklet uygun demektir.

Not: İlk önce kaydettiğim ölçüm değerlerini resme tiklayınca açılan resimdeki ile karışık ölçmüşüm. O yüzden tekrar olçüp hesapladım. Çok da fazla birşey değişmedi gerçi 🧐

Son düzenleme:
İyi günler, 174 boy 81 iç bacak boyu için carraro fire 1.2 model bisikletin 53 kadrosu bana uygun olur mu

İyi günler, 174 boy 81 iç bacak boyu için carraro fire 1.2 model bisikletin 53 kadrosu bana uygun olur mu
Canyon sitesinden geometrisi benzer bir bisiklete sizin için baktım Canyon S uygundur diyor yani Carraro da hemen hemen 51 kadroya tekabül ediyor. 53 Kadro agresif bir bisiklet için bence size büyük olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: makaram ve alihkn
Cararo modelleri büyük diye bir çok yorum var 52 kadro 54 gibi filan yazdığının bir büyüğü yani deneyerek almanıza fayda var imkan dahilindeyse

53 kadro fire 3.3 uci kullaniyorum bence olur. Tam bi allrounder geometrisi var carraroda cok agresif degil. 172 185 arasi 53 kadroyu kullanabilir diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: alihkn
53 kadro fire 3.3 uci kullaniyorum bence olur. Tam bi allrounder geometrisi var carraroda cok agresif degil. 172 185 arasi 53 kadroyu kullanabilir diye dusunuyorum.
Fire ve Allrounder bana biraz ters geldi ama sizin bisikletiniz siz daha iyi bilirsiniz diyecektim ama 13 cm lik bir boy aralığı tek kadro için söylediğiniz de biraz tereddüt etmeye başladım. Giant i bildiğim için yazıyorum Propel aero, Tcr Allrounder-Tirmanis, Defy ise endurance kadrosudur. Bu bisikletlerle Fire 3.3 u yanyana koyunca ben en çok Propel e benzetiyorum.

Geri